Muuuuu

Nu ska jag berätta om det jag var med om i lördags. Som vanligt var det bara jag som fick följa med matte. Efter en kort stund kom vi in på en stor gårdsplan med maskiner och massa andra konstiga saker. Vad ska hända nu??? Vi fortsatte ut på en äng och parkerade bilen. Det fanns redan några människor och hundar på plats. Det kom flera och flera både två och fyrbenta. En del hundar sniffade på mig. Läbbigt. Någon människa föreslog att vi skulle leka! Helt plötsligt var det hundar överallt. Alla såg ungefär likadana ut. Dvs det var västgötaspetsträff! Jag var lite rädd först men det var faktiskt skojigt. Pojkarna var lite jobbiga men det var flera som tyckte om mig. En av dom puttade mig på ryggen men det fick han inte för sin människa. Nåväl, leken avbröts och våra människor lyssnade på en man som jag inte känner.

Vi med fyra ben skulle tydligen utsättas för en test. Nu började det bli obehagligt. Många  hundar fick stanna kvar i bilarna medan alla tvåbeningarna och två hundar försvann. Allt eftersom tiden gick hämtades flera hundar. Sen kom husse utan hund och då förstod jag att nu blir det allvar av.

Varför ar det kort på konstiga djur? De kallas för kvigor. Jaha och……….?

          IMG_5015 IMG_5017

Det visade sig att det var dags för anlagstest för vallning! Då ska vi hundar flytta på några kvigor som inte vet riktigt vad dom vill och när. Jag fick titta på när en hund försökte. Det gick så där för henne. Så var det min tur. Matte var orolig eftersom hon vet att jag är lite ängslig av mig. Det behövde hon inte vara. Nu jäklar ska ni få se hur det ska gå till! Första fick jag vara kopplad när vi gick efter kvigorna. Sen släpptes jag. Den främmande mannen hade protokoll och skrev tydligen en del under min framfart. Ser ni den bruna och vita kvigan? Hon var lite grinig. Svartvita trion var lite mer försiktiga. Jag fick alla fyra att flytta sig i hagen som var ganska stor. Griniga tjejen stannade ett par gånger och glodde argt på mig men jag körde på så hon gav sig. Just då började det regna eller det började ösa ner samtidigt som mannen med protokollet upptäckte att en stolpe hade rasat i ett hörn av hagen. Då fick inte jag driva kvigorna längre utan akut lagning av staket startade. Det här med kvigor var en rolig övning. Mina människor berömde mig jättemycket. Vet ni vad som var bäst på hela dagen? Jag hann äta kobajs flera gånger!

IMG_5016

Det är inte jag på det här kortet men bara för att ni ska se hur det kan gå till.

Puss och kram från Java!!!


Min nya träning

I onsdags sprang jag som vanligt i Örebro men ändå inte som vanligt. Helt plötsligt dök det upp en till hund intill mig!!! Jag fick inte springa för mig själv utan nu ska det börja ett nytt kapitel i mitt liv. Jag ska bli springhund på riktigt. Ja ni läste rätt. Mina människor menar att det jag gjort hittills inte är på riktigt. Grrrrr först blev jag lite sur. Men varför fundera över det när det är så roligt att springa. Vi sprang tillsammans hela tiden. Hoppas vi får vara tillsammans nästa träning också. Har hört av mina kompisar hemma att det kan bli jättemånga som kutar tillsammans. Det ser jag fram emot.

När träningen var klar hände nåt annat kul. Vi träffade två whippar från Finland. Den ena var min halvbror Jamo (Eddy Hawk) och den andra heter Gemo. Egentligen heter hon Berenike och hennes mormor är min mormorsmor. Krångligt eller hur men vem bryr sig egentligen? Både två var mysiga och snälla och det var kul att träffa dom och deras människor.

Släktträff 1

Zorro, Gemo och Jamo 2017-08-30

Många kramar från Zorro

 


Hundhelg

 

Dirr åker 1

MB Davy Jones i gult täcke och Dirham i vitt täcke. 

