Tillbaka igen!

Äntligen ska vi kunna höra av oss igen!

Hon, människan, har varit trött och hängig så hon har inte hjälpt oss att skriva på länge. Dessutom har den här (enligt henne)  Jä….la, förb … de datorn levt sitt eget liv. Kan en dator hitta på saker själv? Verkar ju konstigt. Trodde det var en sak som människor bestämmer över. Fast det klart enligt SKK räknas ju vi hundar som saker när människorna skriver kontrakt när vi flyttar hemifrån. Och det kan jag ju säga att även om jag räknas som en sak i lagens mening så bestämmer ingen människa över mig. Bara ibland när jag får godis och får följa med på roliga saker.

Under maj var det mycket roligt för det var tävlingar tre gånger. Första gången var det bara jag som var med för Dirr och Zorro hade ju varit hos tandveterinären och fått konstig medicin så dom fick inte starta.

Det gick både bra och mindre bra för oss men husse var ju glad som alltid när vi  sprungit. 

22-05-08     Hässlö Race      
Västerås 295m/k13 Plac/Box Hundnamn Tid Ny klass Notering
  k13 1/5  MB Arcturus Black   20,02 k13  
  k14 2/2  MB Loki  20,19 k14  
  k13 3/4  S Der Kommissar   20,20 k14  
  k13 4/3  MB Callidora Black  20,22 k14  
  k13 5/6  HM Akoya  20,47 k16  
  k13 6/1  S Nikita 20,48 k16  
           
22-05-21     Hässlö Race      
Västerås 295m/k13   Hundnamn Tid Ny klass Notering
  k--- 1/2  Ocean Megaera  19,26 k10   
  k13 2/5  MB Arcturus Black 19,81 k13   
  k13 3/6  Staying Power  19,86 k14   
  k13 4/1  HM Magica de Hex 19,98 k14   
  k13 5/3  Angostura 20,28 k16   
  k13 6/4  Dirham  20,83 k19   
             

 

22-05-25     Bista Race      
Örebro 299m/k14 Plac/Box Hundnamn Tid Ny klass Notering
    1/6 HM Akoya  20,19 k12  
    2/2 MB Loki 20,49 k14  
    3/4 Bowmore 20,51 k14  
    4/4 MB Maz 20,77 k15  
    5/3 MB Elisabeth Swann 21,17 k17  
    6/5 Dirham  21,35 k18  
             
22-05-25     Bista Race      
Örebro 299m/k13 Plac/Box Hundnamn Tid Ny klass Notering
    1/4  MB Callidora Black   20,10 k12  
    2/3  MB Arcturus Black   20,12 k12  
    3/1  HM Gargamel  20,25 k12  
    4/5  MB Wolverine  20,40 k13  
    5/6  Staying Powe r 20,58 k14  

 

 


Hemsk morgon

Hej!

En morgon för några veckor sedan hände något förbjudet!!! Vi fick ingen frukost. Det måste vara det allra värsta man kan göra mot en hund. Morgnarna består av kort promenad till brevlåda så jag får kissa och sen in för att vänta flera minuter på frukost. Inte så den dagen. Människorna  åt frukost och sedan for Dir, Zorro och människorna i väg i bilen. Människorna kom hem efter en stund och äntligen fick vi vår frukost. Däremot fick vi ingen förklaring till var Dirr och Zorro tagit vägen. Senare ringde telefonen och människorna gav sig i väg igen. När dom kom hem var Dirr och Zorro med men vad hade hänt? Båda två verkade lite vingliga och gick direkt till korgarna. Förklaringen var att både två varit till tandveterinären. Då måste man sova och då blir man tydligen lite trött och vinglig när man vaknar. Verkar otäckt tycker jag. När jag sovit är jag pigg när jag vaknar.

Puss och kram från Koyo

IMG_4513 Så här eländig såg Dirr ut efter besöket hos tandis.


Nu är det vår eller …….

 

Häromdagen sa min människa att snart är det sommar! Nu har våren kommit på riktigt! I går snöade det en stund men sen sken solen! Då fick jag äntligen vara ute och leka för all is var borta. Jag härjade hur mycket som helst. Jagade pinnar, hämtade leksaker och var överallt på en gång. Hon, människan, fotade hela tiden. Eftersom jag var ensam hund ute gällde också att ha koll på allt som kunde tänkas hända i byn. Då har jag ett trick som min matte tycker är töntigt. Hon fattar ju ingenting. När jag håller öronen rätt upp hinner jag ju med att bevaka hur mycket som helst. Dessutom tycker jag att jag är ganska snygg då. Det tycker inte matte. En whippet ska ha rosenöron säger hon. Det tycker jag låter töntigt.  Några av alla kort kan ni se här nere.

