En vecka med både glädje och bekymmer

Tidigare i veckan hade vi tid hos veterinären för Molly och Smulan.

Molly som inte löpt på lång tid var på sitt andra återbesök. Efter flera veckor av medicinering går allt åt rätt håll. Hon hade tidigare kristaller i urinblåsan och även små polyper. Kristallerna är helt borta och polyperna har blivit mindre och är inte så täta längre. Hon fortsätter med medicinering tre veckor till. 

Smulan har en knöl vid ett juver. Den ska tas bort genom operation på onsdag. För att ta bort den togs prover på njurar och lever. Dessutom röntgades lungorna. Allt för att veta att hon är frisk för övrigt och kan orka med en operation. Det som oroar mig med knölen är att den är oregelbunden och har kommit så fort. Smulan fick livmoderinflammation för några år sedan så hon är därför kastrerad. Enligt expertisen är det ganska ovanligt med juvertumörer på kastrerade tikar så det verkar oroande. 

Lördag var det tävlingar på rundbanan i Örebro. Dirham tävlade i ett kortlopp och hamnade på prispallen som trea. 

Hälsningar från en fundersam matte

 Örebro 160910

2 Moon Quake Shake, 1 Grozz, 3 Dirham

Resultatfliken uppdaterad med hela loppets resultat

Foto Anders Ytterberg

 

 

 

 


Jag har en firardag!

Idag har jag levt i fem månader. Första tiden kommer jag inte ihåg så mycket av men vi var många tillsammans med mamma. När jag var nio veckor fick jag flytta. Det var lite otäckt för dit jag kom fanns en hel hög med fyrbenta individer men ingen såg ut som mig!

Nu har det gått några månader och min matte har sagt att jag är en jobbig typ. Hon är också ganska jobbig. Hon lägger sig i allting. Jag får inte bita i köksbordet, jag får inte bita människor i tårna, jag får inte bråka med katten och jag får inte dra Smulan i pälsen. Listan kan göras hur lång som helst. Men vet ni vad som är det värsta människorna har hittat på? Jag ska gå i skolan!  Bäbiskursen var full så nu ska vi (ja man har ju en människa med sig) lära oss att vara med på utställning. Vet inte vad det är men det verkar väldigt allvarligt. Vi ska gå och stå på olika vis och det vill inte jag. Vem har tid att hålla på med övningar när det finns flera kompisar och goda lukter överallt. Mitt i allt skulle jag stå på ett litet bord och en tant som jag inte känner petade på mig och ville titta på mina tänder! Mina människor tycker att det är helt ok. Ingen support därifrån. Om ni har varit med om liknande konstiga saker får ni gärna tipsa om hur man gör för att slippa.

Puss och kram från Java

IMG_4818       IMG_4823

Molly håller grävskola för Java                                 Hur gjorde hon? Blir det bra såhär?

                                           IMG_4819

Jag har missat att resten har dragit! Vänta på mig!

 

OBS!  Resultatsidan är äntligen uppdaterad.

 

 


Förra helgen kom .....

ja vad är detta? Två människor och två hundar. Den ena hunden såg ut som några av mina kompisar i flocken. Men den andra! En liten hårig pryl som var riktigt kaxig. Han var helt enkelt störig och det kan jag inte tåla. Jag var tvungen att rycka in för husfridens skull. Det visade sig inte vara helt lätt. Se själva.

IMG_4796 IMG_4798 IMG_4799

En hårig sak....                   måste få tag på den men....                  han försöker rymma!

 

IMG_4800  IMG_4801  IMG_4805

Han vänder men nu är jag nära ....     nu ska han få ........                          ha, han måste ge sig

 

IMG_4806 IMG_4808 IMG_4809

 Har hon försvunnit?                         Jag är kaxig men ......... hon kommer tillbaka. Ner igen.

 

IMG_4804   IMG_4810

Bara tanken att sno min handske är fel!              Allt mitt är inte ditt. Punkt.

Hälsningar från Java 

 


Uppdatering

Uppdatering av sidan Resultat


Jag har varit hos doktorn!

Jag är på dåligt humör. Först och främst har vi en ouppfostrad bäbis i huset. Cleo löper och Dirr får inte träffa henne. Vet ni vad som händer då? Han sniffar mig i rumpan. Tidigare i veckan gick han över alla gränser. Han la tassen på min rygg och då blev jag riktigt arg! Jag nafsade till honom och hjälp vad han skrek mesproppen. Han tål ju ingenting.  Jag fick i alla fall vara ifred en stund.

