Blogg

Så var det dags igen!

Husse tog ett gäng med sig till träning på rundbana och matte och jag åkte till ett ställe som jag aldrig sett förut. Massor med bilar, människor och framför allt en massa hundar. Jaha sån där fånig utställning igen. Suck. Det här var ett riktigt läskigt ställe. Många hundar som skällde och vrålade. Det tycker jag  är otäckt. Vi slog läger på en ganska lugn plats och jag fick sitta i mattes knä och då kändes det ganska bra. Husse hade gjort smörgåsar och kaffe till min människa och när hon fikade delade vi två jättegoda ostmackor. Sen var det dags. Jag skulle ställas ut. Jag och fyra andra tjejer skulle bedömas i Junior klass. Jag fick högsta pris som är exellent. Det fick tre tjejer till och då blev jag fyra av de bästa. Matte gav mig massor med beröm och berättade att jag varit jätteduktig. Tydligen räcker det att hålla upp huvudet och se glad ut så blir min människa belåten.

Kritiken kan ni läsa under rubriken resultat utställning. Puss och kram från Java

 

 


Nya äventyr!

I söndags var jag med husse och Dirham på träning. De stora hundarna sprang först. Såna som jag kallas för bäbis av mina människor. Eftersom vi inte får jaga på riktigt fick vi prova på att springa efter släphare. Det var riktigt roligt!!! När jag var klar ville jag ”haren” för mig själv. Husse fick jobba riktigt mycket för att jag till slut lämnade den roliga leken. Anders tog kort när jag körde så här kan ni se hur duktig jag var.

Första träningen 2      Första träningen 1 

Foto Anders Ytterberg 

Sandiga hälsningar från Zorro!!!

 


Tänk va tiden går.

Hej alla!

Har ju glömt att berätta att matte och jag var på utfärd i lördags. Jag skulle "ställas ut". Inte som ni tror att jag skulle stå någonstans ute. Nä jag skulle ställas ut inne. Knasigt eller hur? Var riktigt roligt till att börja med för två av mina systrar var där och så fick jag träffa gammelmatte. Det var mysigt!

Vi satt där och väntade ganska länge men äntligen var det vår tur. Jamba sprang först, sen kom jag och så Jojo. Sen på slutet kom två som jag inte känner. För er som inte vet så ska jag få min människa att springa tillsammans med mig. Det brukar gå ganska bra men den här gången var hon besvärlig. Hon rörde sig sakta och jag hde tid att sniffa och hittade ljuvliga dofter från mattan. Matte sa med bestämd röst att jag skulle hålla upp huvudet men vem bryr sig. När vi blev sist i konkurrensen så påstog hon att det berodde på mig! Att jag inte visat mig från min bästa sida! Ska man behöva höra sånt när man bara är bäbis? Som straff fick människan inte en enda rosett med sig hem.  

Kritiken kan ni läsa under rubriken Resultat utställning.

Kramar från Java

 


Hemska huset, igen

Fredag var en besvärlig dag. Vi åkte till hemska veterinärhuset igen. Det var tydligen något som hade att göra med mitt tandläkarbesök förra veckan. Den här gången skulle jag träffa hemskahusetsköterskan. Henne tycker jag egentligen om men nu är hon stämplad som fiende. Hon skulle titta i min mun om det hade läkt som det skulle. Hon skulle också visa mina människor hur tandborstning skulle göras på mig som har besvärliga tänder. Nu kommer det riktigt hemska i denna historia. ”Smulans tänder behöver borstas varje dag”. Ska jag acceptera detta? Jag vill inte bli petad i munnen. Funderar på att bita hon människan men vet inte om det är en bra plan?

 

IMG_3143 Är det här min framtid?

 Goda råd mottages tacksamt. Puss och kram från en fundersam Smulan.

 

 


Tänder

I torsdags var det riktigt synd om mig. Jag tvingades in i hemska veterinärhuset. I väntrummet låg en stor svart hund och tittade på mig. Hon verkade snäll och gick med viftande svans till ett rum när hon blev inropad. Antar att hon aldrig varit där förut. Jag som har lite mer vana när jag kommer in här vägrade att gå när jag ropades upp. Matte fick lyfta mig.

