Sigrid!!!

Hej!

Jag har en kompis. Ja, hon är väl kompis med en del av dom andra också men mest med mig. Hon  heter Sigrid och bor med sin matte i närheten av oss. För några dagar sedan kom hon med sin människa som heter Viktoria. Java och Rico var också hemma och vi sniffade runt i trädgården alla fyra. Rico ville busa och Sigrid hängde med. Dom sprang som galningar Ekebergaoch sådana övningar ställer inte jag upp på. Jag tittade på ungdomarna och väntade för jag vet att Sigrid tycker om mig. När Rico inte hade lust längre så var det min tur. Jag uppförde mig lite värdigare. Sniff, sniff hon är så söt! Kolla in kortet där Sigrid försöker klappa mig på kinden. Det kallar jag för gulligt. Jag är ganska gammal och Sigrid ganska ung. Om jag varit lite yngre skulle jag fria till henne!!!  

 

 Bagg ochSigrid  IMG_5379  IMG_5380

 Kram från Bagheera

 


Aktiviteter igen

I lördags hände det grejjer! Husse, Dirr och Zorro åkte iväg tidigt. Det var bara början. Efter en stund kom Eva och hämtade Java och så försvann de två. Vad blir det av allt detta? En liten stund senare var det min tur. In i bilen och tillsammans med matte åkte vi till Västerås. Det är inget konstigt med det i vanliga fall men det här var ingen vanlig utflykt. Det var bilar och människor och hundar överallt. En del hundar var det nog något fel på för de åkte i små vagnar. Några av människorna skulle nog flytta till platsen för de hade hur mycket som helst med sig. Det fanns en del vattenpölar och jag tror att det var något farligt med dem. En hund med väldigt lång päls klev ner i en pöl och ni skulle hört hur hens matte skrek. Det här verkar bli en spännande dag!

Efter en ganska lång promenad kom vi fram till en gräsplan. Vi gick runt och tittade på lite av varje. Nä nu går vi till ring tolv sa människan. Och vilka tror ni vi träffade där? Mina uppfödare, Monne och Ulrika. Det var mysigt att träffa dem igen. Ulrika låg på gIMG_5377räsmattan och gosade med mig. Så gick vi vidare för min människa var kaffesugen. Själv fick jag bara vatten. Där satt vi i ett hörn hos mattes kompis Sonja när telefonen ringde. Hörde att matte berättade att vi satt och fikade och var tältet fanns. Strax kom Eva och Java?! Varför i hela friden var de två på samma ställe som vi? Eva hade visat Java för en domare och fått en kritik och två rosetter. Vår matte såg ut som en fågelholk och vimsade värre än vanligt. Hon (matte alltså) fick massa gratulationer för att Java var så fin. Konstiga idéer människor har. Det var ju Java som skulle gratuleras och varför fick inte jag några rosetter?

Hur det gick? Läs under flikarna Whippet Race och utställning.

Puss och kram från Rico


Race igen!

 

I lördags (13/7) började radion prata jättetidigt. Frukosten var snart avklarad och sen hamnade vi allihop i stora bilen. När det gått en hel evighet så kände vi plötsligt att vi rullade in på en grusväg. Nu ska det hända grejjer! Skakig grusväg betyder aktiviteter. Nästan alla vi med fyra ben startade en konsert av ylande och skälland. Här ska det höras att vi kommer!

När dörrarna öppnades så såg vi massor med människor och bilar och här och där en och annan whippet. Det var race på gång. Cooper och Bagheera låg mest och vilade och verkade njuta av att inte behöva härja så mycket. Jag och Java fick ta några promenade (alldeles för korta för min smak) med matte. Jag fick i alla fall hälsa på massor av människor. Dom flesta sa att jag var söt. Vet inte riktigt om det är bra eller dåligt. Jag är ju faktiskt en stor pojke nu och då ska jag inte vara söt utan tuff.

Nåväl, det blev en lång dag och tiden för middag var för långe sedan förbi när vi äntligen kom hem. Resultaten för Dirr och Zorro finns under fliken Whippet Race resultat.

