Ordet promenad har inte samma betydelse för två-och fyrbenta

Solen skiner! Vi går på promenad varje dag. Det är jättekul om det inte vore för människans tjatande. Jag vill gå som jag vill och sniffa så länge jag tycker att det behövs. Men icke. Både jag och Java ska gå som hon vill och det stämmer inte överens med det vi vill. Som idag när vi hittade ljuvliga dofter i dikeskanten. ”Här kan vi inte stå hela dagen” sa hon och började dra iväg med oss. Tycker inte att man ska behöva uppleva sån här behandling när man ska utreda främmande lukter. Det kan ju vara fiender som kommit till byn! Java är lite mesigare så hon gör som människan säger men jag är tuffare så jag protesterar. I alla fall en liten stund. Hon som försöker bestämma är starkare än oss båda fyrbeningar så allt som oftast avgår hon med seger.

När vi kommer hem från promenaden så brukar Java och jag springa runt i trädgården. Då busar och bråkar vi så mycket vi orkar och rusar och vrålar. Det kan vi hålla på med ända till dess vi inte orkar längre. Det funkar bra eftersom hon tvåbeningen inte hinner ifatt oss.

            dog-on-leash-clip-art-44588                                         depositphotos_132679966-stock-illustration-cartoon-dog-leash

När matte försöker bestämma ...........                               När jag bestämmer!

Puss och kram från Rico!


Nu är det som vanligt igen. I alla fall nästan.

Människorna har haft lite hyss för sig. Handlat mer än vanligt har jag förstått och en dag var även matte med i köket. Det händer inte allt för ofta. Tror faktiskt aldrig jag har sett det om jag tänker efter. Konstiga saker har tagits fram från skåpen. Nu ska vi julpynta sa hon? Vad betyder det? Jo det  är små gubbar som hon kallar för tomtar och ljus över högt och lågt. Några av ljusen tänder dom och sen har dom någon form av vakt så länge de är tända. Man måste vara försiktig för det kan ta eld i huset om man glömmer dom sa hon. Varför i hela världen tänder ni dom då?

Några dagar före julafton tog hon fram saker som skulle läggas i kartonger och få fint papper och blanka snören på. Det är julklappar till Sofie och Charlie! Det är två ganska små barn(barn) som bara är fyra år. Dom är rädda för oss som bor här! Ja inte människorna utan för alla som har flera ben än två. När vi skäller (och det måste vi ju göra när dom kommer) så tycker dom inte om oss alls. Sådana dagar är inte kul tycker vi eftrsom vi får vara i rummet med stora grinden. Där sitter vi och igen bryr sig om oss. Eller i alla fall nästan ingen. Den har dagen var lite bättre i alla fall för Tobias och Joakim som är stora (barnbarn) kom också. Dom har varit och pratat och klappat och gosat med oss flera gånger. Dom förstår att vi inte är farliga. Alla som kom är tydligen släkt med husse vad nu det betyder. När det var dags för vår kvällsmat var dom fortfarande kvar och vad tror ni det innebar? Jo vi fick vänta på vår mat! En kvart senare än vanligt var det äntligen dags för alla som kommit att resa på sig och gå ut genom dörren. Exakt 22 minuter för sent fick vi äntligen vår mat. Det här var vår julafton. Jag anser att denna helg ska avskaffas!

Puss och kram från Rico!

Stearinljus

 

 


Nä nu!