Väl inne i rummet kom en människa som jag inte kände igen. Hon klämde och kände på mig och lyssnade på insidan i mig. Allt var bra. Då tyckte jag att vi skulle gå hem men det fanns inte i planeringen. Mina människor gick åt ett håll och jag och hemskahusetmänniskan åt ett annat håll. Sen kommer jag inte ihåg något mer men när jag vaknade igen så hade jag hade blivit av med tandsten och en liten tand som var trasig. Ska sånt här vara nödvändigt när vi har tandvård hemma undrar jag.

I går var det Mollys födelsedag och då fick vi alla extra god kvällsmat. Det gjorde ju att livet blev lite lättare att vifta på svansen åt.

IMG_4568  Puss och kram från Smulan

 

 


Hej!

Jag heter Oscar och är katt här i huset. Ensam katt med åtta hundar och två människor.

Det där att vara många har både för- och nackdelar. Nackdelarna är ju att det dyker upp hundar överallt. Dom skäller i stort sätt för ingenting. De två yngsta vill springa efter mig när jag är ute men det är lätt åtgärdat för jag smäller dom på nosen när det blir för jobbigt.  Dom måste inse att det är jag som bestämmer. Resten av de fyrbenta har lärt sig att det är bäst att vara snäll mot mig. Smulan är extra snäll mot mig när hon putsar min päls och tvättar mig i öronen. Min människa har en annan syns på det där med att sköta om mig. Där är det sax och kam som gäller och om det tycker jag inte. Henne smäller jag på handen men tro inte att hon slutar för det. När det är klart får jag ett hundkex! Jo, ni läste rätt; jag tycker faktiskt om dom frasiga kexen så det är helt ok.

Mina människor har jag tränat ganska bra om jag får säga det själv. När matskålen är tom jamar jag uppfordrande och genast får jag påfyllning. Morgon och kväll väntar jag vid hundarnas vattenskål. Vattnet ska bytas och då dricker jag först. Sen brukar Smulan få dricka samtidigt men där går gränsen. Först när vi två är klara så får resten av flocken komma fram. 

Nu när det är vinter fördriver jag mest tiden inomhus. Ser mysigt ut eller hur?

Dec 12 (2)

Många mjau från kungen av Orresta.

 


Tar det aldrig slut?

Molly är befriad från husarrest efter att hon löpt. Lika grinig och bestämd som vanligt. Hon som var så gullig mot mig för några veckor sedan. Cleo har fortfarande eget rum men hon ska tydligen bli utsläppt när som helst. Då börjar ljuvliga dofter sprida sig i huset igen.  Det visar sig att Java börjat löpa! Tar det här aldrig slut? Jag har försökt sniffa henne i rumpan men den lilla grävlingen tycker inte alls om mig. Inte just nu i alla fall. Men någon gång ska jag säkert träffa någon som tycker om mig så mycket att jag får sniffa som jag vill.

Människorna släpar med oss på promenader i snö och kyla fast vi vill ligga framför braskaminen. Aldrig får vi göra som vi vill.

Frusna hälsningar från Dirham

IMG_4513

Vad jag gör? Dagdrömmer om tjejer och varmare väder.

 

 


Nånting har hänt!

Två av mina kompisar är inlåsta. Molly, som är en riktigt grinig tant vanliga fall, doftar underbart och vill dessutom umgås med mig. Även Cleo som är en gapig och ilsken tant vill också träffa mig. Vad är det som händer? Cooper svassar också omkring utanför deras husarrest och människorna låser inte upp grindarna. Den lille knasbollen Zorro försöker tala om för Java att dom ska försöka sig på att mysa men hon vill inte alls vara med. Hon muttrar och tala mycket tydligt om för Zorro att hon inte vill veta av honom.  Varför får vi inte gosa och mysa med varandra som vi vill? Människorna lägger sig i som vanligt. Nähä det blir inget av med gemensamt myspys för då blir det fel sort när ni är klara. Vadå fel sort? Om vi myser tillsammans alla åtta så blir det jättekul och vi kanske får en massa barn. Det är inget fel i det. Vi måste ju se till att våra fantastiska gener lever vidare. Whippet och Border måste ju bli väldigt gulligt eller hur? För att inte tala om västgöte och whippet!

Hälsningar från en väldigt förvirrad Dirham

 IMG_4894     Dirr sjunger för Cleo

 

 


Rapport från en otränad hund.

