Slut för i år

Igår kom Anders på förmiddagen och då visste vi att det var spring på gång. Vi skulle till Åkers igen. Det var massor, verkligen massor med hundar som var anmälda. I programmet fanns nästan hundra startande uppdelade på 22 lopp! Jag skulle springa i lopp 2 och Dirren först i lopp 17 så det skulle bli en lång dag sa husse. Vem bryr sig när det finns varma gosiga täcken, en skön bil och en vattenskål. Med jämna mellanrum fick vi gå en sväng och sniffa in magiska dofter.

För mig gick det jättebra för jag vann. För Dirren gick det bara lite jättebra. Husse sa att han kroknade på slutet men att han var jätteduktig ändå. Fattar inte vad det betyder men bara husse är nöjd så är allt bra. Vi kom inte hem förrän det var mörkt så det var nog ganska sent. Vilken tur att vi fick mat innan vi startade hemresan.

Nu har vi kalltväderuppehåll. Det betyder att vi inte ska springa på banan så länge det är kallt och hårt i backen. Tror att vi måste springa lite på band ibland för att hålla igång musklerna. Sen blir det korta promenader när det kommer vita saker uppifrån. Människorna kallar det för snö och det är ganska kul att hoppa i och jaga flingorna. Inte för länge bara för det blir väldigt kallt för våra tassar. Det mysiga med snö är att braskaminen ofta är igång. Vi med fyra ben har en stor Bia-bädd framför kaminen och där kan faktiskt alla husets Whippar få plats, samtidigt!

Kramar från Zorro 

Glöm inte att titta på fliken rundbana resultat!


En lång dag!

I lördags var bara Dirren och jag med till springbanan. Vi åkte i dem lilla bilen för husse tyckte att det skulle bli för kallt för oss i den andra bilen. Cooper fick stanna hemma så jag anade att det var tävling på gång. Mycket riktigt så parkerade vi vid Åkers kanal. Det blev en lång dag, för alla från klubben behövde hjälpas åt med promenader, starter och hämtningar. Jag tror att människorna sprang nästan lika mycket som vi. Hur det gick? Tja, så där för oss båda fast Dirren var bättre än mig. Vill ni veta så står det som vanligt under fliken resultat.

Puss och kram från Zorro

 


En gång till ........

Idag var det dags igen. Hon ger sig aldrig min människa. Vi åkte på förmiddagen med ryggsäck och bur. Då vet jag vad som väntar.Jag var noga med att komma ihåg var vi parkerade så jag visste att jag fick följa med hem. Försökte flera gånger leda människan åt rätt håll. Det funkade inte. Vi satt i ett ridhus och det hände inte speciellt mycket och länge väntade vi. Tänk så dumt när man kan göra andra roligare saker. Utanför sprang stora otäcka fyrbeningar som frustade och sparkade. De kallas tydligen för hästar. Strunt samma otäckt var det i alla fall,
 
När vi äntligen fick komma in i ringen så fick jag träffa en man som heter Jens Myrman. Utställningen var inofficiell men han Jens är officiell domare för såna som mig. Förstår
inte riktigt vad det är för skillnad men han var ganska mysig!
 
Människan fick en rosett som betyder att jag fick hederspris. Sen skulle jag visa mig tillsammans med bästa hane. Då fick människan en gul och röd rosett. Det betyder tydligen att jag var finast. Konstigt, för killen som fick en grön och vit rosett har ett cert från officiell utställning. Tro inte att det var färdigt med det. Sen blev det nåt som heter Gruppfinal. Åtta raser var med i den finalen. Efter en stund började domaren gå runt och tackade flera stycken men han hoppade över mig och min människa! Vi var fyra kvar och på fjärde plats kom ........ inte jag. På tredje plats kom ...... inte jag. Sen var det jag och en liiiiiten spets kvar. Vi fick gå runt ett varv i ringen och sen fick jag den blå platsen så tydligen vann den där lilla saken. Matte såg väldigt konstig ut. Hon stirrade på domaren. Jag tror att hon fick någon form av kortslutning i skallen. När hon ringde hem till husse snörvlade hon. Undrar om hon blev akut förkyld? Hela vägen hem sjöng hon med hög röst tillsammans med Tommy Körberg. Jag behövde sova men det var lönlöst!
Kritiken finns som vanligt under fliken utställning resultat
 
Puss och kram från Java
 
IMG_5208
Resultatet blev tre rosetter
hederspris, bäst i rasen och tvåa i gruppen
 


Snart är det slut!

Säsongen börjar gå mot sitt slut och nu är det bara två tävlingar (20 och 27 okt) och några träningar kvar.

Igår var det tävlingar på Åkers och båda pojkarna startade. Dirham i lopp 10 och Zorro i lopp 11.

Hur det gick? Titta under fliken rundbana resultat.