Puss och kram från Rico

 

 


Min debut

I morse åkte jag med matte ganska tidigt. Inget morgonmys här inte. Efter en stund började hon muttra och härja över att hon tagit fel väg. Eftersom jag inte visste vad vi skulle göra kunde jag inte hjälpa till. Till slut kom vi fram till en liten by. Där var hur många hundar som helst. Och bilar och människor. Vi är försenade stånkade hon och med en väldig fart hamnade vi vid en ring (som var en fyrkant). Vad är detta? Innan jag ens hann varva ner skulle vi varva upp och kliva in för att bli bedömda. Ja, alltså jag skulle bli bedömd, människan fick bara hänga med. Jag visade alla mina konster; studs med gummiben, snurr framför mattes ben, hopp från sida till sida och lite annat smått och gott som jag är bra på. Det var tydligen inte riktigt detta som var meningen med vårt besök men jag hade kul. När jag härjat färdigt så skulle jag stå på ett bord. Ganska bra för då hade jag koll på allt runtomkring. Sen var det slut på det roliga. En man, som i och för sig var trevlig, började klämma och peta på mig och då fick han en puss. Men sen! Han skulle titta på mina tänder och där går en gräns. Matte gjorde ingenting för att hjälpa mig och mannen fick som han ville. Då påpekade han att det fattad en tand i min mun! Inte snällt. Jag har tänder så det räcker för att tugga och bitas också om det behövs! När denna underliga övning var klar fick matte ett papper och två rosetter. Välkomna tillbaka till gruppfinalen sa ringsekreteraren. Aha, vi skulle få skutta omkring i ringen en gång till. Matte verkade inte helt glad men lite kaffe och macka fick henne på bättre humör. Vet inte vad vi skulle göra i ringen en gång till för vi fick gå ut ganska med en gång. Vi gick en liten promenad och jag fick hälsa på många människor. Hundarna som var där brydde jag mig inte om. Dom var mest jobbiga och ville skälla och bete sig. Till slut var det hela över och vi gick till bilen för att äntligen åka hem.

Vad domaren tyckte? Det finns under fliken Resultat utställning

Pussar från Rico


Rundbana

Resultaten från tävlingen i Järbo 2019-06-22 är inlagda under fliken Rundbana resultat.

Dirr 3 järbo  Järbo 190622

Jonte och Dirr sida vid sida. Hur det gick? Vinnarfoto av Dirr tillsammans med vår vän Anders

Foto: Lennart Petterssaon                                Foto: Isabella Ståhl


Tävling i värmen

Igår var hela familjen i Örebro för rundbanans tävling i samband med klubbens 30-årsjubileum.

Båda vi tvåbenta var funktionärer så uppladdningen för våra hundar var ju inte helt optimal. Trots det och att det var varmt var båda två duktiga som vanligt. 

Resultaten finns som vanligt under fliken för rundbana.


Vi har klarat licenserna!

Vi har varit ute och rest med husse. Så långt att vi inte kunde sova hemma. Vi bodde på hotell. Vet inte riktigt vad det är för något men det var sköna sängar. På morgonen fortsatte vi resan och den slutade i Påryd, vid Kalmar whippetracebana. Vi, Zorro och jag, skulle springa vår andra tävling för att kunna få WR-licens.

Efter två försök hamnade vi i samma final. Eftersom det var Zorros födelsedag lät jag honom vinna. Själv tog jag andraplatsen. Zorro fick dessutom pris för snabbaste tiden för oss som körde licensförsök. Vilken bra treårsdag han fick!

Kram från Dirr

Kalmar 190608


Glömde!

I lördags tävlade Dirham och Zorro på Åkers. En riktigt bra dag för båda två.

Hur det gick finns att läsa under fliken Rundbana resultat.


Nu har jag varit ute och farit igen!

Tidigt en morgon följde jag med mina människor i bilen.  Matte och jag klev av i Västerås och gick till mattes gamla jobb. Där fanns det många som blev jätteglada att jag kom. Matte hade dom inte tid med. Åh så gullig! Vilken söt valp! Valpen, dvs jag, fick all uppmärksamhet och det tycker jag om! Klappar, gos, kramar och godis! Jo, det fanns hundgodis i någons jacka. Hoppas att vi åker tillbaka många gånger!

Senare på dagen tog husse fram stora bilen och hämtade Cooper, Dirham och Zorro. Dom fick plats bak i sina burar. Jag fick också följa med men åkte som vanligt fram tillsammans med människorna. Så klart hade jag säkerhetssele på mig! Vi skulle bara åka en kort bit till roliga springbanan. Där finns det också människor som tycker jag är gullig.