I dag snöar det. I natt ska det snöa och nån har ritat orange cirklar på kartan. Det betyder att man ska ligga framför brasan, äta köttbullar och bara må bra.  

Snöig puss och kram från Koyo

 

    220405 B     220405 C                               

 

              220405 F          220405 K                                                                                                     

   220405 H     220405 M 


Det blir lättare trots allt …..

 

De senaste veckorna har varit tuffa. I slutet av januari avled Jörgens mor. Begravningen skulle vara    i skåne och vi valde då att dela på familjen. Jörgen reste ner tillsammans med sina söner och jag stannade hemma med flocken. På lördag kom Jörgen hem och vi pratade länge om tider som varit och vilken fantastisk människa hon varit. Trots många livssorger i bagaget var hon alltid så positiv.

På söndagen var Cooper väldigt låg och verkade lite förvirrad. Vandrade från den ena sovplatsen till den andra och var allmänt orolig. Rastades ordentligt, åt och drack som vanligt men ändå var något fel. På måndagen var det lite bättre men tisdagen började oroligt. Beställde tid hos veterinärer men hade ”på känn” att det nog var dags att säga farväl. Veterinären konstaterade ganska snabbt att han verkade frånvarande och var väldigt vinglig i bakkroppen och ömmade väldigt i magen. Eftersom det skulle behövas många  prover, ultraljud med mera bestämde vi att det inte var rätt att låta honom gå igenom allt detta. Han har haft ett fint och relativt friskt liv så vi hade ”förmånen” att hjälpa honom att resa till hundhimlen. Sorgen är så stor men vi har så många fina minnen.

Två fantastiska individer, var och en på sitt sätt, som lämnat oss under några veckor.

Alltid älskade, aldrig glömda.

 Två hjärtan

 

 

 

 


Firande

 

Husse och jag fick många hälsningar i onsdags när vi fyllde år. Husse och matte åt tårta och vi fyrbenta fick små köttbullar. Alldeles för små tycker jag men dom andra fick inte lika många. Det var ju rättvist i alla fall.  Det där med tårta verkar vara jättegott för våra människor sa att just den här var nästan den  godast dom smakat.

Matte var lite ledsen för hon hade beställt en present till husse. Den var försenad så husse fick inget paket. Det fick inte jag heller så där var det helt rättvist så han och jag fick vara ledsna ihop. Undrar om jag får paket när husses present kommer?

Nu har hon, människan, fått nya ideer om hur jag ska uppföra mig! När vi går på promenad har hon väldigt konstiga tankar om hur en hund fungerar. Jag ska inte stå länge och sniffa på ett ställe. Hon fattar alltså inte hur viktigt det är för mig att få ta in alla lukter! När jag kommer nära en doft som är helt oemotståndlig måste jag ju dra i kopplet eftersom hon inte är så snabb. Det får jag inte heller. Sista dagarna har hon kommit på ett nytt arrangemang. Jag har fått använda min spårsele när vi går på promenad! Ganska bekvämt faktiskt men det är ju inge problem att dra iväg när jag känner för det. Då blir hon sur och säger åt mig att inte dra. Hon fattar ju ingenting! Förstår inte vad det är för mening med promenad när man inte får göra som man vill.

Mitt liv går ut på att bevaka allt och alla, både två och fyrbenta som rör sig i byn. Inte ”fingå” bredvid en människa.

Puss och kram från bonnhunden Rico       Rico drar (2)

 


Fira och fira ....

 

Som ni  säker vet nu så firade jag min andra födelsedag igår. Eller firade och firade. Många skrev och grattade mig på facebook men mina egna människor …….. Det är tradition (vad betyder det egentligen?) att då serveras det köttbullar i middagsskålarna. Jo, ni läste rätt att det är i skålarna. Alla fyrbenta får köttbullar när någon med fyra ben i huset fyller år. Jag fick köttbullar och alla andra fick också köttbullar! Det var jag som fyllde år men alla får gottis. Hon, min ena människa, försökte förklara att när vi tvåbenta fyller år så bjuder vi andra tvåbenta på tårta. Alla ska få når vi grattar någon. Dålig förklaring! Alla gottisar ska till mig när jag firar. När resten har party ska alla dela lika men när jag som är minsta gäller andra regler eller hur?

