Nu går vi i ide

”Springsäsongen” 2019 är över för våra hundar. Idag tävlade Dirham och Zorro på Åkers kanal. Båda två hamnade i samma lopp; ”Holdie Star Memorial” ett kortlopp (320 meter) för hundar med klassning 13-15. Dirham hamnade på en tredjeplats och Zorro blev femma.  Nu väntar en lugnare period med promenader och lössläpp i trädgården. Hundarna behöver sin vila efter många månader av tävlingar och träningar. Tider och placeringar för hela loppet  finns som vanligt under fliken Rundbana resultat.

 


Nu är jag tjurig

Nu ska ni få höra; för några dagar sedan fick jag ingen frukost. Då är det något läskigt på gång så mycket vet jag. Mycket riktigt sattes jag i bilen och båda mina människor följde med. Vi kom till hemska huset. Jag vägrade gå. Kan ju inte påstå att det hjälpte. Husse sa att nu går vi. När han låter så där är det bara att lyda. Jag fick träffa Lisbeth. Hon gav mig två sprutor som egentligen inte gjorde ont men eftersom jag var grinig då muttrade jag lite. Satt där på ett bord och väntade när veterinär Teresia kom in. Hon verkade gullig och sa att jag var både fin och duktig men nåt så enkelt går jag inte på. Sen gick mina människor. Dom som ska ta hand om mig gick därifrån!!!

Efter en stund somnade jag och vet inget mer men när jag vaknade hade jag plåster på magen. Då blev jag riktigt leden. Då fick jag sällskap av en jättegullig tjej hon tröstade mig och var den enda i hela världen som brydde sig om mig. Efter en hel evighet hörde jag mina människor men då gick jag i strejk. Jag ville inte lämna min nya kamrat utan brydde mig inte ett dugg om dom där två. Blängde surt på dom och vet ni vad som hände då? Matte började prata bebisspråk med mig och babblade om hur dutti jag var och en massa annat trams. Larvigt. Som vanligt hade jag ingenting att säga till om utan lastades i bilen. Äntligen hemma igen fick jag sova i bur! Dom andra fyrbenta skulle sniffa och titta på mig. Jag muttrade ordenligt och då fick jag vara ifred. Vad som hade hänt? Jo för att pojkarna i huset inte ska få spatt när jag löper så har jag fått hål i magen för att resten av gänget inte kan behärska sig!!! Tur att jag som tjej kan ta denna orättvisa. Vänta bara till jag är pigg igen. Då ska ni fyrbenta få!!! Matte vill ta kort på min mage men jag har inte bestämt mig om jag vill det. Matte är lättare att manipulera än husse. Kram från Java


Säsongen går mot sitt slut

Lördagen den 19 oktober var det tävlingar på Åkers. Båda pojkarna tävlade tillsammans i lopp 3 som blev en mycket jämn uppgörelse. Alla sex hundarna sprang i mål inom 0,22 sekunder (21,31-21,53). Dirham var den som bröt mållinjen först och Zorro slutade som sexa. Båda pojkarna gjorde väldigt fina lopp och vi är som vanligt väldigt nöjda.

 Åkers 191019

Vinnarfoto från Åkers taget av Tommy Berglund


Förra helgen

Förra helgen var så så där ur hundsynpunkt. Pojkarna var på Åkers men hade ingen fullträff utan sllutade på femte och sjätte plats i sitt lopp. Det har nog varit lite för mycket WR i sommar. Det får inte konditionen att hålla sig på topp.Dom gjorde ju som vanligt sitt allra bästa men det räckte inte riktigt till.

På söndagen var det dags för Rico att visa upp sig på SGVK (Svenska Gårds- och Vallhundklubben) officiella utställning. Valpklassen som Rico deltog i var dock inofficiell. Eftersom matte har ont i ryggen och går med kryckor var Ulrika (uppfödaren) snäll och tog hand om honom i ringen. Han skötte sig bra men var lite fundersam på var hans människor tagit vägen. Domaren var trevlig och lugn med honom så det var ju en god erfarenhet. Både Ulrika och jag blev ändå funersamma över kritiken. Domaren tyckte nämligen att Rico behövde utvecklas både här och där. Så klart att han behöver han äf ju bara drygt åtta månader!!! Har man inte valpklasser i överiga Europa undrar båda uppfödare och ägare. Hade ju varit lite läskigt om en valp var perfekt vid så låg ålder.

