Tar det aldrig slut?

Molly är befriad från husarrest efter att hon löpt. Lika grinig och bestämd som vanligt. Hon som var så gullig mot mig för några veckor sedan. Cleo har fortfarande eget rum men hon ska tydligen bli utsläppt när som helst. Då börjar ljuvliga dofter sprida sig i huset igen.  Det visar sig att Java börjat löpa! Tar det här aldrig slut? Jag har försökt sniffa henne i rumpan men den lilla grävlingen tycker inte alls om mig. Inte just nu i alla fall. Men någon gång ska jag säkert träffa någon som tycker om mig så mycket att jag får sniffa som jag vill.

Människorna släpar med oss på promenader i snö och kyla fast vi vill ligga framför braskaminen. Aldrig får vi göra som vi vill.

Frusna hälsningar från Dirham

IMG_4513

Vad jag gör? Dagdrömmer om tjejer och varmare väder.

 

 


Nånting har hänt!

Två av mina kompisar är inlåsta. Molly, som är en riktigt grinig tant vanliga fall, doftar underbart och vill dessutom umgås med mig. Även Cleo som är en gapig och ilsken tant vill också träffa mig. Vad är det som händer? Cooper svassar också omkring utanför deras husarrest och människorna låser inte upp grindarna. Den lille knasbollen Zorro försöker tala om för Java att dom ska försöka sig på att mysa men hon vill inte alls vara med. Hon muttrar och tala mycket tydligt om för Zorro att hon inte vill veta av honom.  Varför får vi inte gosa och mysa med varandra som vi vill? Människorna lägger sig i som vanligt. Nähä det blir inget av med gemensamt myspys för då blir det fel sort när ni är klara. Vadå fel sort? Om vi myser tillsammans alla åtta så blir det jättekul och vi kanske får en massa barn. Det är inget fel i det. Vi måste ju se till att våra fantastiska gener lever vidare. Whippet och Border måste ju bli väldigt gulligt eller hur? För att inte tala om västgöte och whippet!

Hälsningar från en väldigt förvirrad Dirham

 IMG_4894     Dirr sjunger för Cleo

 

 


Rapport från en otränad hund.

Det har varit kallt och blåsigt. Då vill inte min människa vara ute på stora fältet. Det innebär att jag inte kommit ett steg närmare att ”veta hut”. Vi har bara varit på promenader och jag tycker faktiskt att det är helt tillräckligt. Nu har hon fått andra idéer.  Jag, som älskar att äta, ska jobba för att få tag i det jag tycker om. I går tog hon fram en konstig pryl. Det var en sorts bräda med små klossar på. Jag kände ju på en gång att den luktade jättegott men var fanns det som luktade?  Jag puttade med nosen men det hjälpte inte ett dugg. Då satte jag tassen mitt på brädan och helt plötsligt såg jag en liten godis! Hela brädan var full med gömda godisbitar. Varför ta det lugnt (som matte ville)? När det gäller ätbara saker ska det gå fort. Jag rev och slet i brädan och det gav minsann resultat! Klossar och torra godisar flög överallt och jag snabbade mig att äta upp det som ramlade från brädan. Det var tydligen meningen att man skulle plocka undan klotsarna med käften och i lugn och ro äta upp det som fanns under den. Varför göra det så mesigt? Nä, här ska det gå undan! Härja och leva rövare det är min melodi.

Busiga kramar från Java

                          IMG_4906     IMG_4902     IMG_4904

Kolla vad många leksaker hon människan har köpt till oss!!!

 

 


Nu har hon blivit alldeles stollig!!!

Hon, människan, har fått en idé. Hon ska träna. Nej inte som ni tror. Hon ska inte träna sig själv utan jag blir inblandad i det hela. ”Java måste lära sig att veta hut”. Lät verkligen hemskt eller hur? Det hela startade igår. Båda människorna och jag gick ut på ängen. Jag hade ett konstigt lååångt koppel  fastsatt i mitt halsband. Jag kunde gå ganska lång ifrån människorna och sniffa som jag ville. Varje gång jag tittade på henne så ropade hon på mig med sin snällaste röst. Jag skuttade fram till henne och då fick jag något gott. Hon har fortfarande inte fattat att jag såg när hon tog fram godis ur fickan. Hon tror att jag kom bara för att hon lät så snäll. Lurad!