 


Lekstund

Ibland åker vi till hundklubben. Där träffar jag ofta någon kompis som jag får leka med. Men tro inte att det bara är lek och stoj. Först ska vi träna säger min människa. Vi, eller snarare hon leker utställning med mig som övningsobjekt. Hon har fortfarande inte gett upp hoppet att jag ska tycka att det är kul. Det gör jag inte. Förra gången fanns det underbara lukter! Jag var tvungen att sniffa hela tiden och hade inte alls tid med ”gå fint” övningar. Människan gav upp, eller egentligen var det jag som vann men det där är lite känsligt och jag vill ju inte att hon ska bli ledsen. Efter en stund fick jag leka med Sanna. Hon är en Basenji och vi jagar varandra över hela området. Ibland jagar jag och sen byter vi så hon får jaga mig. Sen brottas vi också och så låter vi så mycket vi orkar. Det är kul att träffa en busig kompis!

20180821_132303          20180821_132258

Våra människor tycker att vi härjar för mycket

20180821_131818 20180821_132002

Nu börjar vi tröttna och det är dags för paus

Kram från Java


En till!

En till vadå? En rosett från rundbanan i Örebro. Jag fick vänta jättelänge för jag skulle springa i sista loppet. Jädrans vad jag hade tid att ladda! Det gick jättebra för jag var först över mållinjen och sen snodde jag trasan. Husse fick ta loss den från maskinen och sen fick jag bära den när vi defilerade. Det är sånt man får göra när man kommit först i ett lopp. Jag fick gå med min fina trasa och visa alla att jag hade fångat den. Trasan var vit från början men när jag fick tag i den var den blöt och sandig men vilket kap!

20180902_161543  Zorro Öre

Jag släpper INTE trasan! Jag har ju själv fångat den. Du har ju en sax det är fusk!

Zorro öre 2

2 GH Girlpower, 1 Staying Power, 3 Gozzen, 4 Soda Chic

 

Dirham? Ja han var inte på gång alls i går. Näst sist i sitt lopp men han var duktig ändå sa våran husse.

Puss och kram från Zorro

Resultaten som vanligt under fliken rundbana


tävlingsdags igen

Söndagen den 26 augusti var det meningen att hela familjen skulle följa med till Alingsås. Det var dags för rundbanetävlingar. Eftersom det var över 90 (!) hundar anmälda valde vi att dela familjen och bara Cooper, Dirham och Zorro följde med husse. Det var en evig tur eftersom utflykten tog totalt 14 timmar! Först vid 23-tiden var de hemma igen. Det var inte Dirhams dag, han sprang i mål som sista hund i sitt lopp. Mycket bättre gick det för Zorro som passerade mållinjen som etta.

Resultaten finns som vanligt under fliken rundbana.

Alingsås 180826

2 Sweet Poppy, 1  Staying Power, 3 Gozzen

 

 


Jag som är så snygg?

Jaha så var det dags igen. Att hon aldrig lär sig. Jag är snygg så är det bara. Varför ska jag behöva visa upp mig för främmande människor. Jag har börjat vänja mig men vad hände den här gången? Vi var tolv hundar som skulle vara med. Flera av oss fick en riktigt konstig kritik. Min kompis som bara behöver ett cert till för att bli champion fick lika dålig kritik som jag. Bara för att vi inte tyckte om domaren utan att vara dumma på något vis så åkte vi och en till ut med omdömet good. Man kan ju inte tycka om alla som ska peta på oss.  Jag såg att min människa blev lite ledsen men hon sa att jag var finast i alla fall. Kanske jag slipper såna här knasigheter i fortsättningen.  

Kritiken står under fliken resultat utställning.

Kram från Java


Bullertillställning

Igår åkte vi tidigt min människa och jag. Förstod av packningen att det var dags för en sån där tillställning där jag ska bli tittad och klämd på.

Efter en hel evighet kom vi fram och jag reagerade så fort vi klev ur bilen. Det lät. Det lär väldigt mycket. Nästan hela tiden. Bullret kom från himlen men jag såg inget som var på väg att ramla ner? Tillställningen var utomhus och min människa sa att det var bara några kilometer till Arlanda. Jaha, och vad betyder det? Att det ska ramla ner saker på oss eller? Förklaringen var att Arlanda är en flygplats där det startar och landar stora plåtlådor hela tiden. Vi var på utställningen i några timmar och hela tiden detta oljud. Mannen som tittade och klämde på mig verkade snäll men jag ville inte se söt ut. I detta buller tänker jag inte visa mitt söta ansikte utan blängde på honom och fällde ner öronen. Trots det så fick jag excellent och ck! Vid bedömningen hörde jag att han sa till matte att flera hundar visade obehag för oljudet från flygplatsen. Det visar bara att jag är en klok och förståndig hund. Vill aldrig mer vara på bullertillställning.