Rico är glad och positiv och älskar alla som har båda två och fyra ben så här kommer                                                     massor av kramar från honom till er alla!!!


Whippet Race

Söndag den 29 september hade vi avslutning för året. Många medlemmar hade anmält sig och sina hundar. Det var inte möjligt att dela in hundarna i lopp eftersom de är så olika i ålder och träning utan varje hund fick springa två gånger med tidtagning. Efteråt blev det prisutdelning med godispåse, leksak och diplom. Alla fick placering 1 och en genomsnittlig tid på sitt diplom. Det hela avslutades med att utnämna årets klubbmästare som i år utsågs genom att gå på huvudstyrelsen årsbästa lista. De västeråshundar som fanns högst på listorna denna gång var Memoars Xanthéa och Moneystep´s Dirham. Båda fick pristäcken och vandringspokal.

När alla hundar blivit ompysslade och rastade var det dags för oss tvåbenta att få grillat och dricka. Därefter blev det tårtkalas! Traditionen i klubben är att den hund som tagit licens under året ska se till att husse och/eller matte bjuder på tårta. Eftersom våra två hundar, Dirren och Zorro klarat sina licenser i början av året var det upp till Nilsson att servera tårta till hela gänget.

Dagen började med lite regn men allteftersom tiden gick så klarnade det upp mer och mer och i slutet av evenemanget visade sig solen. Vi hade en mycket trevlig dag tillsammans och det var skojig och lättsam stämning. Tänk att ett gemensamt intresse kan göra så mycket för en grupp där åldersskillnaden faktiskt är över sextio år!

IMG_5436  IMG_5432

En del av gänget käkar licenstårta!                  Dirham vinnare av KM för hanar 2019

 


Vilken helg!

En helg i tävlingarnas tecken.

Lördag var det whippetrace i Södertälje så vi gav oss av 07:45.Årets sista tävling som alltid är ett Derby. Efter en lång men trevlig och solig dag vände vi hem med ett trött gäng. Hela familjen var med och det var väl bara lite surt för att middagen serverades först när vi kom hem vid 19:30. Information om dagen finns under fliken Whippet Race resultat.

Söndagen startade inte lika tidigt men matte och Rico åkte ganska tidigt och husse gav sig av något senare. Han skulle köra trasmaskin hos WR i Västerås. Men vart tog dom andra två vägen? Det fick vi inte veta förrän dom kom hem på eftermiddagen. Dom hade varit på utställning vad nu det är. Rico var med på en inofficiell valputställning. Hur det gick finns under fliken utställning resultat.

Hälsar flocken hos Nilssons

 


Norrköping 2019-09-07

Oj vad tiden går fort. Förra lördagen (7/9) var det Whippet Race tävlingar i Norrköping. Det blev en lång dag. Vi hade alla hundar med så de som inte tävlade pysslades om precis som de som skulle springa på banan. Dirren och Zorro brukar alltid hamna i samma final men Zorro gjorde en dålig start i ett av försöken så sammanlagda tiderna delade på de två.

Resultaten finns som vanligt under fliken Whippet Race

Hälsar matte

 


Kalmar

Nu har hon människan slarvat. Igen!

Vi har bott på hotell i Kalmar. Inte för att bara bo utan vi har varit med på banan i Påryd. Där finns en "springraktframbana". Vi sov väldigt bra och springet var kul. Resultaten finns som vanligt under fliken Whippet Race resultat.