Vet ni vad som hände idag? Jag följde som vanligt med matte när hon gick till badrummet. Innan jag visste ordet av hade hon låst dörren! Så sa hon glatt att nu ska du duscha!!! Då både låter otäckt och är det. Vips blev jag dränkt i vatten och så hällde hon saker på mig och så började hon knåda mig. Efter en hel evighet var det dags för vatten och jag trodde det var över. Glöm det. Hela proceduren upprepades och inte blev det bättre den här gången. Ååååhhhh så duktig du var nu kvittrade hon. Vad hade jag för val? Så var det torkning med stor handduk men det hjälpte ju inte så mycket. Det här klarade jag bättre själv med hjälp av närmaste matta. Efter noggrann rullande och gnidande på nämnda matta så blev det ju lite bättre. Nu kom husse, han som inte kom till min hjälp när det hela började. Tror ni det var färdigt nu? Icke. Nu tog hon människan fram kameran. Han människan svek mig igen. Inlindad i en ROSA (jo du läste rätt) en rosa handduk satt jag i hans knä och såg olycklig ut. Nu har det gått flera timmar men jag är inte torr än men jag har dragit mmig tillbaka i min säng. Har nämligen hört nåt prat om blåsa mig och det vill jag INTE var med om.

IMG_5472  Ynkliga hälsningar från Rico

Hur uppfostrar man sina människor? Förslag mottages tacksamt

 


Ordningen är återställd

Java är i full gång igen efter kastreringen. Rico har förökt att få någon av pojkarna att leka med honom under Javas konvalecens men intresset från deras sida har varit lika med noll. Äntligen så kan han kasta sig över Java som är måttligt förtjust över hans bökande. Idag blev hon riktigt förbannad och tänk så platt Rico helt plötsligt blev. Han låg länge kvar på golvet och såg väldigt ynklig ut. Efter en stund var allt glömt och han körde samma sväng igen. Den här gången var en trasa inblandad. Båda var helt övertygade om att trasan var just deras. De slet och drog i varsinn ände under morr och vrål. Resten av flockenvaknade och tittade en stund och somnade sen om i soffan.

Här är en hel rad bilder från striden om trasan 

IMG_5451     IMG_5440

IMG_5443       IMG_5446 

IMG_5447      IMG_5448 

   IMG_5450     IMG_5451

IMG_5449

                  Vem som vann? Trasan gick i flera bitar efter dragkampen så det var två ganska belåtna "trasjägare" som pustade ut efter bataljen


Jörgen och Rico

Idag har vi varit i Enköping med Rico för att visa honom på ulk inofficiella Mårtensutstälkning.
Över trehundra valpar och veteraner var anmälda så manegen var full. Rico som är en cool kille brydde sig inte så mycket men som vanligt var ju människor mer spännande än andra fyrbeningar.
Det som var annorlunda den här gången var att Jörgen gjorde “Bergerdebut”! Jag gå fortfarande med
kryckor (suck) så det var en ny upplevelse för Rico. Det gick väldigt bra och även fastän jag satt precis intill ringen så var det bara Jörgen och gottis som var intressant. Domarens omdöme finns under fliken Utställning resultat.
025
Husse och Rico väntar på gruppfinalen
 
 


Nu vänder det, tror jag

Två veckor har passerat. Här har jag haft sååå tråkigt eftersom jag inte fått gå ut på promenad. Möjligtvis en tur till brevlådan. Vem blir glad av det. Inomhus fick jag vara i en hage. Allt för att de andra fyrbeningarna i familjen inte kan behärska sig. Som jag tidigare sagt är det en stor orättvisa när pojkar får bestämma allt här i världen. Igår var det dags igen. In i bilen och färden gick till hemska huset. När vi skulle gå till ett rum mötte vi veterinär Teresia som frågade hur det hade gått. Döm om min förvåning när matte svarade; det har gått så bra! Vilken överdrift, kan hon säga som inte har hål i magen och sluppit sitta instängd i en hage. Nu skulle jag ligga på bordet igen och en sköterska ville titta på min mage. Så tvättade hon magen och pillade lite hit och dit. Så plöstliga var det klart! Hon hade tagit bort stygnen och sa att nu var allt som vanligt igen. Det är det ju inte eftersom pälsen börjar växa ut på magen igen och det kliar.

Idag har jag startat min revanch. Jag har bestämt att ta en i taget. Bagheera slipper men resten av gänget ska få en omgång. Började med Rico. Han fick finna sig i att ligga på rygg på golvet och jag klättrade på honom och bet och slet i honom. Han hade inte en chans. När jag var klar såg han ut som en ruffsig fågelskrämma. I morgon siktar jag på en ny mespropp!