Dirr åker 2

 Hur det gick? Det ser du under fliken resultat tundbana.

Fotograf Christer Magnusson

Lördag var det springning i Åkers. Bara Dirham skulle springa men han hade en stor uppvaktning med sig. Husse, Anders, Cooper och Zorro följde med. Matte och vi som var hemma var ute i trädgården för att den konstiga mojängen som tuggar pinnar skulle få jobba. Vi fyrbenta hjälpte till att dra omkring pinnar och skräp så trädgården såg så fin ut. Tyckte vi. Tyckte inte matte. Hon krattade och muttrade men vi fyrbenta hade i alla fall roligt. Dirham gjorde ett fint lopp och kom trea. Resultatfliken rundbana är uppdaterad.

Söndag var inte alls lika kul. Väckning klockan 05:00 och avresa klockan 06:00! Sånt här kan inte vara tillåtet. Jag är bara junior och jag har hört att ungdomar sover länge för att det hör till när man är i min ålder. Efter en lång stund saktade matte in och parkerade på en stor plan. Bilar, människor och massor med hundar överallt. Det var en sån dag. Pust. Ett ställe där matte försöker springa samtidigt som hon pratar snällt till mig. Talar om att jag är fin och duktig. Strunt! Alltihop avslutas med att jag ska stå på ett bord och låta en helt okänd människa peta och klämma på mig. Jag vill inte!!! Den här var faktiskt en främmande tvåbening helt i min smak. Han hade synpunkter på mitt utseende och beteende. Matte började äntligen fatta att det här inte är något för mig. Jag fick inte högsta betyg den här gången. Och när matte ringde hem hörde jag att hon sa till husse att jag ska få vila från dessa konstiga övningar. I alla fall över vintern. Resultatfliken utställning är uppdaterad.

Trötta kramar från Java

 

 


Så var det dags igen ……

I onsdags lastades jag i bilen. Ensam med matte. Vi åkte till radhuset. Nelly och hennes människa kom ut till parkering. Hon voffade och jag voffade tillbaka. Sen gick vi en sväng i området. Nelly med sin människa gick först och sen kom jag och min människa. Ganska bra det där att gå efter varandra för jag smög riktigt nära Nelly flera gånger. Sniffade både på hennes svans och bakben men var hela tiden beredd att hoppa åt sidan. När människorna fikade så fick vi jättegoda tuggisar. Nelly har kuliga leksaker. krokodil  En lång grå mojäng som låter om man sätter sig på den eller biter i den. Lite läskigt men roligt också. En stor rosa boll med öron och fötter.   gris - Kopia

Dom tog jag med mig in under bordet.  Sen fanns det en hel massa andra saker men dom låg för nära Nelly så dom vågade jag inte ta. 

 

I går tog husse med sig Dir, Cooper och Zorro och gav sig iväg på förmiddagen. 

Tävlingsdags igen.

Dom var borta nästan hela dagen och matte arbetade som en galning med att skura och feja. Så ambitiös brukar hon inte vara så det var tydligt att hon var nervös. Dirham var anmäld till öppet lopp. Det betyder ungefär att många som springer jättejättefort och även dom som” bara” springer fort får starta i samma lopp. Dir, som springer fort, kom fyra. Låter ju bra ända tills jag berättar att det var bara fyra startande. Placering är inte det viktigast tycker husse. Han babblar nåt om att träningen som han kört med Dir har haft önskat resultat. Tycker att det låter konstigt för ”alla” vill ju vinna. Sidan resultat rundbana är uppdaterad.

Kom just på att min matte blir väldigt glad när jag får en bra kritik utan att för den skull vinna. Är det något fel på våra människor?

Kramar från Java

 

 


Facebookhälsning till familjen Waterram

Lämnade en facebookhälsning till Zorros uppfödare i Holland

Här är några kort från den senaste träningen. Zorro är väldigt intresserrad och springer bra. Han ska snart springa tillsammans med en annan hund.

Många hälsningar från Zorro med familj i Västerås, Sverige

IMG_4998

 

 

 

  Träning på Bistabanan i Örebro 2017-08-02

 IMG_5000IMG_5001


Vilken vecka!