Jag tycker om att hälsa på människorna. Hundarna som är där bryr jag mig inte så mycket om för dom är helt fixerade av trasor som kommer farande över gräsmattan. Så knasigt!  Patrik kommer ofta med sin hund Pinot och ibland har han med sig en väldigt speciell person. Det är Cecilia som snart fyller tio år. Henne tycker jag jättemycket om. Hon pysslar om mig och mina människor låter mig vara hos henne ända till det är dags för oss att åka hem. Då måste jag säga hej då till Cecilia Hoppas att vi ses snart igen!

Puss och kram från Rico

IMG_1450

Vi tycker jättemycket om varandra! Fotograf är Patrik Isaksson


Här har det varit full fart hela helgen!

I lördags morse klev vi upp tidigt precis som vanligt. Det ovanliga var att hela familjen hängde på. Vi fick mat och människorna åt och sen skulle vi åka bil. Alla mina kompisar fick åka i sina burar bak i medan jag fick plats i framsätet. Det finns tre säten där så med sele på kunde jag åka säkert.  

Vi åkte ganska länge och det visade sig att det var tävlingar för whippetar. Dirham och Zorro skulle springa sitt första licenslopp. Många gånger under dagen sprang det hundar i en hiskelig fart på en gräsmatta. Alla var jätteduktiga och alla fick pris! Själv fick jag massor med uppmärksamhet. Många som jag inte känner klappade och gosade med mig. Det var så mysigt. Emellanåt fick jag mat och vilade i lugn och ro. Hemresan kommer jag inte ihåg för då sov jag mest hela tiden.

IMG_20190518_183358_BURST002  IMG_20190518_183846_BURST002

Så här trött var jag när vi åkte hem

Söndag förmiddag var bara jag med mina människor till racebanan. Patrik hade sin dotter Cecilia med sig, Hon är tio år tror jag. Hon tycker om mig och jag fick vara hos henne en lång stund. Hon är så snäll. Vi var under fikabordet och jag låg på rygg för det var så skönt när hon pysslade med mig.

Puss och kram från Rico

 Norrköping Whippet Race 2019-05-18

Dirr norr  Zorro norr

 

              C-final                                                                 D-final
              1 Hannemoon HM Magneto 9,29                            1  Tre Hjärtans Birger 9,42
              2 Moneystep's Dirham 9,35                                     2 Miraqulix LL Dark Moon 9,42
              3 Flodaskogens Grozz 9,38                                    3 Tre Hjärtans Börje 9,48
              4 Miraqulix LL Don't Be Cruel 9,48                         4 Staying Power v d Waterram 9,52   

 


Ny säsong

Så var det dags igen. Årets första tävling avklarad med fina resultat. Dirr och Zorro i samma lopp vilket resulterade i en överst på pallenplats.

Fliken rundbana resultat är uppdaterad.


Rocklunda

Att hon människan aldrig fattar. Jag tycker inte om inomhusutställningar. Det ekar och låter hela tiden. Då vill jag inte vara med. Sen att stå på bord och bli klämd och petad på är inte kul alls. Domaren försökte nog vara snäll men när jag har bestämt mig för att det här är besvärligt så är det bara så.

Sura hälsningar från Java


Smulan

Smulan har haft lite besvär av sin rygg men blev betydligt bättre med hjälp av medicin och rehab. Förra veckan var det dags för återbesök och hon fick då en till injektion och även ny medicin. Hon blev ändå bättre och ägnade en stor del av nästa dag till att ta hand om Rico. Hon putsade och tvättade och höll på så den lille var ständigt blöt någonstans på kroppen. Dagen därpå var hon liten loj och ville inte riktigt vara med. På söndagen ville hon inte längre gå de få trappsteg som går ner på gräsmattan utan vi fick bära henne både upp och ner. Måndag morgon var vi helt överens om att tiden var inne för att låta henne somna in. Vi människor har ju den ”förmånen” att vi kan låta avsluta ett hundliv när det inte längre är sunt och värdigt.

Oändligt sorgligt och med många tårar var vi med henne till sista andetaget. En fantastisk tid har vi haft tillsammans med en älskad kompis.


En till!

Så har vi blivit flera igen. Inte helt enkelt att komma till en så brokig flock. Så här har vi uppfattat fyrbeningarnas reaktioner;

Bagheera; Jaha en till. Bryr mig inte så mycket bara jag får sova under min filt

Cooper; Skäller mycket i vanliga fall. Skäller jättemycket och undrar vad det är

Dirham; En lugn norrlänning som ser förundrat på ”den där” och håller sig gärna undan

Zorro; Far som en galning och skäller och hoppar. År helt fascinerad av bäbis. Han vet inte riktigt hur han ska hantera situationen

Smulan; Tittar med trött blick på den nya. Inte en till. Är ändå lite nyfiken så länge Rico är stilla. (Vilket inte händer så ofta)

Java: Anser att den nya nog är ett litet djur som behöver vallas vilket inte är populärt hos oss tvåbenta.