Heart 2 Kramar från Java 


Nu går vi i ide

”Springsäsongen” 2019 är över för våra hundar. Idag tävlade Dirham och Zorro på Åkers kanal. Båda två hamnade i samma lopp; ”Holdie Star Memorial” ett kortlopp (320 meter) för hundar med klassning 13-15. Dirham hamnade på en tredjeplats och Zorro blev femma.  Nu väntar en lugnare period med promenader och lössläpp i trädgården. Hundarna behöver sin vila efter många månader av tävlingar och träningar. Tider och placeringar för hela loppet  finns som vanligt under fliken Rundbana resultat.

 


Nu är jag tjurig

Nu ska ni få höra; för några dagar sedan fick jag ingen frukost. Då är det något läskigt på gång så mycket vet jag. Mycket riktigt sattes jag i bilen och båda mina människor följde med. Vi kom till hemska huset. Jag vägrade gå. Kan ju inte påstå att det hjälpte. Husse sa att nu går vi. När han låter så där är det bara att lyda. Jag fick träffa Lisbeth. Hon gav mig två sprutor som egentligen inte gjorde ont men eftersom jag var grinig då muttrade jag lite. Satt där på ett bord och väntade när veterinär Teresia kom in. Hon verkade gullig och sa att jag var både fin och duktig men nåt så enkelt går jag inte på. Sen gick mina människor. Dom som ska ta hand om mig gick därifrån!!!

Efter en stund somnade jag och vet inget mer men när jag vaknade hade jag plåster på magen. Då blev jag riktigt leden. Då fick jag sällskap av en jättegullig tjej hon tröstade mig och var den enda i hela världen som brydde sig om mig. Efter en hel evighet hörde jag mina människor men då gick jag i strejk. Jag ville inte lämna min nya kamrat utan brydde mig inte ett dugg om dom där två. Blängde surt på dom och vet ni vad som hände då? Matte började prata bebisspråk med mig och babblade om hur dutti jag var och en massa annat trams. Larvigt. Som vanligt hade jag ingenting att säga till om utan lastades i bilen. Äntligen hemma igen fick jag sova i bur! Dom andra fyrbenta skulle sniffa och titta på mig. Jag muttrade ordenligt och då fick jag vara ifred. Vad som hade hänt? Jo för att pojkarna i huset inte ska få spatt när jag löper så har jag fått hål i magen för att resten av gänget inte kan behärska sig!!! Tur att jag som tjej kan ta denna orättvisa. Vänta bara till jag är pigg igen. Då ska ni fyrbenta få!!! Matte vill ta kort på min mage men jag har inte bestämt mig om jag vill det. Matte är lättare att manipulera än husse. Kram från Java


Säsongen går mot sitt slut

Lördagen den 19 oktober var det tävlingar på Åkers. Båda pojkarna tävlade tillsammans i lopp 3 som blev en mycket jämn uppgörelse. Alla sex hundarna sprang i mål inom 0,22 sekunder (21,31-21,53). Dirham var den som bröt mållinjen först och Zorro slutade som sexa. Båda pojkarna gjorde väldigt fina lopp och vi är som vanligt väldigt nöjda.

 Åkers 191019

Vinnarfoto från Åkers taget av Tommy Berglund


Förra helgen

Förra helgen var så så där ur hundsynpunkt. Pojkarna var på Åkers men hade ingen fullträff utan sllutade på femte och sjätte plats i sitt lopp. Det har nog varit lite för mycket WR i sommar. Det får inte konditionen att hålla sig på topp.Dom gjorde ju som vanligt sitt allra bästa men det räckte inte riktigt till.