Puss och kram 

Dirren och Zorro


Utflykt

Min människa har slarvat! Det var länge sen hon skrev. Förra veckan var det väder en dag. Med väder menas att det inte är lämpligt att vara utomhus. I alla fall inte om man är whippet och dessutom gammal. Vad tror ni hände? Jo hon människan satte på mig täcke och koppel och tvingade mig att gå ut men ……… Vi gick bara en kort bit för att gå till grannen. Vad som hände där har hon inte berättat! Gissa vem som var där. Jo min gulliga kompis Sigrid!!! Vi fick ha träffen inomhus i värmen. Sigrid klappade på mig och vi sniffade runt tillsammans i huset. Jag skulle undersöka allt. I ett rum fanns en doft som jag aldrig känt förr. Jag tvärstannade och vred nosen mot en låda med galler. Det fanns en typ i lådan som glodde på mig när jag tittade närmare såg jag att det fanns två typer. Ingen av dom sa något och det enda som rörde sig var deras nosar. Här krävdes ett snabbt beslut; antingen härja runt och försöka få tag på dom eller ignorera dom totalt. Bestämde mig för att behålla min värdighet och lämna lådan. Det var tydligen nåt som kallas marsvin och dom leker Sigrid med. Hon är ju lite konstig som inte försöker äta upp dom, men hon pysslar om dom och är nöjd med det.

Mycket ska man vara med om i livet.  

marsvin trefärgad Marsvin grå

Det här är två anonyma marsvin men ungefär så här ser dom ut som bor hos grannen.

Puss och kram från Bagheera 

 

 


Sigrid!!!

Hej!

Jag har en kompis. Ja, hon är väl kompis med en del av dom andra också men mest med mig. Hon  heter Sigrid och bor med sin matte i närheten av oss. För några dagar sedan kom hon med sin människa som heter Viktoria. Java och Rico var också hemma och vi sniffade runt i trädgården alla fyra. Rico ville busa och Sigrid hängde med. Dom sprang som galningar Ekebergaoch sådana övningar ställer inte jag upp på. Jag tittade på ungdomarna och väntade för jag vet att Sigrid tycker om mig. När Rico inte hade lust längre så var det min tur. Jag uppförde mig lite värdigare. Sniff, sniff hon är så söt! Kolla in kortet där Sigrid försöker klappa mig på kinden. Det kallar jag för gulligt. Jag är ganska gammal och Sigrid ganska ung. Om jag varit lite yngre skulle jag fria till henne!!!  

 

 Bagg ochSigrid  IMG_5379  IMG_5380

 Kram från Bagheera

 


Aktiviteter igen

I lördags hände det grejjer! Husse, Dirr och Zorro åkte iväg tidigt. Det var bara början. Efter en stund kom Eva och hämtade Java och så försvann de två. Vad blir det av allt detta? En liten stund senare var det min tur. In i bilen och tillsammans med matte åkte vi till Västerås. Det är inget konstigt med det i vanliga fall men det här var ingen vanlig utflykt. Det var bilar och människor och hundar överallt. En del hundar var det nog något fel på för de åkte i små vagnar. Några av människorna skulle nog flytta till platsen för de hade hur mycket som helst med sig. Det fanns en del vattenpölar och jag tror att det var något farligt med dem. En hund med väldigt lång päls klev ner i en pöl och ni skulle hört hur hens matte skrek. Det här verkar bli en spännande dag!

Efter en ganska lång promenad kom vi fram till en gräsplan. Vi gick runt och tittade på lite av varje. Nä nu går vi till ring tolv sa människan. Och vilka tror ni vi träffade där? Mina uppfödare, Monne och Ulrika. Det var mysigt att träffa dem igen. Ulrika låg på gIMG_5377räsmattan och gosade med mig. Så gick vi vidare för min människa var kaffesugen. Själv fick jag bara vatten. Där satt vi i ett hörn hos mattes kompis Sonja när telefonen ringde. Hörde att matte berättade att vi satt och fikade och var tältet fanns. Strax kom Eva och Java?! Varför i hela friden var de två på samma ställe som vi? Eva hade visat Java för en domare och fått en kritik och två rosetter. Vår matte såg ut som en fågelholk och vimsade värre än vanligt. Hon (matte alltså) fick massa gratulationer för att Java var så fin. Konstiga idéer människor har. Det var ju Java som skulle gratuleras och varför fick inte jag några rosetter?

Hur det gick? Läs under flikarna Whippet Race och utställning.

Puss och kram från Rico


Race igen!

 

I lördags (13/7) började radion prata jättetidigt. Frukosten var snart avklarad och sen hamnade vi allihop i stora bilen. När det gått en hel evighet så kände vi plötsligt att vi rullade in på en grusväg. Nu ska det hända grejjer! Skakig grusväg betyder aktiviteter. Nästan alla vi med fyra ben startade en konsert av ylande och skälland. Här ska det höras att vi kommer!