Kram Java

 


Tävlingsdags igen!

Zorro och Dirham startade i var sitt kortlopp på Åkers kanal och båda hamnade på pallen. På grund av värmen så kördes loppen på kvällen

Under fliken resultat rundbana kan ni se hur det gick.


Inte nu igen!

Tro det eller inte men igår var det dags igen. In i bilen med en massa grejor och till sist stoppades jag in i buren.  Vi åkte bara en kort stund och det visade sig att vi skulle till Västerås.  Vi fick vänta en lite stund och så var det dags för Västgötapojkar att gå in i ringen. Det var tre pojkar och 18 flickor som domaren skulle titta på. Jag fick en fin kritik sa min människa. Det vet jag ju men matte envisas med att släpa runt mig till olika ställen där främmande människor klämmer och petar på mig.  Min människa måste ha svårt att fatta!

Damen som var domare gav mig fin kritik men hon ville att matte skulle flytta mina framtassar lite. Matte försökte men där gick min gräns. Ingen, inte ens min människa, får peta på mina fötter! Nåväl domaren kommenterade att ”nähä det vill hon inte vara med om”. Just precis så är det för mina fötter är bara mina!

Kram från Java

Kritiken finns som vanligt under fliken utställning resultat

 


Rosetter igen!

Nu har det varit en sån där utfärd igen. Matte och jag åkte iväg med bur, vagn och fullproppad ryggsäck. Vi hamnade i Möklinta. Vad gör man i den lilla byn mitt i veckan? Jo man, dvs jag, hade blivit anmäld till Royal! Möklinta Royal och vad är nu det? *

Jag skulle ställas ut. Vilket fånigt uttryck. Visst, jag stod ute på ett bord och blev klämd och petad på. Sen fick jag försöka få hon människan att spring tillsammans med mig. Det är inte så lätt för hon har inte så bråttom. Han som tittade på mig sa en massa snälla saker så jag blev lite stolt och matte verkade riktigt glad. Allt han sa om mig kan ni läsa under fliken utställningar.

*Lite om Carl-Johan Adlercreutz, nestor i hundvärlden!
Carl-Johan höll sin egen inofficiella hundshow som heter "Möklinta Royal" som han organiserade varje år, i hjärtat av den by där han bodde. Flera av Carl Johans vänner och domare som var i Sverige för att anlitas vid officiella utställningar under sommarhelgerna bjöds in till hans gård. Genom att förlägga Möklinta Royal på en vardag kunde flera av dessa komma till den lilla byn och det drog ofta flera hundra utställare till evenemanget. Carl-Johan Adlercreutz avled 2010 men Möklinta kennelklubben för traditionen vidare med den enda skillnaden att det nu oftast är svenska (officiella) domare.

Stumpviftning från Java!      Rosett


En ny sorglig dag

Strax före klockan sex på fredagmorgonen släppte vi ut hundarna men det blev inte som vanligt. Molly ramlade på de få trappsteg som leder ut på gräsmattan. Jörgen fick bära in henne för hon kunde inte gå. Ringde Strömsholm och förvarnade om att vi var på väg. Väl framme så bars Molly in till behandlingsrummet. Hon hade svårt att stå och vinglade när hon försökte gå. Huvudet höll hon lite på sned och dreglet rann hela tiden. Vi insåg att det var dags att ta farväl. Strax före halv åtta var det hela över. Molly hade rest till hundhimlen.

Älskad och saknad av familjen och många vänner som träffat henne genom åren. Vila i frid älskade Molly. Askan kommer att begravas i vår trädgård.


Tävling igen!

I går var det dags att tävla på Åkers Kanal.

Både Dirham och Zorro skulle springa kort. Den här gången var det ingen framgång för någon av våra pojkar. Zorro blev mycket förvånad när trasan kom farande. Det var första gången han sprang lopp med en maskin som går med lina och därför inte låter som han är van. Efter en kort förvirring satte han fart men det räckte inte utan han hamnade sist. Dirham gjorde en dålig start och hann inte heller före någon av sina medtävlare.

Alla resultat finns som vanligt under fliken rundbana


Full fart!

Nu har Dirham och Zorro varit i farten igen för tredje gången denna säsong!  I lördags var de båda med husse till Järbo kapplöpningsbana. Zorro sprang kort. Han hade tre konkurrenter som är väldigt vana kapplöpningshundar så han hamnade på fjärde plats men på en mycket bra tid, 19,78 sekunder mot vinnarens 19,27. Vår lille pajas bryr sig inte om han är först eller sist till trasan. Han tycker bara att det är så kul att springa!

Dirham sprang medel och segrade i sitt lopp.

Järbo 180623

Järbo 2018-06-23 Foto Linda Ståhl

Resultat under fliken rundbana

 


Nu mår jag bättre!