På söndagen var det dags för Rico att visa upp sig på SGVK (Svenska Gårds- och Vallhundklubben) officiella utställning. Valpklassen som Rico deltog i var dock inofficiell. Eftersom matte har ont i ryggen och går med kryckor var Ulrika (uppfödaren) snäll och tog hand om honom i ringen. Han skötte sig bra men var lite fundersam på var hans människor tagit vägen. Domaren var trevlig och lugn med honom så det var ju en god erfarenhet. Både Ulrika och jag blev ändå funersamma över kritiken. Domaren tyckte nämligen att Rico behövde utvecklas både här och där. Så klart att han behöver han äf ju bara drygt åtta månader!!! Har man inte valpklasser i överiga Europa undrar båda uppfödare och ägare. Hade ju varit lite läskigt om en valp var perfekt vid så låg ålder.

Rico är glad och positiv och älskar alla som har båda två och fyra ben så här kommer                                                     massor av kramar från honom till er alla!!!


Whippet Race

Söndag den 29 september hade vi avslutning för året. Många medlemmar hade anmält sig och sina hundar. Det var inte möjligt att dela in hundarna i lopp eftersom de är så olika i ålder och träning utan varje hund fick springa två gånger med tidtagning. Efteråt blev det prisutdelning med godispåse, leksak och diplom. Alla fick placering 1 och en genomsnittlig tid på sitt diplom. Det hela avslutades med att utnämna årets klubbmästare som i år utsågs genom att gå på huvudstyrelsen årsbästa lista. De västeråshundar som fanns högst på listorna denna gång var Memoars Xanthéa och Moneystep´s Dirham. Båda fick pristäcken och vandringspokal.

När alla hundar blivit ompysslade och rastade var det dags för oss tvåbenta att få grillat och dricka. Därefter blev det tårtkalas! Traditionen i klubben är att den hund som tagit licens under året ska se till att husse och/eller matte bjuder på tårta. Eftersom våra två hundar, Dirren och Zorro klarat sina licenser i början av året var det upp till Nilsson att servera tårta till hela gänget.

Dagen började med lite regn men allteftersom tiden gick så klarnade det upp mer och mer och i slutet av evenemanget visade sig solen. Vi hade en mycket trevlig dag tillsammans och det var skojig och lättsam stämning. Tänk att ett gemensamt intresse kan göra så mycket för en grupp där åldersskillnaden faktiskt är över sextio år!

IMG_5436  IMG_5432

En del av gänget käkar licenstårta!                  Dirham vinnare av KM för hanar 2019

 


Vilken helg!

En helg i tävlingarnas tecken.

Lördag var det whippetrace i Södertälje så vi gav oss av 07:45.Årets sista tävling som alltid är ett Derby. Efter en lång men trevlig och solig dag vände vi hem med ett trött gäng. Hela familjen var med och det var väl bara lite surt för att middagen serverades först när vi kom hem vid 19:30. Information om dagen finns under fliken Whippet Race resultat.

Söndagen startade inte lika tidigt men matte och Rico åkte ganska tidigt och husse gav sig av något senare. Han skulle köra trasmaskin hos WR i Västerås. Men vart tog dom andra två vägen? Det fick vi inte veta förrän dom kom hem på eftermiddagen. Dom hade varit på utställning vad nu det är. Rico var med på en inofficiell valputställning. Hur det gick finns under fliken utställning resultat.

Hälsar flocken hos Nilssons

 


Norrköping 2019-09-07

Oj vad tiden går fort. Förra lördagen (7/9) var det Whippet Race tävlingar i Norrköping. Det blev en lång dag. Vi hade alla hundar med så de som inte tävlade pysslades om precis som de som skulle springa på banan. Dirren och Zorro brukar alltid hamna i samma final men Zorro gjorde en dålig start i ett av försöken så sammanlagda tiderna delade på de två.

Resultaten finns som vanligt under fliken Whippet Race

Hälsar matte

 


Kalmar

Nu har hon människan slarvat. Igen!

Vi har bott på hotell i Kalmar. Inte för att bara bo utan vi har varit med på banan i Påryd. Där finns en "springraktframbana". Vi sov väldigt bra och springet var kul. Resultaten finns som vanligt under fliken Whippet Race resultat.