Idag blev mitt liv riktigt eländigt. Jag fick ingen frukost!!! Lastades i bilen och när vi kan fram släpades jag in till veterinären. Hon klämde och drog i mig. Lyssnade och petade överallt. Sen kom det en tjej och stack mig i benet och det värsta var att mina människor gjorde ingenting för att hjälpa mig! Det var bara början av hemskheterna. I nästa rum skulle jag ligga på rygg på ett bord. Vilka vansinniga påhitt. Jag ville inte ligga där så jag sprattlade och härjade och vad tror ni hände då? Mina människor höll i mig så jag kom inte loss. Måste man behålla sina människor när dom beter sig så här? Så var det ett rum kvar. Där skulle jag också ligga på rygg men det fanns i alla fall en mjuk madrass att ligga på. Hon, den hemska veterinären, hällde nåt kallt på min bara mage och sen mojsade hon runt med en manick och då kunde hon se inne i mig.

Vad blev det då av allt dessa övningar? Jag har inflammation och polyper i urinblåsan. Sen var det något knas med min ena äggstock. Så har jag tydligen inflammation i några muskler. Nu ska jag äta piller och sen ska jag på återbesök om två veckor. Funderar allvarligt på att flytta men säg inget till dom tvåbenta.

 Jan 13A

Äntligen hemma.

Trötta kramar från Molly

 

 


SM-final

Här är en bild från prisutdelningen i årets SM-final öppna.

Vi är glada och stolta över vår duktiga Dirham!

Örjan SM 

Foto Örjan Bergvall

1: Mambo Jambo 2: MB Jack Sparrow 3: I Will Take Sweden 4: Earl Grey 5: MB Davy Jones 6: Dirham

 

 

 


Oj, det var länge sen jag skrev.

Här har varit full rulle i två veckor. Ja, inte mer än vanligt här hemma men husse har antingen pratat i telefon eller varit försvunnen. Det har varit något hela tiden och vi fyrbenta har varit helt i mattes händer och då vet ni ju hur det blir. Kaos!!! Bara korta promenader, mat på fel tider och allt möjligt annat konstigt.

I lördags blev det riktigt besvärligt. Hon släpade ut en till bur till bilen och så tvingade hon mig att hoppa in. Kan ju ge henne lite beröm för att jag fick sitta i den stora buren men ändå. Java skulle också med men hon fick ta bebisburen. För att göra det riktigt läskigt så började det åska när vi skulle åka. Det var bara starten på den dagens vedermödor. Vi hamnade på rundbanan och där skulle vi vara sociala. Bläää. Jag vill inte gå omkring bland folk och fä som jag inte känner. Vi var där hur länge som helst. Allt drog ut på tiden eftersom det blev paus några gånger på grund av ösregn. Vi skulle vänta till dess Dirr hade sprungit. Var ju ganska onödigt egentligen eftersom matte inte vågar se på när hundarna springer. När loppet äntligen var över så blev det prisutdelning och då snörvlade matte och tog fram kameran. Hon blir alltid förkyld när Dirren ska vara med på prisutdelning.

När vi äntligen kom hem fick vi mat och sen somnade Java. Det blev en lugn kväll efter en jobbig dag.

Puss och kram från Smulan


Jädra jobbig unge!

Hon den lilla typen får all uppmärksamhet! Dessutom är det jag, Smulan, som ska ”ta hand” om henne. Idag skulle vi vara i vår trädgård för människorna skulle härja runt och gräva upp stubbar och sen fylla igen hålen. Verkar väldigt knasigt. Låt stubbarna vara och så är det inte mer med det. 

Java for runt som en galning och nafsade mig i benen. Till sist blev jag sur. Jag klämde ner henne på marken och så tog jag ett stadigt tag om hennes nos. Ni skulle ha hört! Hon lät som om jag försökte döda henne. Trodde nog att matte skulle bli arg på mig men jag fick beröm! Duktig Smulan äntligen har du markerat att det finns en gräns för hur bråkiga bebisar får bete sig. Efter den vändan så fick jag vara i fred men det berodde nog mera på att det fanns massor med goda lukter i hålen som människorna bökade med.

IMG_4760     IMG_4761

Här har eländet fått för sig att det här är en leksak. Vad knasig hon är. Det är ju mattes leksak.

Trötta pussar och kramar från Smulan

 


Jag heter Java!

Nu är det dags att jag presenterar mig ordentligt. Jag föddes den 4 april och har sex systrar.  Jag är därför van vid tuffa tag och det skulle visa sig att det var en bra start på livet. Mina människor ville egentligen ha en pojke men när dom sett mig så tänkte dom om.