För att göra det hela än värre åkte människor bort på kvällen så vi fick vara ensamma i flera timmar. På min födelsedag!

Kramar från Koyo

Tårta                        Köttbullar        

Jag vill ha människofirande men får det här. Köttbullar är gott men tårta är nåt alldeles extra!


Tiden bara går och går …….

 

Det händer inte så mycket nuförtiden. Promenader varje dag, pälsvård, tandborstning och kloklippning. Allt som hör livet till. Höjdpunkterna är givetvis mat två gånger om dagen men är man whippet så tillbringar man dagarna i soffan eller framför braskaminen. Fyra normalstora whippar kan, om viljan finns, klämma ihop sig i bädden. Det verkar trångt men är tydligen ändå ganska bekvämt. Framför allt är det mysigt och varmt.

Dom där två andra i familjen som har lite mera päls bryr sig inte om vädret. Regn, snö, blåst och äckligt i största allmänhet tar dom ingen hänsyn till. Dom drar ut vår människa i vilket väder som helst. Tror inte att hon människan tycker det är speciellt kul men vi hundar går alltid först i familjen.

Brasa 211103 Hälsningar och kram från oss som myser

 


Så var det dags igen ….

 

Hela flocken skulle åka nånstans. Den här gången hamnade vi i Järbo och där finns en springbana. Det innebär att vi som är lite mera sansade får en lång tråkig dag. Zorro, Dirr och Koyo var lottade  i samma lopp men Zorro fick inte springa eftersom han haft ont i ett ben under veckan. Dirr och Koyo fick nummertäcken på sig och så var det dags för start i lopp ett. Då hände det konstiga som någonsin hänt när jag varit med. Husse gick med Koyo som vanligt men sen. Matte travade iväg med Dirr och sen blev det ännu konstigare för hon gick till banan och startade honom!!! När loppet var över är hon fortfarande kvar. Husse håller Koyo överst på prispallen och Dirr står som tvåa med matte! Hon som inte varit inne på en bana på väldigt många år.

På kortet nedan finns beviset att hon äntligen kommit över det tråkig som hände 2013. Adelia som jag aldrig träffat gick sönder på en bana och fick resa till hundhimlen. Matte var både glad och lite ledsen efter att loppet var klart men Java och jag piggade upp henne med att härja ordentligt när vi fick dra ut henne på en promenad i skogen efteråt.

Puss och kram från Rico

   Örjan Bergwall har tagit korten nedan från loppet

   Järbo 211010 A (2)             Järbo 211010 B (2) 

   Dirham och Nikita                                Akoya, Dirham, Nikita och skymd Met Casta Diva

Järbo 211010 C (2)

Kortet från prisutdelningen är taget av Isabella Ståhl

 


Inte nu igen!

 

Så var det dags igen. Hon, min människa, sa sist att vi aaaaldrig mera skulle springa runt i en ring och låta någon människa peta på mig och tycka en massa saker om hur jag ser ut. Det stämde ju till viss del men ändå. Nu åkte vi till ett ridhus och där träffade vi mina uppfödare, min brorsa och en hel del andra som räknas som gårds- och vallhundar. Matte försvann och Ulrika och jag var i ringen. Vi var fem snyggingar i öppen klass. Vi fick alla blått kort som betyder very good. När det var dags för konkurrensen så var Ulrika upptagen så vad hände tror ni. Jo, jag fick försöka så gott det gick att få min människa att springa med mig i ringen. Min bror Morris vann och jag kom trea. Det blå kortet räknades som väldigt bra idag sa Ulrika. Endast junioren och championhundarna fick högsta bedömning.

Vet ni vad som hände nästa dag? Jag fick springa på baksidan där det var både blött och smutsigt. Jag såg ut som en lerhög när jag kom in jag var tvungen att  duscha men det var det värt.

Puss och kram från Rico

Bedömningen som jag fick kan du läsa under rubriken resultat från utställning.

 


Ensam med matte ....