Puss och kram 

Dirren och Zorro


Utflykt

Min människa har slarvat! Det var länge sen hon skrev. Förra veckan var det väder en dag. Med väder menas att det inte är lämpligt att vara utomhus. I alla fall inte om man är whippet och dessutom gammal. Vad tror ni hände? Jo hon människan satte på mig täcke och koppel och tvingade mig att gå ut men ……… Vi gick bara en kort bit för att gå till grannen. Vad som hände där har hon inte berättat! Gissa vem som var där. Jo min gulliga kompis Sigrid!!! Vi fick ha träffen inomhus i värmen. Sigrid klappade på mig och vi sniffade runt tillsammans i huset. Jag skulle undersöka allt. I ett rum fanns en doft som jag aldrig känt förr. Jag tvärstannade och vred nosen mot en låda med galler. Det fanns en typ i lådan som glodde på mig när jag tittade närmare såg jag att det fanns två typer. Ingen av dom sa något och det enda som rörde sig var deras nosar. Här krävdes ett snabbt beslut; antingen härja runt och försöka få tag på dom eller ignorera dom totalt. Bestämde mig för att behålla min värdighet och lämna lådan. Det var tydligen nåt som kallas marsvin och dom leker Sigrid med. Hon är ju lite konstig som inte försöker äta upp dom, men hon pysslar om dom och är nöjd med det.

Mycket ska man vara med om i livet.  

marsvin trefärgad Marsvin grå

Det här är två anonyma marsvin men ungefär så här ser dom ut som bor hos grannen.

Puss och kram från Bagheera 

 

 


Sigrid!!!

Hej!

Jag har en kompis. Ja, hon är väl kompis med en del av dom andra också men mest med mig. Hon  heter Sigrid och bor med sin matte i närheten av oss. För några dagar sedan kom hon med sin människa som heter Viktoria. Java och Rico var också hemma och vi sniffade runt i trädgården alla fyra. Rico ville busa och Sigrid hängde med. Dom sprang som galningar Ekebergaoch sådana övningar ställer inte jag upp på. Jag tittade på ungdomarna och väntade för jag vet att Sigrid tycker om mig. När Rico inte hade lust längre så var det min tur. Jag uppförde mig lite värdigare. Sniff, sniff hon är så söt! Kolla in kortet där Sigrid försöker klappa mig på kinden. Det kallar jag för gulligt. Jag är ganska gammal och Sigrid ganska ung. Om jag varit lite yngre skulle jag fria till henne!!!  

 

 Bagg ochSigrid  IMG_5379  IMG_5380

 Kram från Bagheera

 


Aktiviteter igen

I lördags hände det grejjer! Husse, Dirr och Zorro åkte iväg tidigt. Det var bara början. Efter en stund kom Eva och hämtade Java och så försvann de två. Vad blir det av allt detta? En liten stund senare var det min tur. In i bilen och tillsammans med matte åkte vi till Västerås. Det är inget konstigt med det i vanliga fall men det här var ingen vanlig utflykt. Det var bilar och människor och hundar överallt. En del hundar var det nog något fel på för de åkte i små vagnar. Några av människorna skulle nog flytta till platsen för de hade hur mycket som helst med sig. Det fanns en del vattenpölar och jag tror att det var något farligt med dem. En hund med väldigt lång päls klev ner i en pöl och ni skulle hört hur hens matte skrek. Det här verkar bli en spännande dag!

Efter en ganska lång promenad kom vi fram till en gräsplan. Vi gick runt och tittade på lite av varje. Nä nu går vi till ring tolv sa människan. Och vilka tror ni vi träffade där? Mina uppfödare, Monne och Ulrika. Det var mysigt att träffa dem igen. Ulrika låg på gIMG_5377räsmattan och gosade med mig. Så gick vi vidare för min människa var kaffesugen. Själv fick jag bara vatten. Där satt vi i ett hörn hos mattes kompis Sonja när telefonen ringde. Hörde att matte berättade att vi satt och fikade och var tältet fanns. Strax kom Eva och Java?! Varför i hela friden var de två på samma ställe som vi? Eva hade visat Java för en domare och fått en kritik och två rosetter. Vår matte såg ut som en fågelholk och vimsade värre än vanligt. Hon (matte alltså) fick massa gratulationer för att Java var så fin. Konstiga idéer människor har. Det var ju Java som skulle gratuleras och varför fick inte jag några rosetter?