Den 8 juni kom dom för att hämta mig. Jag och matte satt i baksätet och det låter ju mysigt. Det var det inte för jag blev placerad i en bur! Jag som älskar att sitta i famnen hos människor. Efter en lång stund stannade bilen och hon människan sa att ”nu är vi hemma”. Nu ska du få träffa dina nya kompisar. Lät oroväckande. Jag vill inte få kompisar så där hur som helst. I alla fall inte såna som jag inte själv har valt.

Det lät inne i huset. Det lät väldigt mycket. Voff, vaff,  vaff, vaff och voff. Sen kom det ut hur många som helst. Alla ville sniffa på mig! Jag satt i matte famn så den nyfikna flocken fick nöja sig med att konstatera att det fanns något nytt att bekanta sig med.

De här fick jag bekanta mig med allt efter som. Flera olika typer. En del sorter hade jag träffat förut. Såna där med kort päls och långa ben fanns där jag bodde förut. Här finns det fyra stycken; Bagheera, en gammal gubbe som verkar ganska tråkig. Ingen idé att slösa energi på honom. Cleo och Cooper, två syskon som låter mycket men är ganska snälla och så Dirr. Han är en kul typ för han vill leka med mig! Det vill inte våra människor för dom tycker att han är för stor och tung. Typiskt människor att lägga sig i. Sen finns det två andra typer som jag aldrig sett förut. Molly är stor och har visat mig att hon har massor med tänder. Hon ser nästan ut som hon mår illa när hon ser mig, jag som är så söt! Sist i raden kommer en hårboll som heter Smulan. Jisses, hon ser ut som en skurmopp. Det som skiljer henne från moppen är att hon låter grrrrrrr, grrrrrrr, grrrrrrr. Vad är fram och bak på eländet? Det tog några veckor men sedan har jag och Smulan faktiskt lekt lite grann. Hon tycker inte om när jag nafsar henne i benen så det gör jag så ofta jag kommer åt.

IMG_4754 IMG_4755

Smulan skurmopp har för en gångs skull lyckats trycka ner mig. De t var inte meningen att kameran skulle finns i närheten när det hände

Jag återkommer med mera information om mitt nya liv. Puss och kram Java

 

 

 


Nu har vi kontakt med rymden igen!

Jaha nu undrar ni säkert vad som har hänt under tre tysta veckor. Om ni frågar mig så har det inte hänt ett dugg. Den där bäbisen tar all tid. Eländet ska ut och kissa hela tiden och ändå händer det ”olyckor” på golvet. När hon gör ifrån sig ute så får hon beröm. Så fånigt. Jag och mina kompisar kissar alltid ute men inte får vi något beröm för det. Var finns rättvisan i världen? Dirham har varit ute på banorna igen. En av gångerna när han sprang i Järbo var hela flocken med. Kan inte påstå att det var speciellt roligt. Åka bil i två timmar, sitta i bur mest hela tiden och dessutom kom Javas syster. Det var riktigt påfrestande eftersom de två var i en hage intill bilen. Jisses vad dom härjade! Morrade och vrålade och slet i varandra. Efter en stund somnade dom av utmattning. 

IMG_4724   IMG_4726

Jojo blänger på Java och försöker bitas             Java har klämt ner Jojo och ordningen är återställd

Jag blev nästan rädd. Så småningom var det ändå dags att åka hem och först när vi kom hem fick vi mat! Det var väldigt mycket senare än vanligt så den här resan vill jag inte göra om igen. När våra människor ger oss mat för sent så har det gått alldeles för långt. Inga flera rundbaneresor för mig, tack

Lördagshälsningar från Smulan.

 


Så var det lördag och vad händer då?

Husse, Cooper, Dirr och Anders ger sig iväg på förmiddagen. Det är tydligen tävlingar någonstans igen. Matte är hemma med oss andra men hon är jättetråkig. Hon stryker och torkar golv och allt möjligt som inte vi har någon glädje av.

I tisdags åskade det. Länge. Jag satt bakom stora fåtöljen mest hela kvällen för jag tycker det är väldigt otäckt. När det äntligen var över så var datorn sjuk. Den som matte glor på jämt och ständigt. Husse fick uppdraget att ringa både hit och dit nästa dag men inte hjälpte det. Nu har vi ingen kontakt med yttervärlden säger hon människan. Det spelar ingen roll tycker jag för då har hon mera tid för mig. Skulle jag aldrig ha tänkt för idag hamnade jag på bordet i tvättstugan och fick träffa kammen. Den är hemsk och gör ont. Som om inte det var nog skulle vi gå en kort promenad med den lilla äckliga bäbisen. Hon var överallt på en gång och jag fick inte vara i fred en sekund. Vi gick till brevlådan och tillbaka och det tog en hel evighet. När vi kom hem somnade det lilla eländet och jag fick äntligen ha matte för mig själv en kort stund.