För övrigt är Rico en glad kille som äter bra, sover korta stunder, leker med sina valpsäkrade saker och har ett stort intresse för trädgårdens löv och pinnar. Första natten bestämde han sig för att sova på golvet bredvid min madrass. Dock kom han snart underfund med att det är mysigare att sova på mattes kudde. Kanske lite bortskämd men vad gör man inte för en go bäbis. De med fyra ben blir mer och mer införstådda med att han ska vara hos oss. Vi tvåbenta är så glada för att ha honom. Allt går åt rätt håll!

  IMG_5294    IMG_5296    IMG_5297

  

         IMG_5290     IMG_5303

Men ... vad är detta? En Berger som inte är färgäkta?

Jodå en liten svart Berger som så smått börjat bli grå som är hans färg som vuxen 


Här händer det saker ska ni tro.

Det är något konstigt och farligt på gång. Sånt känner vi fyrbeningar. Kolla in tyglådan på första sidan. Vad ska den vara till? Eller hemska tankar vem ska den vara till? En dag förra veckan var de borta jättelänge. När de väl kom hem kände vi en bekant lukt men ingen kunde komma på vad det var. Dom tisslar och tasslar men vi får inte veta någonting. Får man göra så här när man har ansvaret för oss. Vi funderar på att strejka eller i alla fall protestera på ett eller annat vis.

Hälsningar från Smulan  IMG_5222 taleshund för flocken

 


Det var synd om mig!

För några dagar sedan fick jag ont. Jag var kissnödig hela tiden men det kom inget kiss. Vi åker till Strömsholm sa min människa. In i bilen och jag gnällde nästan hela vägen. När vi kommit in till det där stället visade det sig att det var ett ställe som luktar fara men jag var tvungen att följa med in.

Efter en stund kom det en som jobbar där och hon började klämma på mig! Vad tror ni mig människa gjorde? Just det, ingenting. Hon som ska ta hand om mig lät en helt främmande människa klämma mig i ljumskarna och på magen.  Men jag hittar ingen urinblåsa sa hon som klämde. Den borde ju vara full om han (dvs jag) inte kan kissa. Snart kom det en människa till och konstaterade samma sak. Dom båda ställde diagnosen urinvägsinflammation. Då känner man sig kissnödig hela tiden men det kommer inte ut nåt. Det gör jätteont!

Åh vad skönt sa matte jag trodde det var stopp helt i kisseriet. Kan hon säga som slipper ha ont. Vi ger medicin nu så kan ni hämta ut tabletter på apoteket. Sen vill vi ha in ett urinprov i morgon. Verkar som om det börjar bli dags att slippa det här stället. Men nej, det återstod en liten detalj; medicinen. Sköterska kom in med inte bara en utan två sprutor. Hon stack mig i nacken och jag skrek för det var hemskt. Sen gjorde hon om proceduren med nästa spruta och då skrek jag ändå mer. Tänk att min människa som jag tycker så mycket om kan utsätta mig för detta. Nåväl när detta var över fick jag äntligen gå ut därifrån. Vi kom hem sent och alla fyrbenta ville sniffa på mig. Äntligen fick jag krypa ner i soffan hos husse. Han är snäll han.

IMG_4914

Puss och kram från Zorro!

 


Träning

Jag börjar bli gammal säger mina människor. Vet inte om jag håller med, kanske bara lite mera bekväm. Lite stel i ryggen är jag ju men inte så det stör, tycker jag. Men, jag får som vanligt inte som jag vill. Nu har dom skaffat ”många gånger-kort” hos ReDog. Så här går det till en gång i veckan; vi kommer till mottagningen och sitter i väntrummet. Människorna sitter i soffan och jag sitter under densamma. Jag vet att jag inte slipper undan men det känns i alla fall bättre att jag protesterar på mitt vis. Så är det dags att gå in till Anna. Jag tycker om henne för hon är väldigt snäll och mysig men jag tycker inte om allt runtomkring. Anna använder nåt som heter laser och det gör inte ont utan killar bara lite när hon kör den. Sen har jag suttit på en dyna som vibrerar och äntligen har det varit slut. Nu har det hela förändrats. Först laser och sen en balja. Och inte vilken balja som helst! Det kommer vatten underifrån och slutar inte förrän jag har vatten ända upp till magen! Tro inte att det är färdigt med det. Nä, nu börjar botten på baljan att röra sig. Sen får jag gå där en lång stund. Vilken förnedring. Att gå i en balja med vatten för att jag ska slippa ha ont i ryggen. Det hela avslutas med att sitta på en dyna som vibrerar. Detta ska jag utstå en gång i veckan. Vilka människor jag har!