Den här veckan har matte börjat sin semester. Som tur är vill hon läsa tidningen i sängen och då får vi vara med. Då är det är riktigt mysigt!

IMG_4452   IMG_4450

Onsdag hände nästa knasighet. Matte och jag åkte in till stan. Det brukar alltid vara nåt underligt på gång när bara jag får följa med. Mycket riktigt. Matte parkerade och sen gick vi till en ytterdörr i radhuslängan. Kom in! hördes det inifrån så matte öppnade dörren. Då hände det! En jättestor fyrbening kom rusande. Då blev jag rädd. Stora hårbollen skällde med basröst och det gjorde ju inte saken bättre. Båda våra människor försökte lura mig att ”stora vrålet” var båda snäll och trevlig. Försök lura nån annan än mig. Efter en lång stund fick vi tuggben som vara äckliga. Till slut fick vi hemgjort levergodis så det hela blev ganska bra till slut. Jag var jättetrött när vi äntligen kom hem.

På lördag var det dags igen. Jättetidig morgon. In i bilen. Åkte ganska långt. När vi kom fram såg jag vad som skulle hända.  Det är sån där konstig historia där hund och människa ska springa omkring i en ring (som är fyrkantig!). Efter det ska jag stå på ett bord och bli klämd och tittas på av en helt okänd människa. Ovärdigt tycker jag. Den här gången räckte det inte att vara i ringen en gång. Jag var tydligen så vacker (vet jag väll) så jag skulle tittas på en gång till. Sen fick vi äntligen gå därifrån och faktiskt verkade matte jätteglad även fast vi inte fick vara kvar. Jag var jättetrött när vi äntligen kom hem. Hur det gick kan ni läsa under fliken resultat utställning.

Varm sommarkram från Java

 


Ett evigt åkande

Nu har det varit några intensiva dagar för pojkarna. Söndag och onsdag var det tävlingar i Borås och det var ganska tröttsamt för både två-och fyrbenta för det blev två långa dagar (resultat rundbana är uppdaterad). Vi som var hemma ägnade oss åt trädgårdsarbete. Det enda som blir lite jobbigt är att hundar och människor ofta har helt olika uppfattning om vad som är rätt. Matte samlar grenar i en hög. Fyrfotingarna tar det som en utmaning att sprida allt på så stort område som möjligt. Matte rensar i rabatterna medan fyrfotingarna gör en jätterolig lek av att göra hål lite hur som helst. 

20170706_162532       20170706_162415

Hälsningar från matte

 

 


Äntligen!

I onsdags var det träning för hundarna. Zorro startade utanför buren och sprang för första gången ett helt varv efter trasmaskin. Han är väldigt traständ och Jörgen var mycket nöjd. Träningen har gett resultat och fortsättning följer.

 


Den morrar!

Hej allihop!

Jag fyller ett år. Vet inte riktigt vad det innebär men alla verkar så glada så det är nog en bra sak. Den månaden som vi fyller ett år får vi träna på riktigt. I vanliga fall har jag jagat en trasa på rundbanan (människorna kallar den för släphare) men nu hände det grejjer! Det kom en morrande sak med en trasa som försökte komma förbi. Det lät lite otäckt men jag var ju tvungen att fånga trasan. Ni kommer att få flera rapporter från min nya träning.

Kram från Zorro


Vi har mycket att göra

Hjälp vad det är rörigt här hemma. Det är fiender överallt. I flera dagar har det kommit en bil tidigt på morgnarna. Tre män har farit runt vårt hus med tvättmedel och borstar. Det var inte nog med det. Sen har dom fortsatt med färgpytsar. Huset ska bli gult igen. Ingen har tänkt på oss fyrbenta! Hela dagarna går åt att bevaka dessa främlingar. Tror ni att våra människor hjälpte till? Icke. Det underlättar inte vårt arbete precis.