 

I lördagseftermiddag  blev jag inlastad i bilen. Det är alltid skumt när man ska åka någonstans ensam. Den här gången hamnade vi i Ramnäs. Matte släppte ut mig i en trädgård och då hände nåt hemskt! En stor svart sak kom rusande mot mig. Jag gömde mig bakom bilen men det hjälpte ju inte. Då sprang jag till Kent men det hjälpte inte heller. Den stora svarta stod intill och stirrade på mig. Då såg jag! Det var ju min kompis Tjafsa! Och inte bara hon utan här fanns ju lilla söta whippen Zira och så en till svart typ. Det visade vara en valp som heter Nicki och är drygt tre månader.  Hon skällde på mig och matte sa att det berodde på att hon aldrig har sett en sån som mig förut. Nu blev det fart! Vi fick leka och härja precis som vi ville. Sen plötsligt såg jag nåt. Innanför ett nät fanns det flera konstiga saker som gick omkring och lät. Kackel, kackel, kackel. Det kallas för höns. Struntar i vad dom heter. Otäcka saker som låter kan man inte vända ryggen till. Hade mycket att göra med allt som  hände där i trädgården. Det hela avslutades med att jag fick en lugn stund för mig själv med lilla söta Zira. Hon är så mysig och jag tror att hon tycker om mig!

Puss och kram från Rico

Nicki aug 2021 (2) Här är "lilla" Nicki fotad av sin matte Christina

 

 


Leka är tydligen farligt …..

 

Jag var  i trädgården och lekte i lördags. Hade ganska kul bara med mig själv och trasor och pinnar. Naturligtvis sprang jag ju fort som bara den både med och utan leksaker. När vi kom in så hade jag aj i foten eller inte aj egentligen men det kom blod. Då blir det mattes avdelning och då är det inte roligt. Det ska petas och kollas och tvättas och allt otäckt som ni kan tänka er. Det var bara ett litet skav vid sidan av en trampdyna men för säkerhets skull blev det salva och kompress och sen det näst värsta av allt; en strumpa men det värsta var att den var rosa! Jag som är en tuff kille fick så omkring med en rosa strumpa! Inte nog med det utan jag fick stanna hemma när Dirr och Zorro fick åka till banan för träning dagen efter. Alltså ha rosa strumpa och vara i husarrest måste vara straffbart, eller hur? Hur kanjag få ordning på mina människor?

Dirr och Zorro fick springa kortlopp tillsammans med The One som jag inte vet vad han kallas i sin familj. På söndag som kommer är det tävlingar i Västerås och då ska jag i alla fall få vara med.

Puss och kram från Koyo

        IMG_6266 (2)  IMG_6267 (2)

                 Så här tråkigt kan det vara att ha ROSA strumpa och får vara i husarrest

      Västerås rb 210919 C  210919 A Eva K Stoneface 

Staying Power, Dirham och The One fotade av Eva K, Stonface         


Tiden går

Tiden bara går. Matte har så mycket att göra och har inte hunnit hjälpa mig att skriva men nu ......

Människorna som härjat bak i trädgården har gett sig av. Tro inte att det blev lugnt för det. Nu är våra människor i full fart med att fortsätta galenskaperna. Nu ska det planteras och fixas och vi får inte hjälpa till. Vi, dvs Java och jag, har erbjudit oss att gräva men det blev nej tack.

Sen blev det avbrott för det var dags  för springtävlingar. Den 5 september åkte vi allihop till Örebro. Dirr och Zorro sprang kortdistans i varsitt lopp. Båda kom på femte plats. Koyo sprang medeldistans och han vann sitt lopp och fick både pokal och rosett.

Under veckan som kom drabbades jag av ett väldigt kammande och putsande. Både päls och tänder skulle vara i  ordning. Då anade jag oråd och mycket riktigt. Lördagen den 11 september blev det tidig avfärd och det var bara jag som skulle följa med. Vi skulle på ”rasträff”. Det innebär att det bara är såna som jag som får vara med. En tant som var domare tittade på alla hundar som var där och så fick vi bedömningar. Jag som är så snygg fick inget pris. Och vet ni varför? Jag trivdes inte alls och märkte att matte var lite orolig så då lyfte jag svansen högt för att vara lite tuff. Det ska man inte när man är en Berger så jag fick gå ut.

Så var det söndag igen och dags för en ny springtävling.  Dirr och Zorro sprang kortdistans i varsitt lopp även nu. Båda två vann sina lopp och fick pokaler och rosetter! Koyo sprang medeldistans och han kom tvåa i sitt lopp och fick  pokal.