Idag blev det lite värre. Hon och jag gick ut på ängen och upprepade gårdagens övning. Sen gick vi på promenad tillsammans med husse och Zorro. Vi gick på grusvägen och då blev det lite jobbigt. När jag stannade så fortsatte de andra att gå. Jag blev ensam och övergiven flera meter. Jag var tvungen att hålla reda på flocken hela tiden. Får man göra så mot en valp? Jag bara frågar.

Fundersamma undringar från Java

 

 


Här har det varit livat!!!

Igår kom det människor och helt plötsligt var inte husse bara husse. Han blev både pappa, farfar och svärfar. Det var Pelle, Tobias, Joakim och Lina som kom. Min husse svärde inte en endaste gång så jag undrar vad svärfar betyder egentligen?

Vilken eftermiddag vi hade! Alla ville gosa med mig och Java. Ibland fick dom andra lite gos också men mest blev det mys för oss två. Joakim var en riktigt trevlig bekantskap.  Han jobbar hos en veterinär så jag var lite orolig först men han kunde det där med att pyssla om oss. När han satt på golvet fick jag krypa upp i hans knä. Han klappade mig så bra så jag somnade!

Människorna pratade och åt mest hela eftermiddagen. Där var det ingen förändring för oss med fyra ben. Samma tråkiga kulor med kött och filmjölk till. Ska väl nämna att vi fick en bit skinka också men den var så liten så jag tycker inte att den räknas.

I morgon är det tydligen vardag igen och ordningen återställs. Det betyder att matte åker till jobbet och vi som är kvar hemma kan sova och ta det lugnt.

Heart 2Heart 2Heart 2

 


Firar i dag!

Hi all siblings!
I and my people want to send a greeting to my brothers and sisters who live in several countries in Europe because we will be six months old today.
Many greetings from Zorro (Staying Power) and my whole family!

Så här hälsade vi till mina syskon på uppfödarnas facebook.

IMG_4891

Jag har blivit sex månader. Matte kallar mig bebis fortfarande men se så stor jag är!

Många kramar och pussar från Zorro!

 

 


En rosett till

Igår åkte matte och jag själva till ett ställe där det var fullt med hundar och folk. Jag börjar vänja mig vid att vi två åker iväg och så ska en främmande människa peta på mig och ge matte rosetter. Den här gången blev det bara en rosett. Den var lila och betyder hederspris. Det menas att jag är riktigt fin men inte finast. Jag kom tvåa. Kritiken kan ni läsa under rubriken resultat utställning.

När allt klämmande och springande var klart fick min människa för sig att vi skulle åka och dricka kaffe. Märkligt för husse hade gjort både smörgås och kaffe som fanns i ryggsäcken. Det är så trångt här. "Det blir bättre hos Gun. Hon är min extramamma". Mina människor blir bara mer och mer konstiga. Jag har en mamma och sen är det bra med det. Människor ska alltid krångla till allting. Efter en kort stund i bilen var vi framme. Vi gick in i ett stort hus och där var en riktigt otäck sak. Väggen rörde sig och vi klev in i en sorts garderob. Den gungade och det var så läskigt. Sen sa den pling och så rörde sig väggen igen.  Där träffade vi Gun som var en glad person som bjöd mig på godis men jag var lite fundersam på var detta skulle sluta. Stirra på människor med huvudet på sned funkade jättebra på Gun! Hon gav mig mera gott men bara när matte sa ok. Efter en hel evighet åkte vi hem och jag sov hela vägen. Det kostar på att vara vacker och social en helt vanlig lördag i november.

Puss och kram från Java

 


Den har flyttat!

Den där Vinter har kommit bort. För några dagar sedan hälsade Vinter på och det var ganska mysigt. Enda felet med hen var att jag var tvungen att ha en röd tröja på mig när jag skulle vara ute. Nu säger mina människor att det är någon som heter Höst som är utanför huset. Tycker ju att det ser ut som vanligt när vi går på promenad men jag har mycket snyggare kläder på mig. Ett militärgrönt täcke med svarta band. Jag ser tuff ute säger matte. När jag har min röda tröja på mig säger hon att jag är söt. Eftersom jag är en kille vill jag så klart vara tuff. Hoppas att Vinter inte kommer tillbaka.

Idag fick jag vara ute själv med mina människor. Husse hade det långa repet med en stor trasa fastknuten. Han drog den över gräsmattan och jag jagade och fångade den varje gång. Tror att min människa blev trött för till slut fick jag en egen trasa som jag lekte med helt själv. Det var inte mycket kvar av den när jag var klar.

