Mattes nya hyss

 

Nu har hon, min människa, hittat på nya hyss. Jag ska springa i lugn takt (varför inte i full fart?) vid hennes sida. Ibland så stannar vi och då säger hon stååååå.  Fånig övning eller hur? Det som är kul är att hon har godis med sig men tro inte att hon bjuder på det hur som helst. Nähä, jag ska fortfarande stå ”fint”. Jag står med alla fyra på marken och om det är fint eller inte har jag ingen aning om. Sen får jag godis som verkligen är gott. Jag blir så till mig att jag ofta sätter mig men då drar hon tillbaka handen och säger stååååå igen. Börjar förstå att godiset heter ståååå. Begriper inte vad denna övning ska vara bra för men det är lönsamt i alla fall.

I söndags åkte jag och matte i väg till en stor gräsplan i stan. Massor med bilar, människor och hundar. Där fanns också mina uppfödare! Jag skulle ställas ut! Ulrika och jag skulle vara i en ring och vips så kom matte bort. Lite fundersam blev jag men eftersom hon brukar komma tillbaka när hon försvinner så där så blev jag bara lite orolig.

Jag fick stå på ett bord och så kom en tant och tittade och klämde på mig. När det var klart fick vi springa runt och visa upp oss. Sen skulle jag stå still och jag hörde tanten prata om hur fin och bra jag var. Började ana vad mattes nya hyss var bra för. Till slut fick jRico 210718 (2)ag och en annan typ springa omkring igen. Han, den andra var tydligen bäst för han fick stå längst fram och sen var det klart.  Helt plötsligt kom matte tillbaka och när hon fick mina rosetter blev hon förkyld. Antar att det var det i alla fall för hon snörvlade och hade sig. Förkylningen gick över ganska fort och sen var hon jätteglad och pigg igen.

Här har Ulrika fotat mig när jag är på Nordic Dog Show i Västerås. Det är min första officiella utställning som vuxen och jag fick cert och Nordic reservcert!

Puss och kram till er alla!

          


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S