Kramar från Smulan

IMG_0009  IMG_0014

Bevis på det jag får vara med om varje vecka

 

 


Nu är det inte roligt ……

Familjens tvåbeningar är sjuka. Husse har varit sjuk hela veckan och nu börjar även matte att snörvla och hosta. Ute är det jättehalt så det är svårt att gå. Vad innebär det för oss på fyra ben tror ni? Det händer nästan ingenting. Vi får gå ut i trädgården tillsammans med människorna som halkar omkring och tjatar på oss att vi ska kissa. Där går min gräns. Jag kissar när jag vill och inte på kommando! Smulan, som har ont i ryggen, får i alla fall lite uppmärksamhet för hon ska ha massage varje dag.

Idag har hon människan kommit på att vi har flera spel. Hundspel. Hon mixtrar och har sig och vi hör att det låter om plåtburken där det finns godis. Vad ska hända nu?

Jag var först. När jag kom ut i tvättstugan fanns en träplatta på golvet. Kände igen den men kom inte riktigt ihåg vad det handlade om. Det luktade gott men jag såg inget som gick att äta. För att göra en lång historia kort. På brädan fanns små träbitar och dom skulle jag ta bort för under fanns godiset. Nu gällde det att vara finurlig. Efter att ha sniffat utan något resultat gick jag upp på brädan och när jag vände mig ramlade flera av träbitarna. Enligt människan så ska jag ta bort träbitarna med tassen eller käften men varför krångla till det? Jag är smartare än så! Jag röjer runt på träplattan så bitarna flyger och så är mitt uppdrag klart!

Hälsar Java

red-nose[1]Ungefär så här ser dom ut båda två

 


Julafton 2018

Ingen jul är den andra lik men detta år blir det så annorlunda. Flocken är så mycket mindre. På bara ett halvår har Molly, Oscar och Cleo lämnat oss. På alla vis dramatiskt och chockerande. De fyrbenta som är kvar börjar återgå till sitt vanliga härjande och lever i nuet. Vi med två ben önskar att vi kunde göra detsamma men tårarna har inte tagit slut än. Vi måste ändå se framåt för som ett kinesiskt ordspråk säger: ”att ta in ett husdjur i hemmet medför också att släppa in sorgen”.

        IMG_5126                Oscar                        Cleo startsida

 

Vi önskar er alla en skön och fin ledighet under helgerna.

Jörgen och Birgitta


Tiden går och plötsligt händer något man inte förstår ……

 November har varit en ganska grå och tråkig månad. Inte speciellt mycket aktiviteter utan whipparnas favoritsysselsättning har varit att sova i soffan gärna med en mjuk filt.

Nåväl, igår den 4 december sken solen en liten stund och vi tog en promenad. Inte så uppskattat men när vi kom hem skulle vi gå till vår inhägnade baksida för att de skulle få röra sig lite i egen takt.  Smulan, Cleo och Java skuttade iväg. Alla tre åt var sitt håll. Cleo sprang nerför stigen mot gräsmattan när hon plötsligt snubblar, slår runt något varv och blir liggande. Hon skriker panikartat och jag ser att hon inte kan resa sig. Bakbenen hänger slappt när Jörgen lyfter upp henne. Snabbt in med övriga hundar och vi kastar oss i bilen för transport till ReDog. Veterinären gör en snabb undersökning och ger en första smärtlindring. Alternativen är att åka till Strömsholm för magnetröntgen och eventuell operation som i så fall ska följas av en lång rehabtid. Vi bestämmer oss snabbt att hon ska få somna in. Igår eftermiddag somnade hon och det var ändå skönt att se att hon inte hade ont längre. Vi har inte riktigt tagit in att hon inte är med oss. De fyrbenta förstår att något är fel och märker ju att vi är ledsna. Flocken blir aldrig sig lik igen, utan vår lilla ”mistlur”