IMG_4878  IMG_4879

IMG_4880             IMG_4882

IMG_4884         IMG_4888

IMG_4891  IMG_4892

Puss och kram från Zorro

 


Här händer det grejer!

Förra söndagen åkte Java med matte. Dom var borta en hel evighet och när dom äntligen kom hem hade Java fått några tygtrasor som matte kallade för rosetter. Jag får också tygtrasor men det kallas för täcke eller jacka. Java får sina för att hon är snygg. Själv får jag allehanda tygtrasor på mig för att … ja varför? Bilden på första sidan föreställer mig invirad i en hiskeligt röd ”kofta”. Måste ju säga att det kan vara lite skönt när det är kallt men det skulle jag aldrig erkänna för mina människor. Mina kompisar med fyra ben har berättat att det kan bli jättekallt och vitt på marken när någon som kallas vinter kommer. Förra veckan var vinter här och hälsade på. Det var vitt och kallt på marken men fast det kändes lite otäckt så smakade jag på det. Det var jättegott!!! Molly kastade sig på rygg och sprattlade i snön och flera av de andra jagade varandra. Det verkar som om snön gör så att alla blir tokiga.    

Tokiga vinterkramar från Zorro!


Kläder på hund

Jag har försökt att ha ett täcke på Zorro. Det är ju ganska kallt på vintern så jag tyckte det var en bra idé att börja träna. Det gick inte bra. Jörgen skulle gå en kort promenad, men när de kom tillbaka hem hade Jörgen täcket i handen. Zorro hade vägrat att gå. La sig på vägen och glodde på husse. Busunge! Nu tränar vi korta stunder inne så han får lära sig innan det blir kallt.

Igår var det dags för årets sista trävling på rundbana för Dirham. Vår Dirr tog andra plats i loppet som genomfördes på Åkers Kanal över 320 meter. Vinnaren var en hund från Finland som heter Emigrant uppfödd hos kennel vd Waterram. Inte bara samma kennel utan han är också halvbror till Zorro! 

 


Fredagsmys?

Som ni vet har våra människor alltid varit lite knasiga men nu har dom slagit alla rekord! Har ni hört talas om fredagsmys? Vi i flocken (ja, inte bäbisarna) har ju hört ordet och hade en svag tanke att det var något positivt. Kanske extra god mat eller smuliga kex eller nåt annat lite mer än vanligt. När matte kom hem fikade hon och husse och sen var det dags för ”myset”. Det innebär att få klorna inspekterade och eventuellt klippta, tänderna borstade och/eller skrapade och sist men inte minst pillande i öronen. Ibland får vi mojs på trampdynorna om dom är torra. Kan väl vara bra men jag protesterar bara för principens skull.

IMG_4848

Titta på kortet så förstår ni att fredagsmys hos oss är så långt ifrån nåt mys som det kan bli. Kan man ta bort fredagen från veckan eller har ni nåt annat förslag att få stopp på detta?

Kramar från hela flocken genom Smulan

 


Andra utställningen

Så var det dags för min andra utställning!

Tidigt på morgonen kom det en bil som hämtade mig och matte. Det var Alexandra och Marita med sin hundar Calle (griffon bruxellios) och Torsten (springer spaniel). Matte klämde sig in i baksätet och där fick jag också vara i en egen bur. Efter en stund kom vi fram till Jälla utanför Uppsala. Där var det massor med hundar, flera hundra sa matte. Vi var bara två västgötar, jag och min syster Jambalaya. Hon och hennes matte var först och sen kom vi. Vi fick springa runt ett varv så domaren skulle se hur vi rörde oss. Syrran var först att stå på bordet och bli petad på. Sen var det min tur. Börjar faktiskt vänja mig med att främmande människor klämmer på mig. Det där med att glo mig i käften är så där. Min människa tillåter det hela så okej då. Jag fick två rosetter och Jamba fick en. Det betyder att jag var bäst idag. Domaren sa att Jamba och hennes matte måste träna mer och jag var lite tåtrång bak. I framtiden ligger jag nog illa till för det måste ju vara enklare att träna utställning än att bli mindre trång mellan fötterna. Matte säger att jag är sötast och finast i hela världen så det är ju strunt samma vad domaren tycker.

Kram från Java!

Inget kort från dagens övningar eftersom matte hade glömt kameran. Klantigt eller hur!

