Mitt första år …. Del 4

 

Senast jag berättade om mitt liv så började det bli kallare ute. Vi i familjen som har långa ben och tunn päls (gäller inte husse) fick börja ha täcken på oss när det var dags för promenad. Jag tycker att vi var ganska snygga men Dirr och Zorro såg inte allt för bekväma ut med kläder på. Cooper och jag tyckte i alla fall att var det skönt och varmt och det var huvudsaken. Det blev kallare och kallare och hon människan byltade på sig. Husse var väl inte så där noga med vare sig mössa eller vantar. Undrar om jag blir lika tuff och vill protestera mot täcke som Dirr och Zorro när jag blir stor?

Nu ska vi gå i ide så sa matte. Jaha och vad betyder det? Cooper var genast med på det hela. Hos oss betyder det att husse bär in en massa träpinnar och stoppar i en konstig manick intill väggen. Sen tänder han eld inne i manicken. Efter en stund blir det ljuvligt varmt och skönt. Framför det varma ligger en stooor hundsäng på golvet. Där får fyra whippar plats samtidigt. Där håller vi till nästan jämt förutom när vi får mat eller tvingas gå ut för att göra ifrån oss. När vi måste vara ute föredrar vi korta rundan får att komma in så fort som möjligt.

Som vanligt var det nu dags att börja vänta. Det är alltid något som man ska vänta på i den här familjen.  Matte plockade fram ljus, hängde upp konstiga saker i fönstren och pysslade till det med nya gardiner och dukar. Allt hade att göra med nåt som heter tomten. Mitt i allt det här fyllde jag år! Det var inget jag fattade vad det var men det bjöds på extra godis. Efter många dagar var det äntligen dags! Tomten skulle komma! Vet inte vem det är men det verkade väldigt spännande. När tomten kommer ska man äta speciell mat men det gäller tydligen bara tvåbenta. Ok vi fick några köttbullar men det var allt. Den berömda tomten såg vi inte röken av men vi fick goda tuggben av våra människor så vi klarade oss bra utan den där hemliga typen.

20170417_191310 (2)

Så här skönt har vi det vid braskaminen

Puss och kram från Koyo

 

 


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S