I lördags var Dirham, Cooper och husse borta nästan hela dagen. Det gjorde inte vårt jobb lättare. När matte är själv så kräver det ytterligare engagemang från oss eftersom hon inte klarar sig själv. Hon tror det men vi vet att vi får mycket mer att göra när husse inte är hemma. 

Resultat rundbana är uppdaterad från tävlilngar på Åkers 170603.

Hälsningar från ett trött gäng i Orresta

 

 


Trädgårdsbestyr

Hon våran människa är lite knasig. Först gräver hon upp fina gula blommor ur rabatterna. Sen gräver hon igen och sätter ner blommor som inte är gula. Molly hjälpte till och grävde på andra sidan rabatten. Kan väl inte påstå att det var populärt. Härja i trädgården är tydligen enbart tillåtet för tvåbenta.

Cleo smög omkring och tuggade på grönsakerna. Vi såg henne på flera ställen i trädgården men hon var noga med att inte var i närheten av matte.

20170521_133813   20170521_133209    

Cleo smyger för att kunna jobba i lugn och ro

Själv ville jag vila lite och vad passar bättre än att ligga i rabatten nära en clematis. Blommorna jag låg på var små och mjuka. Tror ni att jag fick ligga kvar? Icke. Och vet ni varför? Matte skulle gräva upp det jag låg på! Så onödigt.

20170521_134716    20170521_134717    20170521_134720

Jag sover!  Varför väcker du mig?  OK jag ska flytta mig.

 

Somriga hälsningar från Java.

PS Jag hörde matte säga nåt hemskt till husse igår. ”Java är smutsig. Hon behöver BADA!” DS

 

 


Så var det dags igen!

Säsongens första start för Dirham skedde igår på Åkers kanal. Vår kille verkar vara i bra form och träningen under vintern har tydligen varit rätt. En blandning av långa promenader, löpband och vila har han haft på programmet sedan sista tävlingen i höstas. Fliken Resultat rundbana på första sidan är uppdaterad.

På dagens träning sprang Cooper ett kortlopp i ensamt majestät. Zorro har lekt med trasan på banan.

Dirr Åkers 6 maj

Vinnarfoto från Åkers kanal 2017-05-06

 

 


Hit och dit

I morse var det rörigt. Människorna packade och vi väntade vad som skulle hända. Orättvisorna blev bara värre och värre. Fyra från flocken, Molly, Smulan, Java och Zorro lastades i bilen och Cooper, Cleo, Dirr och jag, Bagheera, fick vara kvar hemma. Helt ensamma. Efter en stund kom Elenor som bor granne med oss. Hon är snäll och mysig så då kändes det genast lite bättre. Hon kom tillbaka en gång till på eftermiddagen och vi fick vara ute i trädgården. Själv låg jag i stolen på verandan och hade det riktigt bra i solen. Ganska sent, i alla fall flera minuter efter vanlig middagstid, kom dom andra hem. När vi ätit middag och varit ute på en kort promenad somnade alla vi med fyra ben. Det tar på krafterna både att vara med på aktiviteter och vara ensamma hemma. Vad rymlingarna hade gjort? Vet inte riktigt men diplom och flera rosetter verkar vara sånt där som kallas utställning. Läs resultat utställning om ni är nyfikna.

Solig puss och kram från Bagheera    

 

 


Tidigare under veckan fick vi ett mail ……

och inte vilket mail som helst utan en hälsning från Corinne och Amanda! Corinne är en av valparna i vår C-kull och det var länge sen vi hörde av varandra.

I stället för att skriva om det som vi fått veta får ni läsa de fina raderna från dem. Amanda är en mycket duktig fotograf och alla kort här nedan har jag fått lov av henne att visa på vår hemsida.

Hejsan här kommer en liten hälsning från Corinne.

Corinne mår bra och är idag sjukdomsfri, tror att sist vi pratade så var prognosen inte så god för Corinne men efter ett foderbyte blev hon helt återställd och är idag pigg och glad. Lite skrot har hon samlat på sig eftersom hon är en liten otursfågel neb ned rätt träning och rehabilitering håller vi den klantiga damen i schack.

