Förra veckan hände det grejjer!

 

På tisdagen kom Christina och min bästa vän Tjafsa. Dessutom var det en liten tant med som heter Zira. Hon är en whippet som snart fyller tio år. Tjafsa och jag tog med oss våra människor och gick ner bakom huset. Efter lite övertalning fick jag Tjafsa att börja leka. Vi turades om vem som jagade. Till slut fick vi nog och gick en stund och sniffade och filosoferade innan det var dags sluta.  Tjafsa fick vila i bilen och Zira skulle komma ut. Hon verkade jätterädd för mig så jag fjäskade lite och gick åt sidan. Zira tyckte fortfarande att jag (som är så gullig) inte var nåt att ha. Till slut fick jag nosa försiktigt på henne och fick en sniff tillbaka. Hon verkade ledsen och då fick jag veta att hennes ena kompis hade rest till hundhimlen. Då skuttade jag lite och hon verkade tycka att det var roligt. Det hela slutade med att vi lekte på gräsmattan! Zira verkade mycket gladare när det var dags för dem att åka hem. Hoppas vi får träffas snart igen!

Nästa besök var inte lika kul. Två dagar senare kom människornas kompis Ritva. Hon öppnade bakluckan och där satt ett monster! Både jag  och Monstret var kopplade först. Hon, för det var en tjej, som var nästan vit, heter Äxa och är sju månader. Har aldrig sett en sån typ förut. Dessutom hoppade hon och for och verkade livsfarlig! Då sa matte nåt hemskt! Vi släpper dom!  Där kom Monstret! Jag försökte gömma mig men Monstret var tätt in på hela tiden. Då tog jag beslutet: nu får det var nog! Satte mig bredvid flaggstången, stirrade på henne, visade så många tänder jag kunde och morrade!!! Vad blev resultatet av det tror ni? Jag fick gå in medan Äxa fick lurva omkring i trädgården medan människorna fikade.

Finns inga kort från dessa övningar så det blir kanske nästa gång. Det är nämligen bestämt att jag ska träffa alla igen! Är det alltid människorna som ska bestämma vilka vi ska träffa?  Har ni tips på hur jag kan bestämma själv?

Puss och kram från Rico

 


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S