 


En vanlig lördag

I dag har det varit tävlingar på rundbanan i Västerås. Dirham skulle starta i Hässlö race över 510 meter. Han hade fem konkurrenter med liknade klassning som han själv. Alltså ingen given favorit. Loppet var jämt och Dirr och Signe hamnade på samma tid. Målfoto avgjorde till Signes fördel och hon placerades som vinnare.

Jag var nere en stund med Molly och Zorro. Många ville hälsa på framförallt Zorro men Molly hade sina egna ideer om det där med att hälsa. Många har fått känna på hennes glädje när hon hälsar på sitt brutala sätt. Närkontakt av tredje graden.

Zorro och jag avslutade besöket med kaffe och bulle i klubbhuset. Zorro fick smaka lite bulle men det är en hemlighet som framförallt inte husse får veta. 

Västerås 161008

Dirham, Signe Hasso och Gizzmo

 


En lite ovanlig lördag

I dag har det varit tävlingar på rundbanan i Västerås. Dirham skulle starta i Hässlö race över 510 meter. Han hade fem konkurrenter med liknade klassning som han själv. Alltså ingen given favorit. Loppet var jämt och Dirr och Signe hamnade på samma tid. Målfoto avgjorde till Signes fördel och hon placerades som vinnare.

Jag var nere en stund med Molly och Zorro. Många ville hälsa på framförallt Zorro men Molly hade sina egna ideer om det där med att hälsa. Många har fått känna på hennes glädje när hon hälsar på sitt brutala sätt. Närkontakt av tredje graden.

Zorro och jag avslutade besöket med kaffe och bulle i klubbhuset. Zorro fick smaka lite bulle men det är en hemlighet som framförallt inte husse får veta. 


Tävling igen

Igår 1 oktober var det tävlingar på SHS bana i Åkersberga. Dirham var kvalificerad till finalen av loppet ”Holdie Star Memorial”. I programmet var Dirham förhandstippad som vinnare men varje lopp är ett nytt lopp.  Tyvärr blev det en mycket stökig final. Så pass stökig att en hund blev diskvalificerad. Dirren gjorde sitt bästa men hann inte ta igen förlorad tid och kom sist över mållinjen. Placerades enligt regelboken som femma eftersom den som diskas flyttas till sista plats. 

Resultatet från loppet finns under fliken Resultat

 

 


Jag var snyggast!

Mina människor lyckades tydligen lära sig ett och annat när vi var på kurs.

Själv är jag ju född utställningsstjärna men i dag fick matte bekänna färg. Jag hade bestämt mig för att vara ganska medgörlig. Vi gick in i ringen och då blev det genast lite besvärligt. Jag skulle gå först. Efter mig kom min syster och på slutet en hund som jag inte alls kände. Matte blev lite tjatig och det var svårt för mig att springa och titta framåt. Dom andra två var ju mycket roligare än den tvåbenta.

Sen var det dags att stå på bord och då kom det en karl som ville ta i mig. Matte verkade bekväm med det så ok han fick känna och klämma som han ville. Han ville titta på mina tänder också även det godkände jag. Matte såg ut som en fågelholk. Det är roligt att överraska människor ibland!

 När han gjort likadant med dom andra två så skulle vi gå i ring igen, lika besvärligt denna gång 

eftersom jag hade mina kompisar bakom mig. De två bakom mig fick byta plats men jag fick stå kvar. Jag vann och eftersom jag fått hp (vad i hela friden är det?) och det inte var någon kille med så blev jag BIR (vet inte vad det betyder men matte såg glad ut). Sen fick vi vänta en hel evighet. Jag passade på att brottas med min syster.

Visst är vi söta när vi tigger tillsammans!    20160925_132319

 

Så var det dags för en hel hög (16 stycken) med hundar att gå in i ringen för det var Best in show 4-6 månader. Den ena efter den andra fick lämna ringen och till slut var vi bara fem kvar. Då fick jag som är så snygg också lämna ringen. Matte pratade med sina kompisar om “att falla på målsnöret”. Vet inte vad det betyder heller men matte verkade nöjd och glad. Jag var trött efter en lång dag så det var skönt att äntligen få åka hem.

Kram från Java

 


Lördagens tävling

14344972_10154591107197700_8925897666814331433_n 

Segrarbild från från semifinal på Åkers Kanal den 24 september.

Dirham är nu vidare till final den 1 oktober.

Mera detaljerade uppgifter om loppet finns under fliken Resultat

 

 


SENASTE NYTT!