Corinne miste hastigt 2015 sin bästis Sheila som hon växte upp med, jättetråkigt men Corinne blev inte ensam allt för länge. Idag lever hon tillsammans med en liten kooikertjej vid namn Fenna som avgudar henne även om unghunden är lite väl vild enligt Corinne.

Corinne är en otroligt klok hund som vet precis hur man ska bete sig och lösa vissa situationer, hon har fullt upp att lära unghunden "vett och etikett" och att man måste ta det lugnt ibland.

Corinne och jag (Amanda) har tagit det lugnt med tävlandet, efter återkommande muskelinflammationer la vi agilitykarriären på hyllan, men vi är inte ledsna över det. Idag tränar Corinne och jag rallylydnad bland annat, Corinne och jag var t.ex. iväg och tävlade på Hundskol-SM förra året i rallylydnad och placerade oss på en 14,e plats av över 100 starter med en godkänd runda.

Vi hoppas komma ut mer på rallylydnadstävlingar denna sommar.

Corinne och jag har även tagit upp träningen med Corinnes stora passion här i livet förutom mat... nosarbete! Förra helgen gjorde Corinne sitt första doftprov i Nosework och gjorde ett jättefint sök på hela 3 sek och gjorde därmed snabbaste söket den dagen. 

Nu ska vi fortsätta med träningen för att kunna tävla vidare. Hoppas allt är bra med er och hundarna.

Corinne 1 

Corinne med sin kompis Fenna

      Corinne 2       Corinne 3

        Corinne 4              Corinne 5

Corinne 6

En liten paus efter roliga aktiviteter!

Tack snälla Amanda för ditt mail och väldigt fina kort!

 

 

 

 

 

 


Så var det dags igen!

Husse tog ett gäng med sig till träning på rundbana och matte och jag åkte till ett ställe som jag aldrig sett förut. Massor med bilar, människor och framför allt en massa hundar. Jaha sån där fånig utställning igen. Suck. Det här var ett riktigt läskigt ställe. Många hundar som skällde och vrålade. Det tycker jag  är otäckt. Vi slog läger på en ganska lugn plats och jag fick sitta i mattes knä och då kändes det ganska bra. Husse hade gjort smörgåsar och kaffe till min människa och när hon fikade delade vi två jättegoda ostmackor. Sen var det dags. Jag skulle ställas ut. Jag och fyra andra tjejer skulle bedömas i Junior klass. Jag fick högsta pris som är exellent. Det fick tre tjejer till och då blev jag fyra av de bästa. Matte gav mig massor med beröm och berättade att jag varit jätteduktig. Tydligen räcker det att hålla upp huvudet och se glad ut så blir min människa belåten.

Kritiken kan ni läsa under rubriken resultat utställning. Puss och kram från Java

 

 


Nya äventyr!

I söndags var jag med husse och Dirham på träning. De stora hundarna sprang först. Såna som jag kallas för bäbis av mina människor. Eftersom vi inte får jaga på riktigt fick vi prova på att springa efter släphare. Det var riktigt roligt!!! När jag var klar ville jag ”haren” för mig själv. Husse fick jobba riktigt mycket för att jag till slut lämnade den roliga leken. Anders tog kort när jag körde så här kan ni se hur duktig jag var.

Första träningen 2      Första träningen 1 

Foto Anders Ytterberg 

Sandiga hälsningar från Zorro!!!

 


Tänk va tiden går.

Hej alla!

Har ju glömt att berätta att matte och jag var på utfärd i lördags. Jag skulle "ställas ut". Inte som ni tror att jag skulle stå någonstans ute. Nä jag skulle ställas ut inne. Knasigt eller hur? Var riktigt roligt till att börja med för två av mina systrar var där och så fick jag träffa gammelmatte. Det var mysigt!