Matte påstår att jag var lika knasig som valp men det kan jag överhuvudtaget inte tro på. Jag har alltid varit lugn och sansad både som valp och nu som pensionär.

Trötta kramar från Smulan.

Hur det gick för Dirr på Åkers? Det får ni veta en annan dag.

 


Fortsättning!

Här kommer kort som visar lite av det som hänt under  helgen.

Lördagens tävling på rundbanan i Västerås. Dirham i gult täcke.

D! D2

D3    D4

Dessa kort från rundbanan är fotade av Jonas Svensson.

Här är en liten presentation av Java som vi hämtade på söndagen.

IMG_4679  IMG_4680

Som liten valp (ca 5 veckor) var hon ett riktigt busfrö. Här i full aktion i sitt blåa halsband

IMG_4683  IMG_4684

Nu börjar orken avta .......

      IMG_4691          IMG_4692

      Nu verkar det till och med mysigt att sitta i stilla i famnen.

 

  


En till!

Jo men visst är det en hundvalp Men inte som de flesta av er tror.

Låt oss presentera Java som flyttade hem till oss idag.

Hon är inte alls en whippet utan en nio veckors västgötaspets! Resten av flocken är glada, fundersamma, lite avvaktande och alla känslor däremellan. Java är lugn och glad trots att hennes liv förändrats totalt. Från att ha haft sex systrar att härja med så har hon blivit en i vår flock. Inte ens Oskar katt fick henne att tappa fattningen.

Java jpeg 

Java 7 veckor fotad av Eva Helgesson 


Inte nu igen!

Idag har det varit tävlingar på rundbanan i Västerås. Dirham skulle starta i lopp sju. Mycket jämnt lopp om man såg klassningen.  Jag, som inte vågar se hundar springa, var hemma och en stund efter loppet ringde telefonen. Husse meddelade att Dirren hamnat på prispallen igen. Högst upp även denna gång! Vår ”lille” plutt som älskar att jaga och fara omkring så fort han får chansen blir väldigt fokuserad när motorn startar och trasan kommer farande. Hans värld består av tre saker; mat, husse och trasor men han verkar lycklig!

Rapport från en stolt matte.

Lopp 7 

1 Dirham, 2 Gizzmo, 3 Signe Hasso

foto Anders Ytterberg

                         

 

 


På pallen!

I går den 28 maj var en väldigt speciell dag för husse och Dirham. De var i Örebro för att Dirham skulle vara med i ett lopp som hette Whippet Rookie 2016. Husse var som vanligt optimist och hoppade på en plats på pallen. Jag, som är familjens pessimist, tyckte den förhoppningen var knasigare än vanligt. Strax efter loppet ringde telefonen och en glad Jörgen hojtade i luren att ”Dirren vann” varvid jag replikerade att det är fult att ljuga. Han upprepade samma sak igen och jag började förstå att det hela var sant.

Senare på eftermiddagen när de kom hem fick jag se bevisen. Ett vackert täcke, en stor vandringspokal, en lite mindre pokal som vi får behålla och en fin rosett. 

IMG_4708

Lillpojken med sitt första täcke. 

Kan ju inte sticka under stol  med att jag är stolt och lite rörd hälsar matte.

 

 


Lite pirr i magen!

I fredags kom Gunnar från Kalmar. Han hade en hund med sig. Hon var så sööööt. Jag blev alldeles till mig. Först ville hon inte alls hälsa på mig men efter en stund fick jag sniffa på henne. Matte varnade mig och sa att hon den söta var syster till Cleo och Cooper. Cleo är en tjurig typ som jag inte kan gosa med och Cooper ska bara bråka. Det kändes konstigt i hela kroppen och den här tjejen var bara det bästa jag har träffat. Hon heter Cornelia och skulle sova över.

Husse och jag åkte till Åkersberga på lördagen för att jag skulle springa rundbana. Cornelia åkte med sin husse till Västerås för att vara med på Whippet Race. På eftermiddagen när vi kom hem dröjde det bara några minuter så kom Cornelia och hennes husse. Vi hälsade på varandra och det var så mysigt. När vi kom in så fortsatte vi att gosa lite försiktigt. Titta på de fina korten på oss två!  

