Muuuuu

Nu ska jag berätta om det jag var med om i lördags. Som vanligt var det bara jag som fick följa med matte. Efter en kort stund kom vi in på en stor gårdsplan med maskiner och massa andra konstiga saker. Vad ska hända nu??? Vi fortsatte ut på en äng och parkerade bilen. Det fanns redan några människor och hundar på plats. Det kom flera och flera både två och fyrbenta. En del hundar sniffade på mig. Läbbigt. Någon människa föreslog att vi skulle leka! Helt plötsligt var det hundar överallt. Alla såg ungefär likadana ut. Dvs det var västgötaspetsträff! Jag var lite rädd först men det var faktiskt skojigt. Pojkarna var lite jobbiga men det var flera som tyckte om mig. En av dom puttade mig på ryggen men det fick han inte för sin människa. Nåväl, leken avbröts och våra människor lyssnade på en man som jag inte känner.

Vi med fyra ben skulle tydligen utsättas för en test. Nu började det bli obehagligt. Många  hundar fick stanna kvar i bilarna medan alla tvåbeningarna och två hundar försvann. Allt eftersom tiden gick hämtades flera hundar. Sen kom husse utan hund och då förstod jag att nu blir det allvar av.

Varför ar det kort på konstiga djur? De kallas för kvigor. Jaha och……….?

          IMG_5015 IMG_5017

Det visade sig att det var dags för anlagstest för vallning! Då ska vi hundar flytta på några kvigor som inte vet riktigt vad dom vill och när. Jag fick titta på när en hund försökte. Det gick så där för henne. Så var det min tur. Matte var orolig eftersom hon vet att jag är lite ängslig av mig. Det behövde hon inte vara. Nu jäklar ska ni få se hur det ska gå till! Första fick jag vara kopplad när vi gick efter kvigorna. Sen släpptes jag. Den främmande mannen hade protokoll och skrev tydligen en del under min framfart. Ser ni den bruna och vita kvigan? Hon var lite grinig. Svartvita trion var lite mer försiktiga. Jag fick alla fyra att flytta sig i hagen som var ganska stor. Griniga tjejen stannade ett par gånger och glodde argt på mig men jag körde på så hon gav sig. Just då började det regna eller det började ösa ner samtidigt som mannen med protokollet upptäckte att en stolpe hade rasat i ett hörn av hagen. Då fick inte jag driva kvigorna längre utan akut lagning av staket startade. Det här med kvigor var en rolig övning. Mina människor berömde mig jättemycket. Vet ni vad som var bäst på hela dagen? Jag hann äta kobajs flera gånger!

IMG_5016

Det är inte jag på det här kortet men bara för att ni ska se hur det kan gå till.

Puss och kram från Java!!!


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S