Ingen lugn och ro här ………

 

Förra veckan kom det några helt främmande människor. Dom började härja runt i vår trädgård med maskiner som lät. Väldigt mycket lät. Människorna var väldigt intresserade av allt dom främmande höll på med. Det var tydligen helt tillåtet att förstöra vår trädgård. Vi med fyra ben får varken gräva hål eller äta på buskar och träd men nu……. Det här främmande gänget höll på i två dagar och sedan var inget sig likt på marken bakom huset. Ska bli intressant att se vad som ska hända härnäst.

För övrigt har jag och hon människan börjat på kurs. Jag ska lära mig att leta svamp som hon ska plocka. Underliga övningar ska jag utsättas för. Gudrun, hon heter så som bestämmer vad som ska hända, lägger ut konstiga saker på marken. Sen ska jag och matte gå och det är meningen att jag ska sniffa och ”tala om” när jag har hittat svamp. Ordet som matte använder om det här påhittet är ”svamp”.  Första och andra gången gick ganska bra. När jag hittade svampdoft så sa matta braaaaa! och så fick jag en godis. Tredje gången som vi åkte dit började jag fundera över vad vi höll på med. Varför i hela världen ska jag leta när Gudrun har en hel korg med svamp?

Vi har tränat ”svamp” här hemma också men jag kan ju inte säga att det är speciellt kul. Jag har så mycket annat jag behöver utreda och leta efter när vi är ute så hon människan får nog ägna sig åt svampletandet själv i fortsättningen.

 

                                                   Glada hälsningar från en upptagen Rico                                                     1200px-2007-07-14_Cantharellus_cibarius[1]

 


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S