Puss och kram från Rico

Vinnarbilder från kapplöpningar i Örebro 

Koyo 210905 (3)   Zorro hemma 1   Vinnarbild Dirr 2109 (2) 

   HM Akoya medel 210905        Staying Power kort 210912             Dirham kort 210912


Tiden går så fort ....

 

 ...säger hon människan. Visst det har gått lång tid sen  hon hjälpte mig att skriva. Här har det inte hänt så mycket men i söndags brakade det loss. Då skulle tre av springisarna starta på Västerås rundbana. Då fick vi andra vara hemma. Skönt egentligen att inte behöva vänta i bilen men ändå. Att inte få följa med är ORÄTTVIST!  

Koyo och Zorro startade i samma lopp men kom bara en liten bit så stannade maskinen. Loppet gick om och de kom fyra och femma. Dirham startade i ett veteranlopp tillsammans med sin syster och två andra jyckar. Syrran kom trea och Dirren fyra. Det här har matte skrivit utan min hjälp så nu ska jag fortsätta med det viktiga i mitt liv.

På måndag morgon kom det människor med maskiner och verktyg. Vi fyrbenta vrålade och försökte få människorna att reagera på denna invasion. Det hjälpte inte ett dugg. Tre personer släpptes lösa bak i vår trädgård och sen var det inte en lugn stund. Maskiner dundrade och sly och gräs for omkring i luften. Det tog en hel dag att få till det. Dan därpå blev det värre. Då kom dom tillbaka med en grävmaskin. Nu var det dags att ge sig på gamla stubbar och stora stenar. Vi fyrbenta jobbade för högtryck för att bevaka detta. Dagen där på var det dags igen. Galenskaperna i trädgården fortsatte. Nu är det eftermiddag dag tre och det verkar som att det värsta är över. Inget är sig likt där dom farit fram. Kolla på korten så ser ni hur dom ställde till det! Hundförbud gäller eftersom vi blir så leriga om vi springer där. Skita ner sig är ju bara kul!  Denna del av trädgården är vår bus- och lekplats. Typiskt människotänk.

Puss och kram från Rico

IMG_6207 (2) IMG_6229 (2)

Henrik från Strang Trädgårsservice fick härja som han ville. Bilden bredvid kan ni se hur vår stora del av trädgårdens lekplats ser ut just nu.


Förra veckan hände det grejjer!

 

På tisdagen kom Christina och min bästa vän Tjafsa. Dessutom var det en liten tant med som heter Zira. Hon är en whippet som snart fyller tio år. Tjafsa och jag tog med oss våra människor och gick ner bakom huset. Efter lite övertalning fick jag Tjafsa att börja leka. Vi turades om vem som jagade. Till slut fick vi nog och gick en stund och sniffade och filosoferade innan det var dags sluta.  Tjafsa fick vila i bilen och Zira skulle komma ut. Hon verkade jätterädd för mig så jag fjäskade lite och gick åt sidan. Zira tyckte fortfarande att jag (som är så gullig) inte var nåt att ha. Till slut fick jag nosa försiktigt på henne och fick en sniff tillbaka. Hon verkade ledsen och då fick jag veta att hennes ena kompis hade rest till hundhimlen. Då skuttade jag lite och hon verkade tycka att det var roligt. Det hela slutade med att vi lekte på gräsmattan! Zira verkade mycket gladare när det var dags för dem att åka hem. Hoppas vi får träffas snart igen!

Nästa besök var inte lika kul. Två dagar senare kom människornas kompis Ritva. Hon öppnade bakluckan och där satt ett monster! Både jag  och Monstret var kopplade först. Hon, för det var en tjej, som var nästan vit, heter Äxa och är sju månader. Har aldrig sett en sån typ förut. Dessutom hoppade hon och for och verkade livsfarlig! Då sa matte nåt hemskt! Vi släpper dom!  Där kom Monstret! Jag försökte gömma mig men Monstret var tätt in på hela tiden. Då tog jag beslutet: nu får det var nog! Satte mig bredvid flaggstången, stirrade på henne, visade så många tänder jag kunde och morrade!!! Vad blev resultatet av det tror ni? Jag fick gå in medan Äxa fick lurva omkring i trädgården medan människorna fikade.

Finns inga kort från dessa övningar så det blir kanske nästa gång. Det är nämligen bestämt att jag ska träffa alla igen! Är det alltid människorna som ska bestämma vilka vi ska träffa?  Har ni tips på hur jag kan bestämma själv?