IMG_4702  IMG_4700

Här sitter vi i fåtöljen. Måste ta det lugnt.

IMG_4701  IMG_4696

Jag tittar försiktigt på den söta. Närmar mig sakta och ger henne en liten puss.

Kramar till er alla från en lycklig Dirham!

 

 


Hur ska dom ha det?

Hej!

Förra veckan var det vår eller nästan sommar. När det blir varmt ute ska jag och Molly badas! Det är något påhitt av våra människor.

Efter en lång stunds kamning bars jag in i duschen. Det här hände i lördags. Efter hur länge som helst var jag äntligen klar och luktade schampo. Bläää, äckligt att gå omkring och inte vara sig själv. När jag skulle gå ut och kissa var det nästan vinter! Ingen vettig människa badar sin hund när det är 5 grader och storm. Snabbt ut och sedan in till fåtölj med tjock filt. Resten av gänget sniffade på mig och gick nån annan stans. Jag var ju inte en av dom längre. Mina människor säger att våren kommer tillbaka så då är det Mollys tur i duschen men det vet hon inte om än.

Börjar återhämta mig efter helgens galenskaper men än luktar jag bara schampo.

Puss och kram från Smulan

 


Jippie!!!

 

Smulan, vår älskade lilla trollunge fyller nio år den 8 maj!

IMG_4394

 

 


Människor har konstiga ideér

Idag var det soligt och skönt. Vi var ute i trädgården allihop, både människor och fyrbeningar. Våra människor krafsade och slet med det som börjat växa. Det knepigaste med deras övningar var att en hel del drog dom upp och lastade i skottkärran. Sen började dom planera vad dom skulle köpa och gräva ner där det blivit tomt. Vad är det för mening med att dra upp och sedan plantera något annat? Dom kallar en del för ogräs och det måste tas bort för att det ska ersättas med ”fina” växter. Varför kan inte allt få vara som det är? Förstår mig inte på deras tänk. Vi hjälpte till så mycket vi kunde men vi hade inte så bra koll på vad som skulle tas bort eller vara kvar. Det var ändå skönt att vara ute och sniffa runt och njuta i solen. Korten säger nog en del vilken härlig dag vi hade. 

IMG_4660

Husse härjade i alla rabatter

IMG_4663  IMG_4666

Cooper och Dirr städar en rabatt                        Oscar tycker det är skönare att vila under verandan

IMG_4668  IMG_4669

Dirr undrar vad Cleo gör                                      Smulan behöver bevaka Dirrs övningar

IMG_4670   IMG_4672

Nästan alla har hittat nåt riktigt mysigt               Dirr bara myser i solskenet

Hälsningar och puss och kram från fyrbenta flocken i Orresta!


I går hände det saker!

Vi fick besök. Det var Alexandra som kom för att hälsa på men inte bara det. Hon går en kurs och för det behöver hon öva.  Hon skulle öva på några av oss. Det tyckte jag lät lite läskigt så jag gick och gömde mig. Molly fick börja. Hon fick lägga sig på sängen och sedan började spektaklet. Det var meningen att Molly skulle ligga stilla och bli masserad men se det hade hon inte tid med. Eftersom husse inte var hemma och matte inte klarar av flocken själv så hade hon alldeles för mycket att bevaka för att ha tid att ligga stilla. Sen blev jag lurad att komma för att få godis. Trodde jag. Fångad och buren till sängen där denna konstiga övning skulle fortsätta med mig som övningspryl.  Det var sådär så jag reste mig och kröp snabbt in under sängen när jag fått nog.

Som nummer tre kom Cleo. Hon är lättlurad den tjejen. Hon låg så stilla och tydligen njöt hon av behandlingen. Hon blinkade och blundade och visade tydligt att det här var såååå skönt. När det hela var klart (efter en hel evighet) så fick matte lyfta ner henne på golvet. Cleo verkade vara lite berusad och det var tydligen meningen med hela övningen!

Sist men definitivt inte minst var det Dirhams tur. Han var lite fundersam i början men allt eftersom tiden gick verkade han bli mer och mer avslappnad och tydligen så njöt han också. Kan det vara så att hundar som inte har lång päls är lättare att lura? Alexandra ska öva på oss igen så Molly och jag ska fundera lite om vi ska gå med på detta  en gång till.

Puss och kram från Smulan

Foton? Glöm det. Matte hade fullt upp med att hålla ordning på alla som skällde och levde rövare utanför rummet där de där hemliga övningarna ägde rum.