När dörrarna öppnades så såg vi massor med människor och bilar och här och där en och annan whippet. Det var race på gång. Cooper och Bagheera låg mest och vilade och verkade njuta av att inte behöva härja så mycket. Jag och Java fick ta några promenade (alldeles för korta för min smak) med matte. Jag fick i alla fall hälsa på massor av människor. Dom flesta sa att jag var söt. Vet inte riktigt om det är bra eller dåligt. Jag är ju faktiskt en stor pojke nu och då ska jag inte vara söt utan tuff.

Nåväl, det blev en lång dag och tiden för middag var för långe sedan förbi när vi äntligen kom hem. Resultaten för Dirr och Zorro finns under fliken Whippet Race resultat.

Puss och kram från Rico

 

 


Min debut

I morse åkte jag med matte ganska tidigt. Inget morgonmys här inte. Efter en stund började hon muttra och härja över att hon tagit fel väg. Eftersom jag inte visste vad vi skulle göra kunde jag inte hjälpa till. Till slut kom vi fram till en liten by. Där var hur många hundar som helst. Och bilar och människor. Vi är försenade stånkade hon och med en väldig fart hamnade vi vid en ring (som var en fyrkant). Vad är detta? Innan jag ens hann varva ner skulle vi varva upp och kliva in för att bli bedömda. Ja, alltså jag skulle bli bedömd, människan fick bara hänga med. Jag visade alla mina konster; studs med gummiben, snurr framför mattes ben, hopp från sida till sida och lite annat smått och gott som jag är bra på. Det var tydligen inte riktigt detta som var meningen med vårt besök men jag hade kul. När jag härjat färdigt så skulle jag stå på ett bord. Ganska bra för då hade jag koll på allt runtomkring. Sen var det slut på det roliga. En man, som i och för sig var trevlig, började klämma och peta på mig och då fick han en puss. Men sen! Han skulle titta på mina tänder och där går en gräns. Matte gjorde ingenting för att hjälpa mig och mannen fick som han ville. Då påpekade han att det fattad en tand i min mun! Inte snällt. Jag har tänder så det räcker för att tugga och bitas också om det behövs! När denna underliga övning var klar fick matte ett papper och två rosetter. Välkomna tillbaka till gruppfinalen sa ringsekreteraren. Aha, vi skulle få skutta omkring i ringen en gång till. Matte verkade inte helt glad men lite kaffe och macka fick henne på bättre humör. Vet inte vad vi skulle göra i ringen en gång till för vi fick gå ut ganska med en gång. Vi gick en liten promenad och jag fick hälsa på många människor. Hundarna som var där brydde jag mig inte om. Dom var mest jobbiga och ville skälla och bete sig. Till slut var det hela över och vi gick till bilen för att äntligen åka hem.

Vad domaren tyckte? Det finns under fliken Resultat utställning

Pussar från Rico


Rundbana

Resultaten från tävlingen i Järbo 2019-06-22 är inlagda under fliken Rundbana resultat.

Dirr 3 järbo  Järbo 190622

Jonte och Dirr sida vid sida. Hur det gick? Vinnarfoto av Dirr tillsammans med vår vän Anders

Foto: Lennart Petterssaon                                Foto: Isabella Ståhl


Tävling i värmen

Igår var hela familjen i Örebro för rundbanans tävling i samband med klubbens 30-årsjubileum.

Båda vi tvåbenta var funktionärer så uppladdningen för våra hundar var ju inte helt optimal. Trots det och att det var varmt var båda två duktiga som vanligt. 

Resultaten finns som vanligt under fliken för rundbana.


Vi har klarat licenserna!

Vi har varit ute och rest med husse. Så långt att vi inte kunde sova hemma. Vi bodde på hotell. Vet inte riktigt vad det är för något men det var sköna sängar. På morgonen fortsatte vi resan och den slutade i Påryd, vid Kalmar whippetracebana. Vi, Zorro och jag, skulle springa vår andra tävling för att kunna få WR-licens.