Det har varit kallt och blåsigt. Då vill inte min människa vara ute på stora fältet. Det innebär att jag inte kommit ett steg närmare att ”veta hut”. Vi har bara varit på promenader och jag tycker faktiskt att det är helt tillräckligt. Nu har hon fått andra idéer.  Jag, som älskar att äta, ska jobba för att få tag i det jag tycker om. I går tog hon fram en konstig pryl. Det var en sorts bräda med små klossar på. Jag kände ju på en gång att den luktade jättegott men var fanns det som luktade?  Jag puttade med nosen men det hjälpte inte ett dugg. Då satte jag tassen mitt på brädan och helt plötsligt såg jag en liten godis! Hela brädan var full med gömda godisbitar. Varför ta det lugnt (som matte ville)? När det gäller ätbara saker ska det gå fort. Jag rev och slet i brädan och det gav minsann resultat! Klossar och torra godisar flög överallt och jag snabbade mig att äta upp det som ramlade från brädan. Det var tydligen meningen att man skulle plocka undan klotsarna med käften och i lugn och ro äta upp det som fanns under den. Varför göra det så mesigt? Nä, här ska det gå undan! Härja och leva rövare det är min melodi.

Busiga kramar från Java

                          IMG_4906     IMG_4902     IMG_4904

Kolla vad många leksaker hon människan har köpt till oss!!!

 

 


Nu har hon blivit alldeles stollig!!!

Hon, människan, har fått en idé. Hon ska träna. Nej inte som ni tror. Hon ska inte träna sig själv utan jag blir inblandad i det hela. ”Java måste lära sig att veta hut”. Lät verkligen hemskt eller hur? Det hela startade igår. Båda människorna och jag gick ut på ängen. Jag hade ett konstigt lååångt koppel  fastsatt i mitt halsband. Jag kunde gå ganska lång ifrån människorna och sniffa som jag ville. Varje gång jag tittade på henne så ropade hon på mig med sin snällaste röst. Jag skuttade fram till henne och då fick jag något gott. Hon har fortfarande inte fattat att jag såg när hon tog fram godis ur fickan. Hon tror att jag kom bara för att hon lät så snäll. Lurad!

Idag blev det lite värre. Hon och jag gick ut på ängen och upprepade gårdagens övning. Sen gick vi på promenad tillsammans med husse och Zorro. Vi gick på grusvägen och då blev det lite jobbigt. När jag stannade så fortsatte de andra att gå. Jag blev ensam och övergiven flera meter. Jag var tvungen att hålla reda på flocken hela tiden. Får man göra så mot en valp? Jag bara frågar.

Fundersamma undringar från Java

 

 


Här har det varit livat!!!

Igår kom det människor och helt plötsligt var inte husse bara husse. Han blev både pappa, farfar och svärfar. Det var Pelle, Tobias, Joakim och Lina som kom. Min husse svärde inte en endaste gång så jag undrar vad svärfar betyder egentligen?

Vilken eftermiddag vi hade! Alla ville gosa med mig och Java. Ibland fick dom andra lite gos också men mest blev det mys för oss två. Joakim var en riktigt trevlig bekantskap.  Han jobbar hos en veterinär så jag var lite orolig först men han kunde det där med att pyssla om oss. När han satt på golvet fick jag krypa upp i hans knä. Han klappade mig så bra så jag somnade!

Människorna pratade och åt mest hela eftermiddagen. Där var det ingen förändring för oss med fyra ben. Samma tråkiga kulor med kött och filmjölk till. Ska väl nämna att vi fick en bit skinka också men den var så liten så jag tycker inte att den räknas.

I morgon är det tydligen vardag igen och ordningen återställs. Det betyder att matte åker till jobbet och vi som är kvar hemma kan sova och ta det lugnt.

Heart 2Heart 2Heart 2

 


Firar i dag!

Hi all siblings!
I and my people want to send a greeting to my brothers and sisters who live in several countries in Europe because we will be six months old today.
Many greetings from Zorro (Staying Power) and my whole family!

Så här hälsade vi till mina syskon på uppfödarnas facebook.

IMG_4891

Jag har blivit sex månader. Matte kallar mig bebis fortfarande men se så stor jag är!

Många kramar och pussar från Zorro!