Vi satt där och väntade ganska länge men äntligen var det vår tur. Jamba sprang först, sen kom jag och så Jojo. Sen på slutet kom två som jag inte känner. För er som inte vet så ska jag få min människa att springa tillsammans med mig. Det brukar gå ganska bra men den här gången var hon besvärlig. Hon rörde sig sakta och jag hde tid att sniffa och hittade ljuvliga dofter från mattan. Matte sa med bestämd röst att jag skulle hålla upp huvudet men vem bryr sig. När vi blev sist i konkurrensen så påstog hon att det berodde på mig! Att jag inte visat mig från min bästa sida! Ska man behöva höra sånt när man bara är bäbis? Som straff fick människan inte en enda rosett med sig hem.  

Kritiken kan ni läsa under rubriken Resultat utställning.

Kramar från Java

 


Hemska huset, igen

Fredag var en besvärlig dag. Vi åkte till hemska veterinärhuset igen. Det var tydligen något som hade att göra med mitt tandläkarbesök förra veckan. Den här gången skulle jag träffa hemskahusetsköterskan. Henne tycker jag egentligen om men nu är hon stämplad som fiende. Hon skulle titta i min mun om det hade läkt som det skulle. Hon skulle också visa mina människor hur tandborstning skulle göras på mig som har besvärliga tänder. Nu kommer det riktigt hemska i denna historia. ”Smulans tänder behöver borstas varje dag”. Ska jag acceptera detta? Jag vill inte bli petad i munnen. Funderar på att bita hon människan men vet inte om det är en bra plan?

 

IMG_3143 Är det här min framtid?

 Goda råd mottages tacksamt. Puss och kram från en fundersam Smulan.

 

 


Tänder

I torsdags var det riktigt synd om mig. Jag tvingades in i hemska veterinärhuset. I väntrummet låg en stor svart hund och tittade på mig. Hon verkade snäll och gick med viftande svans till ett rum när hon blev inropad. Antar att hon aldrig varit där förut. Jag som har lite mer vana när jag kommer in här vägrade att gå när jag ropades upp. Matte fick lyfta mig.

Väl inne i rummet kom en människa som jag inte kände igen. Hon klämde och kände på mig och lyssnade på insidan i mig. Allt var bra. Då tyckte jag att vi skulle gå hem men det fanns inte i planeringen. Mina människor gick åt ett håll och jag och hemskahusetmänniskan åt ett annat håll. Sen kommer jag inte ihåg något mer men när jag vaknade igen så hade jag hade blivit av med tandsten och en liten tand som var trasig. Ska sånt här vara nödvändigt när vi har tandvård hemma undrar jag.

I går var det Mollys födelsedag och då fick vi alla extra god kvällsmat. Det gjorde ju att livet blev lite lättare att vifta på svansen åt.

IMG_4568  Puss och kram från Smulan

 

 


Hej!

Jag heter Oscar och är katt här i huset. Ensam katt med åtta hundar och två människor.

Det där att vara många har både för- och nackdelar. Nackdelarna är ju att det dyker upp hundar överallt. Dom skäller i stort sätt för ingenting. De två yngsta vill springa efter mig när jag är ute men det är lätt åtgärdat för jag smäller dom på nosen när det blir för jobbigt.  Dom måste inse att det är jag som bestämmer. Resten av de fyrbenta har lärt sig att det är bäst att vara snäll mot mig. Smulan är extra snäll mot mig när hon putsar min päls och tvättar mig i öronen. Min människa har en annan syns på det där med att sköta om mig. Där är det sax och kam som gäller och om det tycker jag inte. Henne smäller jag på handen men tro inte att hon slutar för det. När det är klart får jag ett hundkex! Jo, ni läste rätt; jag tycker faktiskt om dom frasiga kexen så det är helt ok.

Mina människor har jag tränat ganska bra om jag får säga det själv. När matskålen är tom jamar jag uppfordrande och genast får jag påfyllning. Morgon och kväll väntar jag vid hundarnas vattenskål. Vattnet ska bytas och då dricker jag först. Sen brukar Smulan få dricka samtidigt men där går gränsen. Först när vi två är klara så får resten av flocken komma fram. 

Nu när det är vinter fördriver jag mest tiden inomhus. Ser mysigt ut eller hur?

Dec 12 (2)

Många mjau från kungen av Orresta.