Hur det gick? Läs under flikarna Whippet Race och utställning.

Puss och kram från Rico


Race igen!

 

I lördags (13/7) började radion prata jättetidigt. Frukosten var snart avklarad och sen hamnade vi allihop i stora bilen. När det gått en hel evighet så kände vi plötsligt att vi rullade in på en grusväg. Nu ska det hända grejjer! Skakig grusväg betyder aktiviteter. Nästan alla vi med fyra ben startade en konsert av ylande och skälland. Här ska det höras att vi kommer!

När dörrarna öppnades så såg vi massor med människor och bilar och här och där en och annan whippet. Det var race på gång. Cooper och Bagheera låg mest och vilade och verkade njuta av att inte behöva härja så mycket. Jag och Java fick ta några promenade (alldeles för korta för min smak) med matte. Jag fick i alla fall hälsa på massor av människor. Dom flesta sa att jag var söt. Vet inte riktigt om det är bra eller dåligt. Jag är ju faktiskt en stor pojke nu och då ska jag inte vara söt utan tuff.

Nåväl, det blev en lång dag och tiden för middag var för långe sedan förbi när vi äntligen kom hem. Resultaten för Dirr och Zorro finns under fliken Whippet Race resultat.

Puss och kram från Rico

 

 


Min debut

I morse åkte jag med matte ganska tidigt. Inget morgonmys här inte. Efter en stund började hon muttra och härja över att hon tagit fel väg. Eftersom jag inte visste vad vi skulle göra kunde jag inte hjälpa till. Till slut kom vi fram till en liten by. Där var hur många hundar som helst. Och bilar och människor. Vi är försenade stånkade hon och med en väldig fart hamnade vi vid en ring (som var en fyrkant). Vad är detta? Innan jag ens hann varva ner skulle vi varva upp och kliva in för att bli bedömda. Ja, alltså jag skulle bli bedömd, människan fick bara hänga med. Jag visade alla mina konster; studs med gummiben, snurr framför mattes ben, hopp från sida till sida och lite annat smått och gott som jag är bra på. Det var tydligen inte riktigt detta som var meningen med vårt besök men jag hade kul. När jag härjat färdigt så skulle jag stå på ett bord. Ganska bra för då hade jag koll på allt runtomkring. Sen var det slut på det roliga. En man, som i och för sig var trevlig, började klämma och peta på mig och då fick han en puss. Men sen! Han skulle titta på mina tänder och där går en gräns. Matte gjorde ingenting för att hjälpa mig och mannen fick som han ville. Då påpekade han att det fattad en tand i min mun! Inte snällt. Jag har tänder så det räcker för att tugga och bitas också om det behövs! När denna underliga övning var klar fick matte ett papper och två rosetter. Välkomna tillbaka till gruppfinalen sa ringsekreteraren. Aha, vi skulle få skutta omkring i ringen en gång till. Matte verkade inte helt glad men lite kaffe och macka fick henne på bättre humör. Vet inte vad vi skulle göra i ringen en gång till för vi fick gå ut ganska med en gång. Vi gick en liten promenad och jag fick hälsa på många människor. Hundarna som var där brydde jag mig inte om. Dom var mest jobbiga och ville skälla och bete sig. Till slut var det hela över och vi gick till bilen för att äntligen åka hem.

Vad domaren tyckte? Det finns under fliken Resultat utställning

Pussar från Rico


Rundbana

Resultaten från tävlingen i Järbo 2019-06-22 är inlagda under fliken Rundbana resultat.

Dirr 3 järbo  Järbo 190622

Jonte och Dirr sida vid sida. Hur det gick? Vinnarfoto av Dirr tillsammans med vår vän Anders

Foto: Lennart Petterssaon                                Foto: Isabella Ståhl