 

 


En rosett till

Igår åkte matte och jag själva till ett ställe där det var fullt med hundar och folk. Jag börjar vänja mig vid att vi två åker iväg och så ska en främmande människa peta på mig och ge matte rosetter. Den här gången blev det bara en rosett. Den var lila och betyder hederspris. Det menas att jag är riktigt fin men inte finast. Jag kom tvåa. Kritiken kan ni läsa under rubriken resultat utställning.

När allt klämmande och springande var klart fick min människa för sig att vi skulle åka och dricka kaffe. Märkligt för husse hade gjort både smörgås och kaffe som fanns i ryggsäcken. Det är så trångt här. "Det blir bättre hos Gun. Hon är min extramamma". Mina människor blir bara mer och mer konstiga. Jag har en mamma och sen är det bra med det. Människor ska alltid krångla till allting. Efter en kort stund i bilen var vi framme. Vi gick in i ett stort hus och där var en riktigt otäck sak. Väggen rörde sig och vi klev in i en sorts garderob. Den gungade och det var så läskigt. Sen sa den pling och så rörde sig väggen igen.  Där träffade vi Gun som var en glad person som bjöd mig på godis men jag var lite fundersam på var detta skulle sluta. Stirra på människor med huvudet på sned funkade jättebra på Gun! Hon gav mig mera gott men bara när matte sa ok. Efter en hel evighet åkte vi hem och jag sov hela vägen. Det kostar på att vara vacker och social en helt vanlig lördag i november.

Puss och kram från Java

 


Den har flyttat!

Den där Vinter har kommit bort. För några dagar sedan hälsade Vinter på och det var ganska mysigt. Enda felet med hen var att jag var tvungen att ha en röd tröja på mig när jag skulle vara ute. Nu säger mina människor att det är någon som heter Höst som är utanför huset. Tycker ju att det ser ut som vanligt när vi går på promenad men jag har mycket snyggare kläder på mig. Ett militärgrönt täcke med svarta band. Jag ser tuff ute säger matte. När jag har min röda tröja på mig säger hon att jag är söt. Eftersom jag är en kille vill jag så klart vara tuff. Hoppas att Vinter inte kommer tillbaka.

Idag fick jag vara ute själv med mina människor. Husse hade det långa repet med en stor trasa fastknuten. Han drog den över gräsmattan och jag jagade och fångade den varje gång. Tror att min människa blev trött för till slut fick jag en egen trasa som jag lekte med helt själv. Det var inte mycket kvar av den när jag var klar.

IMG_4878  IMG_4879

IMG_4880             IMG_4882

IMG_4884         IMG_4888

IMG_4891  IMG_4892

Puss och kram från Zorro

 


Här händer det grejer!

Förra söndagen åkte Java med matte. Dom var borta en hel evighet och när dom äntligen kom hem hade Java fått några tygtrasor som matte kallade för rosetter. Jag får också tygtrasor men det kallas för täcke eller jacka. Java får sina för att hon är snygg. Själv får jag allehanda tygtrasor på mig för att … ja varför? Bilden på första sidan föreställer mig invirad i en hiskeligt röd ”kofta”. Måste ju säga att det kan vara lite skönt när det är kallt men det skulle jag aldrig erkänna för mina människor. Mina kompisar med fyra ben har berättat att det kan bli jättekallt och vitt på marken när någon som kallas vinter kommer. Förra veckan var vinter här och hälsade på. Det var vitt och kallt på marken men fast det kändes lite otäckt så smakade jag på det. Det var jättegott!!! Molly kastade sig på rygg och sprattlade i snön och flera av de andra jagade varandra. Det verkar som om snön gör så att alla blir tokiga.    

Tokiga vinterkramar från Zorro!


Kläder på hund

Jag har försökt att ha ett täcke på Zorro. Det är ju ganska kallt på vintern så jag tyckte det var en bra idé att börja träna. Det gick inte bra. Jörgen skulle gå en kort promenad, men när de kom tillbaka hem hade Jörgen täcket i handen. Zorro hade vägrat att gå. La sig på vägen och glodde på husse. Busunge! Nu tränar vi korta stunder inne så han får lära sig innan det blir kallt.