Jag har varit lite sjuk. Efter att jag löpt behövde jag kissa ofta. Ibland hann jag inte ut så det kom lite kiss på golvet så där som bebisar gör. Mina människor blev oroliga och vet ni vad vi åkte till hemska huset! Det där stället där det finns olika människor som sticks och har sig. Jag gjorde mig så liten jag kunde men när husse bestämmer något är det bara att göra som han säger.

Efter en stund kom en veterinär dvs en sån där som lyssnar och klämmer och pillar. Hon satt på golvet och som hon klämde. Det var inte skönt. Hon gick igenom hela min mage och jag vred på huvudet och stirrade på henne. Det hjälpte inte så jag gjorde det en gång till och tänkte visa henne lite av mina tänder men då la sig husse i. ”Sluta tramsa” sa han och då gav jag upp. Det visade sig att jag har urinvägsinfektion och fick piller utskrivna för att bli av med allt det otäcka i mitt kiss. Nu har det gått några dagar och jag mår mycket bättre.

Piller två gånger om dagen fram till och med fredag. Kramar från Molly


En sorgens dag

 

Vår älskade Oscar somnade in hos veterinären i morse.

Sörjd och saknad av alla två och fyrbenta i familjen.

Vi fick 16 fantastiska år tillsammans

IMG_3467

 


Trodde dom hade rymt!

I går fick vi inte sova länge. Det var ju söndag men det verkade inte våra människor bry sig om. Upp som vanligt och samma rutiner som varje dag. Lite skillnad var det i alla fall för den här morgonen lastade husse stora bilen. Till sist fick Cooper, Dirren och Zorro ta plats. Sen trodde jag att dom rymt. Hela dagen gick och matte gjorde nästan ingenting. Hon fick en stund av städfnatt men den gick snart över. Så var vi ute i trädgården men det var alldeles för varmt. Det enda roliga som hände var att vi fick middag lite tidigare än vanligt. Det blev sent och hon människan som är så trött på kvällarna var fortfarande uppe. Halv elva kom dom! Då hade de varit ända till Alingsås för att jaga en trasa på deras rundbanan. Om ni vill veta hur det gick så finns resultaten under fliken rundbana.

Kramar från Java

DSCN1038

Foto Anders Ytterberg


Matte är konstig!

Idag fick vi inte ha mysmorgon fastän det är lördag. Det är ju konstigt. Tidigt fyllde hon bilen med allehanda saker och på slutet lyftes jag in. Efter en hel evighet parkerade hon bilen och försvann en kort stund. Det visade sig att hon kört fel men till slut kom vi rätt eftersom killen på en mack beskrev hur hon skulle köra. Jaha det var så dags: utställning, blääähhh.

Vi hittade en grupp med såna som jag, alltså västgötaspetsar, och det var ju skönt att hitta likasinnade. Pojkarna jag träffade tyckte om mig men jag ville inte umgås med dom. Det var varmt och människan fixade och donade så jag fick skugga med hjälp av ett paraply. Själv satt hon mitt i solen och svettades. Tror faktiskt att hon tyckte att jag var viktigare. Vi var tre tikar i öppen klass, Min syrra Janka, jag och Grizzla. Jag och syrran fick utlåtandet Exelent och Grizzla vann. Han som petade och klämde på mig var ganska trevlig och sa att jag var en duktig tjej. Om jag träffar så trevliga domare kan jag faktiskt tänka mig att vara med några flera gånger. Bara det inte blir lika varmt. När vi äntligen fick åka hem ville människan köra till något som heter Brukshundklubben. Där var det skuggigt och skönt och vi delade två skinkmackor innan vi äntligen fortsatte hemåt. Vad han som tittade och klämde på mig tyckte kan ni se under fliken resultat utställning.

Nu är jag både trött och mätt så den här rapporten räcker för idag.

Många kramar från Java

 

 


Debut

Igår var det dags för rundbanetävlingar i Örebro. Både Dirham och Zorro skulle starta i var sitt kortlopp. För Zorro var det debut i tävlingssammanhang så det var ju lite extra spännande. Först ut var Dirham. Han gjorde ett fint lopp och slutade överst på pallen. Några lopp senare var det dags för minstingen. Han gjorde ett strålande lopp och även han hamnade överst på pallen. Två starter och två vinster. Vilken dag!!! 

Innan säsongen startar gör klubben klart med vilka som kan sponsra lopp för kommande tävlingar. Vår kennel sponsrade ett lopp för whippet klass 15-17. Normalt sponsras ju bara lopp för högt klassade hundar så vi ville ge även lite långsammare hundar ett sponsrat lopp.

Resultat finns under rubriken Resultat rundbana

IMG_5202    IMG_5207

Dirham överst på pallen i heat 3                       Zorro (Staying Power) överst i heat 6