Puss och kram från Rico

 


Tävling igen!

 

Så var det dags igen. Rundbanetävlingar i Örebro. 58 anmälda hundar varav 50 whippet! Det skulle bli en lång dag. Avfärd 08:30 och både Jörgen och Jag var engagerade som funktionärer. Våra tre hundar gick i de tre sista loppen så det var inte en optimal uppladdning för dem med lång väntan

Korta rastningar mellan varven och mycket människor och hundar i rörelse hela tiden ochså ljudet av trasmaskinen.  Resultaten blev därefter men alla tre gjord ändå sitt bästa i sina lopp. De som inte tävlade var också helt slut. Det är ju jobbigt att göra ingenting.

Det var en trött flock som landade hemma först 19:30 och efter mat till alla och en kort stund i TV-soffan blev det dags att sova. Det som skulle bli en natt i lugn och ro tog slut vid tvåtiden. Stackars Koyo hade ont i magen så det var bara att ta en sömnig promenad. 

Våra fyrbeningar har den uppfattningen att om någon går upp ur sängen så ska alla gå upp. Inte vad man önskar sig efter en lång jobbig dag. När Koyo hade rastat klart var fyrbeningarna snabbt på sina favoritplatser.  Efter en kort  stund sov hela högen utom matte. Jag låg länge och lyssnade på trygga snusningar och snarkningar. Ska inte avslöja vem som lät mest.

Resultat kan du läsa som vanligt under fliken rundbana resultat.


Mattes nya hyss

 

Nu har hon, min människa, hittat på nya hyss. Jag ska springa i lugn takt (varför inte i full fart?) vid hennes sida. Ibland så stannar vi och då säger hon stååååå.  Fånig övning eller hur? Det som är kul är att hon har godis med sig men tro inte att hon bjuder på det hur som helst. Nähä, jag ska fortfarande stå ”fint”. Jag står med alla fyra på marken och om det är fint eller inte har jag ingen aning om. Sen får jag godis som verkligen är gott. Jag blir så till mig att jag ofta sätter mig men då drar hon tillbaka handen och säger stååååå igen. Börjar förstå att godiset heter ståååå. Begriper inte vad denna övning ska vara bra för men det är lönsamt i alla fall.

I söndags åkte jag och matte i väg till en stor gräsplan i stan. Massor med bilar, människor och hundar. Där fanns också mina uppfödare! Jag skulle ställas ut! Ulrika och jag skulle vara i en ring och vips så kom matte bort. Lite fundersam blev jag men eftersom hon brukar komma tillbaka när hon försvinner så där så blev jag bara lite orolig.

Jag fick stå på ett bord och så kom en tant och tittade och klämde på mig. När det var klart fick vi springa runt och visa upp oss. Sen skulle jag stå still och jag hörde tanten prata om hur fin och bra jag var. Började ana vad mattes nya hyss var bra för. Till slut fick jRico 210718 (2)ag och en annan typ springa omkring igen. Han, den andra var tydligen bäst för han fick stå längst fram och sen var det klart.  Helt plötsligt kom matte tillbaka och när hon fick mina rosetter blev hon förkyld. Antar att det var det i alla fall för hon snörvlade och hade sig. Förkylningen gick över ganska fort och sen var hon jätteglad och pigg igen.

Här har Ulrika fotat mig när jag är på Nordic Dog Show i Västerås. Det är min första officiella utställning som vuxen och jag fick cert och Nordic reservcert!

Puss och kram till er alla!

          


Västeråsbanan 21-07-04

Igår var våra tre hundar anmälda till rundbanatävlingar i Västerås. Zorro var först ut i lopp 6. Det blev ingen bra tävling för honom för han kom sist och var ganska långt efter de andra. När vi kom hem såg vi en lätt hälta och idag är han ordentligt besvärad av vänster bakben. Vi avvaktar dagen men det blir nog ett besök hos ReDog. Dirham hade inte heller någon bra dag: I hans lopp sprang han ihop med en medtävlare. Det var inget som var ojust men han tappade nästan all fart och även han var en bra bit efter sina konkurrenter. Hans stopp var så pass rejält att han därför inte fått någon tid och ingen ny klassning. Sist ut var Koyo i ett medellopp med fem hundar. Han hamnade på tredje plats. Dagens lopp för våra hundar kan du se under rubriken Rundbana resultat.