Igår var det dags för årets sista trävling på rundbana för Dirham. Vår Dirr tog andra plats i loppet som genomfördes på Åkers Kanal över 320 meter. Vinnaren var en hund från Finland som heter Emigrant uppfödd hos kennel vd Waterram. Inte bara samma kennel utan han är också halvbror till Zorro! 

 


Fredagsmys?

Som ni vet har våra människor alltid varit lite knasiga men nu har dom slagit alla rekord! Har ni hört talas om fredagsmys? Vi i flocken (ja, inte bäbisarna) har ju hört ordet och hade en svag tanke att det var något positivt. Kanske extra god mat eller smuliga kex eller nåt annat lite mer än vanligt. När matte kom hem fikade hon och husse och sen var det dags för ”myset”. Det innebär att få klorna inspekterade och eventuellt klippta, tänderna borstade och/eller skrapade och sist men inte minst pillande i öronen. Ibland får vi mojs på trampdynorna om dom är torra. Kan väl vara bra men jag protesterar bara för principens skull.

IMG_4848

Titta på kortet så förstår ni att fredagsmys hos oss är så långt ifrån nåt mys som det kan bli. Kan man ta bort fredagen från veckan eller har ni nåt annat förslag att få stopp på detta?

Kramar från hela flocken genom Smulan

 


Andra utställningen

Så var det dags för min andra utställning!

Tidigt på morgonen kom det en bil som hämtade mig och matte. Det var Alexandra och Marita med sin hundar Calle (griffon bruxellios) och Torsten (springer spaniel). Matte klämde sig in i baksätet och där fick jag också vara i en egen bur. Efter en stund kom vi fram till Jälla utanför Uppsala. Där var det massor med hundar, flera hundra sa matte. Vi var bara två västgötar, jag och min syster Jambalaya. Hon och hennes matte var först och sen kom vi. Vi fick springa runt ett varv så domaren skulle se hur vi rörde oss. Syrran var först att stå på bordet och bli petad på. Sen var det min tur. Börjar faktiskt vänja mig med att främmande människor klämmer på mig. Det där med att glo mig i käften är så där. Min människa tillåter det hela så okej då. Jag fick två rosetter och Jamba fick en. Det betyder att jag var bäst idag. Domaren sa att Jamba och hennes matte måste träna mer och jag var lite tåtrång bak. I framtiden ligger jag nog illa till för det måste ju vara enklare att träna utställning än att bli mindre trång mellan fötterna. Matte säger att jag är sötast och finast i hela världen så det är ju strunt samma vad domaren tycker.

Kram från Java!

Inget kort från dagens övningar eftersom matte hade glömt kameran. Klantigt eller hur!

 


En vanlig lördag

I dag har det varit tävlingar på rundbanan i Västerås. Dirham skulle starta i Hässlö race över 510 meter. Han hade fem konkurrenter med liknade klassning som han själv. Alltså ingen given favorit. Loppet var jämt och Dirr och Signe hamnade på samma tid. Målfoto avgjorde till Signes fördel och hon placerades som vinnare.

Jag var nere en stund med Molly och Zorro. Många ville hälsa på framförallt Zorro men Molly hade sina egna ideer om det där med att hälsa. Många har fått känna på hennes glädje när hon hälsar på sitt brutala sätt. Närkontakt av tredje graden.

Zorro och jag avslutade besöket med kaffe och bulle i klubbhuset. Zorro fick smaka lite bulle men det är en hemlighet som framförallt inte husse får veta. 

Västerås 161008

Dirham, Signe Hasso och Gizzmo

 


En lite ovanlig lördag

I dag har det varit tävlingar på rundbanan i Västerås. Dirham skulle starta i Hässlö race över 510 meter. Han hade fem konkurrenter med liknade klassning som han själv. Alltså ingen given favorit. Loppet var jämt och Dirr och Signe hamnade på samma tid. Målfoto avgjorde till Signes fördel och hon placerades som vinnare.

Jag var nere en stund med Molly och Zorro. Många ville hälsa på framförallt Zorro men Molly hade sina egna ideer om det där med att hälsa. Många har fått känna på hennes glädje när hon hälsar på sitt brutala sätt. Närkontakt av tredje graden.

Zorro och jag avslutade besöket med kaffe och bulle i klubbhuset. Zorro fick smaka lite bulle men det är en hemlighet som framförallt inte husse får veta. 


«april 2019»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930