Hurra!

I går eftermiddag ringde Liss-Marie Langborg. Hon är veterinär och var den som opererade Smulan förra veckan. Inget av det som skickats för laboratorieundersökning visade tecken på sjukdom!!! I början av nästa vecka ska styngnen tas bort och sedan är Smulan sitt vanliga jag igen. Om tratten tycker hon inte så jag önskade att jag kunde få henne att förstå att det bara är några dagar kvar med den fåniga prylen. 

Märker ändå på Smulans humör att hon bör komma i form igen. Idag "talade" hon om för Java att det är hon som bestämmer i köket. Högljutt och ganska brutalt landade Java på rygg ganska många under förmiddagen.

Lille Zorro tar det hela med ro. Han tittar mest på samtidigat som han bär omkring på sina leksaker. Undrar om det är retriver i generna?

hundar

Cirkus Nilsson är på gång igen!

 


Det kan inte vara sant!

I går var husse borta hela dagen. Hon, människan åkte till jobbet så det var lugnt och skönt hela förmiddagen. Till lunch kom hon hem och då blev det hela havet stormar. Alla fyrbenta ska vara med och bestämma. Molly är värst för hon vrålar som om världen håller på att gå under. Cooper och Cleo är inte speciellt tystlåtna dom heller. Efter ett evigt tjatande så hade alla fått vara ute en stund. Vi fick i alla fall mat i rätt tid så hon försöker verkligen att sköta sig när hon ska ta hand om oss alldeles själv.

Kvällen kom och vi skulle se på TV. Då passade vi på att bråka om vem som skulle mysa i soffan. Vi får inte plats alla på en gång så det gäller att vara snabb. Sent på kvällen ringde telefonen och efter det reste hon sig och sa ”jag ska bara till Enköping så jag kommer snart”. Så här dags!!! Nästan mitt i natten kom dom hem, alla TRE. Ni som känner våra människor vet att det här som jag ska berätta nu inte är speciellt ovanligt. Det har flyttat in en till. Han heter Zorro och är bäbis! Vet inte riktigt vad det ska bli när han är färdig. Som om det inte räcker med Java! Hon har i alla fall fått sina riktiga tänder. Den här nya saken har sina bäbiständer kvar. Han provade på mig men det gör han aldrig om. Jag bet tillbaka. Inte så mycket men han blev tydligen väldigt rädd. Nu får jag vara i fred. Nästan i alla fall.

Kramar från Smulan (som fortfarande har tratt på skallen)

Zorro 1

 1 022 

Det här är Zorro och på bilden bredvid ser du Molly. Vad ska det bli av den lille egentligen?

 


I går var en hemsk dag.

Ingen frukost och sen iväg i bilen bara jag och husse. Vi skulle till det där huset. Där finns det en massa tvåbeningar som klämmer och petar på en utan att mina människor hejdar dom. Den här gången fick jag en spruta som gjorde mig lite lullig och sen gick husse!

Sen hände en massa saker som jag inte kommer ihåg så mycket av. När jag vaknade lite mera så upptäckte jag att det satt ett jättestort plåster på min mage och till detta hade jag en tratt på skallen.  Jag fick vara med Mariah som är sköterska och det var i alla fall lugnt och skönt men det varade inte så länge för då kom mina människor. Måste säga att jag var väldigt sur på dom eftersom dom lämnat mig ensam på morgonen. Jag tittade inte på dom utan koncentrerade mig på att titta snällt på Mariah. Det hjälpte inte alls utan jag fick åka med hem. Var ju ganska skönt egentligen men tro inte att eländet var över. Jag fick ligga i en bur för att få vara i fred för alla nyfikna fyrbeningar.

I morse tog matte bort plåstret och det var ju i alla fall en framgång. Dock är jag fortfarande försedd med tratt! Fånigt!

Varje dag under en veckas tid ska jag tempas. Det betyder att matte sätter in en manick i rumpan och när den piper tar hon bort den och skriver nåt på ett papper. Till frukost ska jag få en riktigt god tablett som smakar lever. Det piggar ju alltid upp lite. Kolla in kortet som visar min mage. Det är ett väääldigt stort sår och det måste ju vara värt mycket extra god mat ,visst?

IMG_4835

Äckligt eller hur? Såret är ungefär 12 cm långt

Många kramar och pussar från Smulan. Jag tar gärna emot tycksynd om hälsningar!