IMG_6192 (2)

Vinnare är Angostura, tvåa är MB Marvel och trea vår HM Akoya

 


Så var det dags att åka till Järbo.

 

Först trodde jag att vi skulle flytta dit eller i alla fall vara där väldigt länge. Bilen var full med prylar. Människorna hämtade Anders och sen åkte vi hur länge som helst. När vi åkte sakta och dessutom på en grusväg så fattade i alla fall en del av oss att det var nåt speciellt på gång. Mycket riktigt! När vi stannade såg vi folk och både hörde och såg massor av hundar. Jaha, suck det var den aktiviteten. Då blir det inte mycket gjort för oss som inte håller på med det där att springa som en galning efter en sandig trasa. Nåväl Java, Cooper och jag fick i alla fall en  promenad. I bilen var det ganska skönt med öppna dörrar och skugga. Till slut startade tävling ganska mycket för sent och först ut var Koyo. Enligt husse sprang han jättebra för att vara en nybörjare och hamnade på tredje plats. En stund senare var det dag för Zorro och Dirham. Dom två springer ungefär lika fort så därför hamnar dom ofta i samma lopp. Där gick det riktigt bra! Zorro vann och Dirr kom på tredje plats. Matte såg jag inte mycket av för hon fnattade mest omkring med sin kamera. Tänk att dom som springer alltid ska fotas. Vi andra som är både snygga och charmiga har inte mycket att hämta en sån här dag.

Puss och kram från en funderande Rico

Järbo lopp 1  

Järbo 210626 lopp 1 med Koyo på tredje plats

Järbo lopp 6

 

Järbo 210626 lopp 6 med Zorro som vinnare och Dirr på tredje plats

Under rubriken rundbana resultat kan du läsa tider och övriga placeringar

 


En stor sak

Här är allt nästan som vanligt. Det som har hänt är att människorna har köpt en sak. En stor balja som dom har hällt vatten i. Den är till oss med fyra ben! Den ska tydligen vara bra när det är varmt ute. Begriper inte alls vad det ka vara bra för. Ingen av mina kompisar tycker om den. Hon, människan har betett sig väldigt konstigt. Hon tog min boll och kastade den i vattnet! Jag var ju tvungen att rädda den även om det var läskigt. Tro inte att hon gav upp.  En stackars pinne åkte också i baljan. Även den måste jag ju rädda för den kan ju vara bra att ha. Efter en stund gav hon upp. På det sista kortet kan ni se att ordningen är återställd. Boll, pinne (syns inte) och min dummie är på torra land och så ska det förbli! Människor är underliga.

  IMG_6116 (2)  IMG_6117 (2)

            Vad är detta? En stackars pinne som matte försöker dränka. Måste åtgärdas!

   IMG_6111 (2)       IMG_6125 (2)

              Min boll! Bara att agera! Äntligen har jag ordnat till det. Allt är lugnt igen.

   Puss och kram från Koyo

 


Äntligen nu kör vi!

 

Den 12 juni var det dags för två av våra hundar att starta i sin första tävling den här säsongen. Dirham och debutanten HM Akoya som till vardags kallas Koyo.  Tävlingen genomfördes i Västerås och bägge hundarna hamnade i samma kortlopp (k14) över 295 meter. Koyo i box 4 och Dirham i box 5. Över mållinjen var det mycket tätt mellan de två. Dirr drog det längsta strået och vann och på andra plats kom debutanten bara två hundradelar efter.

Vädret för dessa aktiviteter var inte det allra bästa med både åska och regn som medfördes kortare avbrott.  Tävlingen genomfördes av klubbens medlemmar på ett mycket bra vis och vi kommer gärna tillbaka och tävlar flera gånger. Vill samtidigt tacka Anders som hjälpte Jörgen vid tävlingstillfället.

Örebro hundkapp som vi tillhör hade 27 (!) hundar till start. Kul med en förening som är så aktiv.

Rapport från matte som kunde följa det mesta hemifrån via filmer från loppen. Tack för det!

Vinnarbild VHS 210612 Foto Marielle Lindström

Etta Dirham med Anders, tvåa HM Akoya med husse Jörgen och trea MS Vetle med sin matte Annelie samtliga från Örebro Hundkapplöpning.

Under rubriken Rundbana resultat till  vänster kan du se loppets alla placeringar och tider.