Aktiviteter igen!

I lördags (20 juli) hände det grejjer! Husse, Dirr och Zorro åkte iväg tidigt. Det var bara början. Efter en stund kom Eva och hämtade Java och så försvann de två. Vad blir det av allt detta? En liten stund senare var det min tur. In i bilen och tillsammans med matte åkte vi till Västerås. Det är inget konstigt med det i vanliga fall men det här var ingen vanlig utflykt. Det var bilar och människor och hundar överallt. En del hundar var det nog något fel på för de åkte i små vagnar. Några av människorna skulle nog flytta till platsen för de hade hur mycket som helst med sig. Det fanns en del vattenpölar och jag tror att det var något farligt med dem. 

IMG_5377En hund med väldigt lång päls klev ner i en pöl och ni skulle hört hur hens matte skrek. Det här verkar bli en spännande dag!

Efter en ganska lång promenad kom vi fram till en gräsplan. Vi gick runt och tittade på lite av varje. Nä nu går vi till ring tolv sa människan. Och vilka tror ni vi träffade där? Mina uppfödare, Monne och Ulrika. Det var mysigt att träffa dem igen. Ulrika låg på gräsmattan och gosade med mig. Så gick vi vidare för min människa var kaffesugen. Själv fick jag bara vatten. Där satt vi i ett hörn hos mattes kompis Sonja när telefonen ringde. Hörde att matte berättade att vi satt och fikade och var tältet fanns. Strax kom Eva och Java?! Varför i hela friden var de två på samma ställe som vi? Eva hade visat Java för en domare och fått en kritik och två rosetter. Vår matte såg ut som en fågelholk och vimsade värre än vanligt. Hon (matte alltså) fick massa gratulationer för att Java var så fin. Konstiga idéer människor har. Det var ju Java som skulle gratuleras och varför fick inte jag några rosetter?

Hur det gick? Läs under flikarna Whippet Race och utställning.

Puss och kram från Rico

 

 

I lördags (13/7) började radion prata jättetidigt. Frukosten var snart avklarad och sen hamnade vi allihop i stora bilen. När det gått en hel evighet så kände vi plötsligt att vi rullade in på en grusväg. Nu ska det hända grejjer! Skakig grusväg betyder aktiviteter. Nästan alla vi med fyra ben startade en konsert av ylande och skälland. Här ska det höras att vi kommer!

När dörrarna öppnades så såg vi massor med människor och bilar och här och där en och annan whippet. Det var race på gång. Cooper och Bagheera låg mest och vilade och verkade njuta av att inte behöva härja så mycket. Jag och Java fick ta några promenade (alldeles för korta för min smak) med matte. Jag fick i alla fall hälsa på massor av människor. Dom flesta sa att jag var söt. Vet inte riktigt om det är bra eller dåligt. Jag är ju faktiskt en stor pojke nu och då ska jag inte vara söt utan tuff.

Nåväl, det blev en lång dag och tiden för middag var för långe sedan förbi när vi äntligen kom hem. Resultaten för Dirr och Zorro finns under fliken Whippet Race resultat.

Puss och kram från Rico

 

 

 IMG_5364

Snygg eller hur?

IMG_5360               

  Men allra bäst är att leka! 

               En gammal handske får duga när det inte finns någon                   kompis i närheten

                       IMG_5369  

I går morse åkte jag med matte ganska tidigt. Inget morgonmys här inte. Efter en stund började hon muttra och härja över att hon tagit fel väg. Eftersom jag inte visste vad vi skulle göra kunde jag inte hjälpa till. Till slut kom vi fram till en liten by. Där var hur många hundar som helst. Och bilar och människor. Vi är försenade stånkade hon och med en väldig fart hamnade vi vid en ring (som var en fyrkant). Vad är detta? Innan jag ens hann varva ner skulle vi varva upp och kliva in för att bli bedömda. Ja, alltså jag skulle bli bedömd, människan fick bara hänga med. Jag visade alla mina konster; studs med gummiben, snurr framför mattes ben, hopp från sida till sida och lite annat smått och gott som jag är bra på. Det var tydligen inte riktigt detta som var meningen med vårt besök men jag hade kul. När jag härjat färdigt så skulle jag stå på ett bord. Ganska bra för då hade jag koll på allt runtomkring. Sen var det slut på det roliga. En man, som i och för sig var trevlig, började klämma och peta på mig och då fick han en puss. Men sen! Han skulle titta på mina tänder och där går en gräns. Matte gjorde ingenting för att hjälpa mig och mannen fick som han ville. Då påpekade han att det fattad en tand i min mun! Inte snällt. Jag har tänder så det räcker för att tugga och bitas också om det behövs! När denna underliga övning var klar fick matte ett papper och två rosetter. Välkomna tillbaka till gruppfinalen sa ringsekreteraren. Aha, vi skulle få skutta omkring i ringen en gång till. Matte verkade inte helt glad men lite kaffe och macka fick henne på bättre humör. Vet inte vad vi skulle göra i ringen en gång till för vi fick gå ut ganska med en gång. Vi gick en liten promenad och jag fick hälsa på många människor. Hundarna som var där brydde jag mig inte om. Dom var mest jobbiga och ville skälla och bete sig. Till slut var det hela över och vi gick till bilen för att äntligen åka hem.

Hemresan vet jag inte så mycket om för jag sov mest hela tiden.

Hur det gick för mig kan ni läsa under fliken Utställning resultat.

Puss och kram från Rico

«maj 2020»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031