Efter två försök hamnade vi i samma final. Eftersom det var Zorros födelsedag lät jag honom vinna. Själv tog jag andraplatsen. Zorro fick dessutom pris för snabbaste tiden för oss som körde licensförsök. Vilken bra treårsdag han fick!

Kram från Dirr

Kalmar 190608


Glömde!

I lördags tävlade Dirham och Zorro på Åkers. En riktigt bra dag för båda två.

Hur det gick finns att läsa under fliken Rundbana resultat.


Nu har jag varit ute och farit igen!

Tidigt en morgon följde jag med mina människor i bilen.  Matte och jag klev av i Västerås och gick till mattes gamla jobb. Där fanns det många som blev jätteglada att jag kom. Matte hade dom inte tid med. Åh så gullig! Vilken söt valp! Valpen, dvs jag, fick all uppmärksamhet och det tycker jag om! Klappar, gos, kramar och godis! Jo, det fanns hundgodis i någons jacka. Hoppas att vi åker tillbaka många gånger!

Senare på dagen tog husse fram stora bilen och hämtade Cooper, Dirham och Zorro. Dom fick plats bak i sina burar. Jag fick också följa med men åkte som vanligt fram tillsammans med människorna. Så klart hade jag säkerhetssele på mig! Vi skulle bara åka en kort bit till roliga springbanan. Där finns det också människor som tycker jag är gullig.

Jag tycker om att hälsa på människorna. Hundarna som är där bryr jag mig inte så mycket om för dom är helt fixerade av trasor som kommer farande över gräsmattan. Så knasigt!  Patrik kommer ofta med sin hund Pinot och ibland har han med sig en väldigt speciell person. Det är Cecilia som snart fyller tio år. Henne tycker jag jättemycket om. Hon pysslar om mig och mina människor låter mig vara hos henne ända till det är dags för oss att åka hem. Då måste jag säga hej då till Cecilia Hoppas att vi ses snart igen!

Puss och kram från Rico

IMG_1450

Vi tycker jättemycket om varandra! Fotograf är Patrik Isaksson


Här har det varit full fart hela helgen!

I lördags morse klev vi upp tidigt precis som vanligt. Det ovanliga var att hela familjen hängde på. Vi fick mat och människorna åt och sen skulle vi åka bil. Alla mina kompisar fick åka i sina burar bak i medan jag fick plats i framsätet. Det finns tre säten där så med sele på kunde jag åka säkert.  

Vi åkte ganska länge och det visade sig att det var tävlingar för whippetar. Dirham och Zorro skulle springa sitt första licenslopp. Många gånger under dagen sprang det hundar i en hiskelig fart på en gräsmatta. Alla var jätteduktiga och alla fick pris! Själv fick jag massor med uppmärksamhet. Många som jag inte känner klappade och gosade med mig. Det var så mysigt. Emellanåt fick jag mat och vilade i lugn och ro. Hemresan kommer jag inte ihåg för då sov jag mest hela tiden.

IMG_20190518_183358_BURST002  IMG_20190518_183846_BURST002

Så här trött var jag när vi åkte hem

Söndag förmiddag var bara jag med mina människor till racebanan. Patrik hade sin dotter Cecilia med sig, Hon är tio år tror jag. Hon tycker om mig och jag fick vara hos henne en lång stund. Hon är så snäll. Vi var under fikabordet och jag låg på rygg för det var så skönt när hon pysslade med mig.

Puss och kram från Rico

 Norrköping Whippet Race 2019-05-18

Dirr norr  Zorro norr

 

              C-final                                                                 D-final
              1 Hannemoon HM Magneto 9,29                            1  Tre Hjärtans Birger 9,42
              2 Moneystep's Dirham 9,35                                     2 Miraqulix LL Dark Moon 9,42
              3 Flodaskogens Grozz 9,38                                    3 Tre Hjärtans Börje 9,48
              4 Miraqulix LL Don't Be Cruel 9,48                         4 Staying Power v d Waterram 9,52   

 


Ny säsong

Så var det dags igen. Årets första tävling avklarad med fina resultat. Dirr och Zorro i samma lopp vilket resulterade i en överst på pallenplats.

Fliken rundbana resultat är uppdaterad.